Σαμπανίδης: «Τεράστια ομάδα η Καβάλα, να πετύχουμε αυτό που φαντάζει ακατόρθωτο»

Πεπεισμένος πως η Καβάλα μπορεί να παραμείνει στη Super League 2, κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο, με βάση το πως ξεκίνησε η ομάδα στο πρωτάθλημα εμφανίζεται ο Νίκος Σαμπανίδης.

Ο 23χρονος στράικερ των «Αργοναυτών» μίλησε στο SDNA για τις πρώτες του εντυπώσεις από το σύλλογο δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τα όσα συνάντησε στη μακεδονική πόλη, τοποθετήθηκε για τον στόχο της ομάδας και το επίπεδο της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας ενώ επέλεξε να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα αναφορικά με το μέλλον του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ξανθιώτης άσος:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Καβάλα: «Τον Ιανουάριο ήρθαμε στην ομάδα περίπου 30 καινούργιοι παίκτες, τα πράγματα είναι όλα πολύ θετικά, έχουμε έναν προπονητή (σ.σ Αλεξάντερ Νούρι) που δούλευε χρόνια στο εξωτερικό, έχει τεράστιες εμπειρίες από τη Bundesliga, έχει παρακολουθήσει το ισπανικό πρωτάθλημα και αυτό είναι ένα μεγάλο συν για τους παίκτες. Η Καβάλα είναι οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα, δεν λείπει τίποτα στους ποδοσφαιριστές, ένας άνθρωπος ανέλαβε τώρα την ομάδα (σ.σ Αλεξάντερ Χαντιντάγκι) και θέλει να πάει την ομάδα ψηλά, όχι στα λόγια αλλά με πράξεις. Αυτό το διαπιστώνεις από τα πράγματα που ήδη έκανε αλλά και έχει σκοπό να κάνει, μας δίνει κίνητρο και όλα είναι θετικά».

Για τον στόχο που θέτει η ομάδα: «Πρώτος μας στόχος είναι η παραμονή στη Super League 2, ό,τι καλό είναι να έρθει, ας έρθει, εμείς σαν ποδοσφαιριστές κοιτάμε πρώτα το καλό της ομάδας, την πήραμε στους μηδέν βαθμούς και την φτάσαμε στους 6, με λίγη παραπάνω τύχη στο ματς με τον Πανσερραϊκό μπορεί να ήμασταν πιο ψηλά. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, ο προπονητής μας ζητά να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και δουλεύουμε τακτικά, επιδιώκοντας να πάρουμε τους πόντους για να κρατηθούμε στην κατηγορία, να κάνουμε αυτό που για κάποιους φαίνεται ακατόρθωτο. Μελλοντικά θέλει η Καβάλα να βρεθεί στην πρώτη κατηγορία, αυτό είναι δεδομένο καθώς μιλάμε για έναν τεράστιο σύλλογο και ο κόσμος της διψάει γι’ αυτή τη στιγμή».

Για την πρώτη νίκη επί των Τρικάλων: «Πριν το παιχνίδι ήμασταν πεπεισμένοι πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, στο προηγούμενο ματς με τον Πανσερραϊκό δεχθήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις και χάσαμε τη νίκη στις λεπτομέρειες. Αυτό μας πείσμωσε και θέλαμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Θέλουμε πλέον σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε».

Για το επίπεδο της Super League 2: «Το περσινό πρωτάθλημα σε σχέση με το φετινό ήταν πιο ανταγωνιστικό, έχοντας λιγότερες ομάδες, όμως και φέτος, οι παίκτες που ανταγωνιζόμαστε στο πρωτάθλημα είναι εξίσου καλοί, κάθε ματς θεωρείται ντέρμπι. Όλες οι ομάδες δουλεύουν, φαίνεται στο γήπεδο το ταλέντο των ποδοσφαιριστών και αυτό φαίνεται στην εικόνα των παιχνιδιών, η κάθε ομάδα μπορεί να πάρει τη νίκη».

Για το μέλλον του: «Προσωπικός μου στόχος είναι η παραμονή της Καβάλας στην κατηγορία, να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα αλλά και να βοηθηθώ από αυτήν. Πηγαίνω βήμα βήμα, έχω όνειρα και βλέψεις για τον εαυτό μου αλλά τα κρατώ για μένα. Μέρα με τη μέρα θέλω να γίνομαι καλύτερος, από εκεί και πέρα ό,τι είναι να μου έρθει, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως άνθρωπος, ας έρθει…»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις