Νέα εντός έδρας ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου, 3-2 από τους ερυθρόλευκους του Πειραιά

Την όγδοή του ήττα σε 14 παιχνίδια γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου και βρίσκεται καθηλωμένος στην προτελευταία θέση με 10 βαθμούς. Μάλιστα κινδυνεύει να βρεθεί ακόμη και στην τελευταία αν την Κυριακή η Καβάλα καταφέρει να κερδίσει την Βέροια.

Οι ερυθρόλευκοι του Βόλου αν και έμειναν νωρίς πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά, κατάφεραν με αντεπίθεση διαρκείας να φέρουν στα ίσια το παιχνίδι, ωστόσο οι «Πειραιώτες» ανέβασαν και πάλι στροφές και πέτυχαν τρίτο τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μαρίνο στο 5’ και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 32’ με σκόρερ τον Σουρλή. Ένα λεπτό αργότερα ο Φιλίποβιτς μείωσε, με τον Βερνάρδο να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, στο 59’. Ο Πινακάς στο 65’ έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του, με τους Πειραιώτες να κρατάνε εύκολα το υπέρ του σκορ μέχρι το φινάλε.

Κακές συνήθειες…

Συνήθεια τείνει να γίνει για τον Ολυμπιακό Βόλου να μένει πίσω στο σκορ πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα. Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες από τη μόνη ομάδα που δεν δέχθηκε γκολ με το «καλημέρα» ήταν η Νίκη Βόλου. ΑΕΛ, Απόλλων Λάρισας και σήμερα ο ΟΣΦΠ Β’ βρήκαν δίχτυα πριν το δεκάλεπτο. Για τους σημερινούς φιλοξενούμενους το σκορ άνοιξε στο 6’ ο Μαρίνος με δυνατό σουτ.

Στο 16’ οι Βολιώτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Βερνάρδο να μην μπορεί να νικήσει τον Τζολάκη από θέση βολής. Η αντίδραση του Ολυμπιακού Βόλου ήταν αισθητή όμως εμπεριείχε ρίσκο καθώς κάθε αντεπίθεση των αντιπάλων «μύριζε» γκολ. Σε μία από αυτές ο Σουρλής αφού διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο, πλάσαρε τον Ξενοδόχοβ, γράφοντας στο 32’ το 0-2 για τον Ολυμπιακό του Πειραιά.

Αντίδραση παρά την απογοήτευση

Μπορεί το 0-2 να έκανε την κατάσταση πολύ δύσκολη για τους Βολιώτες ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ο Φιλίποβιτς με κεφαλιά έβαλε στο παιχνίδι και πάλι τους γηπεδούχους. Το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να προφυλάσσουν περισσότερο τα νώτα τους.

Τα πάνω κάτω…

Μπορεί στο 32’ με το σκορ στο 0-2 οποιαδήποτε σκέψη για ανατροπή να κινούταν στη σφαίρα της φαντασίας, ωστόσο οι παίκτες του Βασίλη Βούζα το πίστεψαν και στο 59’ κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Ντος Σάντος γέμισε με φάουλ στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Βερνάρδο που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Ο Πινακάς τη χαριστική βολή

Με τη ψυχολογία στα ύψη όλοι θα περίμεναν τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου να «μασάνε σίδερα» ώστε να πετύχουν την ολική ανατροπή στην υπόλοιπη μισή ώρα αγώνα που απέμενε. Ωστόσο, αυτοί που ανέβασαν στροφές και πέτυχαν και τρίτο τέρμα ήταν οι φιλοξενούμενοι. Συγκεκριμένα, στο 64’ ο Πινακάς με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.

Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα οι Βολιώτες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Τζολάκη με εξαίρεση μία απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μανάφοβ που έβγαλε ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων.

Σαν να μην έφτανε η ήττα, στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Φιλίποβιτς με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα που σημαίνει πως θα απουσιάσει από τον αγώνα της Τετάρτης με αντίπαλο τα Τρίκαλα.

Σκόρερ: 34′ Φιλίποβιτς, 60′ Βερνάρδος – 5′ Μαρίνος, 32′ Σουρλής, 65′ Πινακάς

Kόκκινη: 90’+4′ Φιλίποβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Βασίλης Βούζας): Ξενοδόχοβ, Μανάφοβ, Φιλίποβιτς, Στάμου, Παπακώστας, Κόλα (59′ Μάνγκα), Ντος Σάντος, Κότος (82′ Ντιαμπί), Κατσούκης (59′ Ξύδας), Βερνάρδος, Κουντουριώτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ (Αριέλ Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Ξενιτίδης, Αποστολόπουλος, Σαπουντζής (63′ Τσέλιος), Καρμπόβνικ, Μπαγκαλιάννης, Καλογερόπουλος, Μαρίνος, Κωστή (90′ Ντόι), Σουρλής, Πινακάς (82′ Νταμπό).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις