Προγνωστικά Στοιχήματος: Στήριγμα η Φενέρμπαχτσε, με χάντικαπ ο Αστέρας

Σάββατο σήμερα, το στοιχηματικό πρόγραμμα είναι «γεμάτο» και έχουμε ξεχωρίσει πέντε παιχνίδια συνολικά, τέσσερα από το ποδοσφαιρικό κουπόνι και ένα από αυτό του μπάσκετ! Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να βρείτε τα πάντα γύρω από το online στοίχημα καθώς και να ενημερώνεστε σε πραγματικό χρόνο μέσω του livescore για τα αποτελέσματα αγώνων.

Κερδίζει η Φενέρ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με το «δυνατό» σημείο της ημέρας, το οποίο είναι το «Διπλό» σε απόδοση 1.91 στην αναμέτρηση Μπούρσασπορ – Φενέρμπαχτσε. Μακριά από τον καλό της εαυτό βρέθηκε την προηγούμενη αγωνιστική η Μπούρσασπορ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τη Γκεντσλερμπιρλίγκι. Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με την αντίπαλο της να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έβαλε έτσι τέλος στο αήττητο σερί τεσσάρων αναμετρήσεων που έτρεχε στο πρωτάθλημα, όπου μετρούσε τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Πολλά τα αμυντικά της κενά, δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της για 11η σερί αναμέτρηση στο πρωτάθλημα, με την αμυντική της λειτουργία να μην εμπνέει εμπιστοσύνη. Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η Φενέρμπαχτσε, από την πλευρά της, που επικράτησε εύκολα με 2-0 της Λοκομοτίβ Μόσχας. Έχοντας την ψυχολογία στα ύψη στρέφει εκ νέου την προσοχή της στις εγχώριες διοργανώσεις, όπου ψάχνει μόνο τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Μπούρσασπορ, με στόχο να διατηρηθεί στην κορυφή. Τελευταίο της παιχνίδι στη λίγκα, αυτό κόντρα στην Κασίμπασα της οποίας επικράτησε με 3-1. Πραγματοποιεί σταθερά καλές εμφανίσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως συνολικά μετράει μόλις μια ήττα στα 15 πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

Με… διαφορά ο Αστέρας

Περνάμε στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ -1 γκολ του Αστέρα Τρίπολης σε απόδοση 2.10 (-1 Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης του Αστέρα Τρίπολης με 2 γκολ διαφορά και πάνω. Αν ο Αστέρας Τρίπολης κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Παρέμεινε εκτός πεντάδας ο Αστέρας Τρίπολης μετά το ματς της Δευτέρας κόντρα στην Ξάνθη. Το τελικό 0-0 τον έφερε στους 32 πόντους και τον κράτησε στο -2 απ’ τον 5ο ΠΑΟΚ και στο -3 απ’ τον 4ο Πανιώνιο. Εντός έδρας στηρίζεται ο Αστέρας Τρίπολης σε βαθμολογικό επίπεδο, εκεί πήρε τους 20 εκ των 32 πόντων του, προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα σε Πανθρακικό (4-0), Καλλονή (3-1) και Λεβαδειακό (2-0). Στον αντίποδα, σαν να περιμένει πως και πώς να τελειώσει το πρωτάθλημα φαίνεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, που δείχνει να παίζει χωρίς κίνητρο. Υπέστη τρίτη διαδοχική ήττα την περασμένη εβδομάδα με 0-3 απ’ τον Παναθηναϊκό εντός έδρας. «Καθαρή» ήττα για τους Ηπειρώτες, ήταν η τρίτη διαδοχική, όπου μάλιστα δε βρήκαν δίχτυα. Έχουν χάσει τα πέντε απ’ τα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος, ως εκ τούτου έμειναν στους 24 πόντους, έχοντας απόσταση ασφαλείας (+10) απ’ τη γραμμή του υποβιβασμού.

Σαφές προβάδισμα η Τβέντε

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι Τβέντε – Καμπούρ, με την επιλογή μας να είναι το χάντικαπ -1 γκολ της Τβέντε σε απόδοση 1.90 (-1 Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Τβέντε με 2 γκολ διαφορά και πάνω. Αν η Τβέντε κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Συνεχίζει να ανεβαίνει η Τβέντε, που την περασμένη εβδομάδα πήρε τρίτη διαδοχική νίκη. Σ’ ένα «κλειστό» ματς κόντρα στη Ρόντα εκτός έδρας, κατάφερε να βρει το γκολ στο δεύτερο μέρος, άντεξε στην πίεση του αντιπάλου μέχρι το φινάλε και πανηγύρισε το «τρίποντο», το οποίο την έφερε στους 25 πόντους και την απομάκρυνε στο +6 απ’ τις θέσεις των μπαράζ και στο +12 απ’ την ουραγό Καμπούρ, που αντιμετωπίζει σήμερα. Ουραγός της βαθμολογίας πλέον η Καμπούρ, έπειτα και απ’ τη νέα ήττα που υπέστη την περασμένη εβδομάδα. Σε ελεύθερη πτώση, μετράει μόνο ήττες (έξι) μέσα στο 2016 και βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση, ισόβαθμη με την Ντε Γκράαφστσαπ. Απέχει 9 πόντους απ’ την απευθείας σωτηρία, ρεαλιστικός στόχος της είναι μια θέση στα μπαράζ. Από τρεις διαδοχικές εκτός έδρας ήττες προέρχονται οι φιλοξενούμενοι, δέχτηκαν συνολικά 7 γκολ.

Παίρνει το «εξάποντο» η Λοριάν

Επόμενη πρόταση, ο «Άσσος» σε απόδοση 2.20 στην αναμέτρηση Λοριάν – Γκινγκάμπ. Ντέρμπι παραμονής το σημερινό ανάμεσα στους δύο συλλόγους της Βρετάνης, Λοριάν και Γκινγκάμπ. Αμφότερες είχαν διαφορετικές βλέψεις στο ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο ισοβαθμούν στους 31 πόντους και βλέπουν τη ζώνη του υποβιβασμού να πλησιάζει επικίνδυνα (+4). Όπως γίνεται αντιληπτό, ο αποψινός νικητής  θα αποκτήσει προβάδισμα για την παραμονή, βάζοντας παράλληλα σε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες τον ηττημένο. Η Λοριάν είναι η ομάδα που έχει την πίεση, καθότι έρχεται από διαδοχικές κακές εμφανίσεις, παίζει στην έδρα της και «πρέπει» να κερδίσει. Επιστροφή στις ήττες για την Γκινγκάμπ την περασμένη εβδομάδα, καθώς δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπορντό. Έκανε τραγικό πρώτο μέρος, έχανε 0-2 στο 37’, μείωσε στο 43’ με απευθείας φάουλ του Ζιρές, στο 58’ ισοφάρισε. Ωστόσο, δεν είχε άλλες απαντήσεις όταν οι Γιρονδίνοι έκαναν το 2-3 στο 68’ και το 2-4 στο 89’. Πρώτη ήττα έπειτα από έξι αγωνιστικές (3-3-0) για τους φιλοξενούμενους, διάστημα όπου πήραν 12 πόντους και ανέβηκαν στους 31 και το +4 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκτός έδρας έχει σοβαρά επιθετικά προβλήματα η ομάδα του Γκουβερνέ, δεν είναι τυχαίο ότι έμεινε «άσφαιρη» στις 8/13 εξόδους της.

Over το Λαμποράλ – Ρεάλ

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με μπάσκετ και τον αγώνα Λαμποράλ Κούτσα – Ρεάλ Μαδρίτης, στον οποίο θα πάμε με το Over 165.5 πόντους σε απόδοση 1.88. Χθες βράδυ η Λαμποράλ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ από την «οικοδέσποινα» Ομπραντόιρο αλλά τελικά νίκησε 77-79 και προκρίθηκε στο σημερινό ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ η οποία νωρίτερα νίκησε άνετα 101-84 την Φουενλαμπράδα. Στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου η Λαμποράλ βρισκόταν πίσω στο σκορ και «προσπέρασε» στο 39’ με τρίποντο του Χάνγκα 70-72 ενώ μετά ο Άνταμς με γκολ-φάουλ έκανε το 70-75 και στην διαδικασία των φάουλ και βολών δεν απώλεσε τη νίκη. Η Ρεάλ ήταν «ορεξάτη» με την Φουενλαμπράδα και είχε τα εξαιρετικά 22/29 δίποντα και 13/29 τρίποντα έτσι ώστε να μην δυσκολευθεί σε κανένα σημείο του αγώνα.

Με δεδομένο ότι στον άλλο ημιτελικό αναμετρώνται νωρίτερα Μπιλμπάο και Γκραν Κανάρια, οι οποίες απέκλεισαν Μπαρτσελόνα και Βαλένθια αντίστοιχα, ο νικητής του Λαμποράλ-Ρεάλ θα είναι το ξεκάθαρο φαβορί στον αυριανό τελικό. Δύο φορές έχει αναμετρηθεί φέτος το ζεύγος και τις δύο φορές η Λαμποράλ επικράτησε, 86-80 για την ACB στην Βιτόρια και 68-77 για την Euroleague στη Μαδρίτη. Είναι δύσκολο και ίσως υπερβολικό για τη Ρεάλ να ηττηθεί τρίτη σερί φορά από τη Λαμποράλ μέσα σε 1.5 μήνα οπότε κρατάμε σαν βάση από τον αγώνα τη νίκη της Ρεάλ που έχει και τον Ρέγες στην διάθεσή της. Το χάντικαπ -5.5 που προσφέρεται στη Ρεάλ καλύπτεται. Στο Under/Over με 165 πόντους όριο είναι πολύ πιθανό ένα Οver ανάμεσα σε δύο χαρισματικές επιθετικά ομάδες αν και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, μία φορά ξεπεράστηκε οριακά και μία πήγε πολύ χαμηλότερα.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις