«Έπιασε» κορυφή και περιμένει ο Σαρακηνός

Πολύ σημαντική νίκη σημείωσε ο Σαρακηνός, ο οποίος έφερε σε πέρας την αποστολή του, επικρατώντας εντός έδρας επί της Αγ. Παρασκευής με σκορ 1-0, στο γειτονικό ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Α’ ΕΠΣΘ. Οι «κοκκινόμαυροι» αφού κατέκτησαν τη νίκη, μπορούν πλέον να περιμένουν ένα ευνοϊκό γι’ αυτούς αποτέλεσμα…

…στο ντέρμπι κορυφής της Κυριακής, μεταξύ Ηρακλή και ΑΕ Διμηνίου, όπου ενδεχόμενη νίκη των γηπεδούχων θα επιφέρει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή!
Σε ότι αφορά στην αναμέτρηση του Σαββάτου, αυτή κρίθηκε στο πάθος και την δύναμη που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων. Οι φάσεις για γκολ ήταν ελάχιστες κι ως εξαιρετική ευκαιρία αναφέρουμε την φάση του 14′, για τους φιλοξενούμενους, όταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο Κοπάνας έκλεψε την μπάλα και στο πλασέ που επιχείρησε στη συνέχεια ήταν άστοχος, καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γράντα. Στο 15′ σουτ του Τανάγια για τους γηπεδούχους, από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον Μαλλιαρό σε πολύ δύσκολη επέμβαση. Στο 28′ μετά από πάσα του Φραγκογιάννη ο Μαλακασιώτης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, ωστόσο πλάσαρε άουτ.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 33′ από φάουλ που κέρδισε ο Καρακώστας στην δεξιά πλευρά, όπως επιτίθονταν οι γηπεδούχοι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πολύ κοντά στο σημείο του κόρνερ.
Η εκτέλεση έφερε την μπάλα απευθείας στην εστία, όπου απέκρουσε αρχικά ο τερματοφύλακας Μαλλιαρός, χωρίς όμως να απομακρύνει σωστά την μπάλα. Έτσι, μέσα από την μικρή περιοχή κι ανάμεσα από πολλούς παίκτες, ο Καλαμάτας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Γενικότερα, αυτό που κυριάρχησε στον αγώνα ήταν οι πάρα πολλές και πολύ δυνατές επαφές, που επέφεραν τραυματισμούς, με αποκορύφωμα την φάση του 43′. Τότε σε διεκδίκηση κεφαλιάς ο Ντουκώλη από την μια κι ο Καψάλης από την άλλη πλευρά, συγκρούστηκαν στον αέρα κεφάλι με κεφάλι, με αποτέλεσμα ο παίκτης της Αγ. Παρασκευή να διακομιστεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου του έγιναν έξι ράμματα στο φρύδι.
Να σημειώσουμε επίσης, ότι στο β’ μέρος το παιχνίδι ουδέποτε απέκτησε ρυθμό, εξαιτίας των πολλών τραυματισμών κι επί της ουσίας δεν σημειώθηκε ούτε μια αξιόλογη φάση, αν εξαιρέσουμε ένα τετ α τετ του Τζόναθαν Βαϊτση στο 81′, το οποίο απέκρουσε ο Μαλλιαρός, στην μια και μοναδική ουσιαστική φάση του ημιχρόνου.
*Μετά το τέλος της αναμέτρησης ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια από την πλευρά των γηπεδούχων, καθώς η ομάδα τους έστω και προσωρινά βρέθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, συγκατοικώντας με την ΑΕ Διμηνίου.

**Πολλά τα παράπονα των φιλοξενουμένων για την διαιτησία του κ. Ρούση στον οποίο καταλογίζουν ότι ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι προτίθενται να ζητήσουν την εξαίρεση του για τις αναμετρήσεις ως το τέλος της χρονιάς, θεωρώντας αδιανόητο ότι παρά τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα δεν άσκησε ορθά τον πειθαρχικό έλεγχο και σε αρκετές περιπτώσεις δεν σφύριζε ούτε καν φάουλ!
***Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον τραυματισμό και γρήγορη επιστροφή στην ομάδα έδωσαν η διοίκηση, οι προπονητές και οι συμπαίκτες του Δημήτρη Καψάλη.
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ρουκάς, Ιωάννου, Καλαμάτας, Ράπτης, Ντουκώλη, Καρακώστας, Τανάγιας, Σουάρες (73′ Παπάζογλου), Κωνσταντάκος (57′ Τσεκούρας), Βαΐτσης (87′ Μαλεζάκος)
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μαλλιαρός, Βαντεχούιχε, Μαγγασιανός (56′ Κοτσέλος), Λούμπαρδος, Σιγάλας, Καψάλης (44′ Χατζημητροφάνης), Μαλακασιώτης, Παντελόγλου, Κοπάνας, Παπακώστας (46′ Μαρμαρινός), Φραγκογιάννης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις