Γιαννίτσης: «Βελτιώσαμε πολλά στοιχεία το παιχνιδιού μας με τον κ. Γράφα»

Ο Μιχάλης Γιαννίτσης που αγωνίζεται την φετινή σεζόν στον Απόλλωνα Λάρισας, μίλησε αποκλειστικά στο Liganews.gr, τόσο για τα θετικά αποτελέσματα της Θεσσαλικής ομάδας στους τελευταίους αγώνες και για τα κομμάτια στα οποία βοήθησε περισσότερο ο κόουτς Θωμάς Γράφας, αλλά και πως αξιολογεί το επίπεδο της φετινής Super League 2.

Ο 29χρονος αμυντικός του Απόλλωνα Λάρισας είναι από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες των Θεσσαλών και για άλλη μια χρόνια πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις. Οι κυανόλευκοι υπό τις οδηγίες του κόουτς Θωμά Γράφα έχουν ανεβάσει την απόδοση τους και είναι αήττητοι στους τελευταίους επτά αγώνες. Ο Μιχάλης Γιαννίτσης σε 15 συμμετοχές έχει δύο γκολ την φετινή σεζόν στην Super League 2 και σαφώς τον έχει βοηθήσει η μεγάλη εμπειρία από τις πρώτες κατηγορίες, έχοντας παίξει σε πάνω από 200 παιχνίδια στην Super League και στην Super League 2.

Όλα όσα δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννίτσης στο liganews.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Για την νίκη με 2-1 επί του Θεσπρωτού και για τα θετικά αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες: “Σίγουρα παίζει τεράστιο ρόλο η έλευση του νέου προπονητή, του κ. Θωμά Γράφα. Έχουμε βελτιώσει πάρα πολλά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Φαίνεται αυτό και από τα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο που ουσιαστικά είμαστε επτά συνεχόμενα παιχνίδια αήττητοι. Η νίκη επί του Θεσπρωτού στο τελευταίο παιχνίδι ήταν πάρα πολύ σημαντική. Μας βοήθησε να αναρριχηθούμε στον βαθμολογικό πίνακα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαστε σε ένα σημείο οπού πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το τι μπορούμε να πάρουμε από το κάθε παιχνίδι, έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας όσο πιο γρήγορα γίνεται”.

Αναφέρθηκε αρχικά στον κόουτς τον Θωμά Γράφα, θα ήθελα να μας πεις σε ποια στοιχεία βοήθησε περισσότερο στους αγώνες και φέρατε αυτά τα θετικά αποτελέσματα: “Σίγουρα έχει δέσει την ομάδα. Η ομάδα τακτικά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Πιο συγκεκριμένα, δεχόμαστε λιγότερες επιθέσεις, δεχόμαστε λιγότερα γκολ. Παίζουμε σαφώς πιο οργανωμένα. Έχεις βοηθήσει πάρα πολύ από την πρώτη ημέρα που ήρθε. Και άμα συνεχίσουμε κατά τα λεγόμενα του και υπό τις οδηγίες του, πιστεύω θα τα πάμε πολύ καλά”.

Πως αξιολογείς το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της Super League 2: “Πιστεύω είναι μέσα σε εισαγωγικά δύο ταχυτήτων, με τέσσερις ομάδες ουσιαστικά να παλεύουν για την άνοδο και την πρώτη θέση και οι υπόλοιπες θέλουν ουσιαστικά να εξασφαλίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή τους στην κατηγορία. Έτσι το βλέπω τουλάχιστον εγώ. Βέβαια οι αγωνιστικές διαφορές μεταξύ των ομάδων όλων είναι σχετικά μικρές. Για παράδειγμα πήραμε ένα βαθμό στην Ξάνθη (26/1, 0-0), που είναι στις πρώτες θέσεις και εμείς στις πιο κάτω. Οπότε οι αγωνιστικές διαφορές είναι μικρές και σίγουρα η βαθμολογία μας αδικεί εμάς συγκεκριμένα”.

Τι θα ήθελες να δώσεις περισσότερο στα επόμενα ματς από την θέση σου και από τον τρόπο παιχνιδιού σου: “Εγώ αυτό που προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι είναι να δώσω ηρεμία στην ομάδα. Να έχουν εμπιστοσύνη οι συμπαίκτες σε εμένα. Είμαι αμυντικός, οπότε όσα λιγότερα γκολ δεχθούμε κατά την διάρκεια της χρονιάς, τόσο το καλύτερο για εμένα”.

Φέτος μέχρι τώρα έχει σκοράρει δύο γκολ. Πιο ξεχωρίζεις ιδιαίτερα; “Εκείνο με τον Ολυμπιακό Β’ θα έλεγα (24/11, 2-2), γιατί έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι με το γκολ μου (84′ λεπτό) που έγινε το 2-1, πίστευα θα πάρουμε και την νίκη. Αλλά δυστυχώς δεχθήκαμε ισοφάριση στην τελευταία φάση. Βέβαια, αυτό θα ξεχώριζα”.

Ποιο ματς έχει ξεχωρίσει μέχρι τώρα στην φετινή περίοδο: “Πιστεύω ότι ξεχωρίζει η προσπάθεια που κάναμε μέσα στην Ξάνθη και την απόδοση που είχαμε όλη η ομάδα, αλλά και το τελευταίο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό οπού νικήσαμε με 2-1. Αυτά τα δύο για διαφορετικούς λόγους”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις