Φοβερός ο Ολυμπιακός Β. νίκησε 70-60 τον Παναθλητικό (70 photos)

Ένας φοβερός Ολυμπιακός Βόλου, νίκησε σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό του ΕΑΚ τον Παναθλητικό στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής για την Α2 μπάσκετ των γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν κατάθεση ψυχής, νίκησαν και τη διαιτησία των Κοντογιάννη-Παζώλη και πήραν μια σπουδαία νίκη με 70-60. Παράλληλα, κάλυψαν και τη διαφορά των έξι πόντων…

…που είχαν χάσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.
Ο Ολυμπιακός, πλέον, θέλει μόνο νίκες στα παιχνίδια που ακολουθούν, με Τιτάνες Δράμας (εκτός), Πυλαία (εκτός), Ρύσιο (εντός), Ηρακλή (εκτός) και Άρη εντός έδρας και ταυτόχρονα ο Παναθλητικός να κάνει μία ήττα (έχει να παίξει με τον Άρη), για να πάρει το εισιτήριο της ανόδου στην Α1 εθνική κατηγορία των γυναικών.
Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό. Ο Ολυμπιακός μετά το 0-4 στο ξεκίνημα του αγώνα, βρήκε το ρυθμό του, με την Νίκη Ζέρβα να είναι ηγέτιδα σε άμυνα και επίθεση και με δύο δικά της καλάθια ο Ολυμπιακός στο 5′ προηγήθηκε με 13-9. Στο 8.30” η διαφορά ανέβηκε στους οκτώ πόντους (18-10), με τον Ολυμπιακό να κλείνει την πρώτη περίοδο με 22-13 με καλάθι δύο πόντων της Σουλτάνη στην εκπνοή.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίξει εξαιρετική άμυνα, οι παίκτριες του Παναθλητικού δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να σκοράρουν (σημείωναν πόντους μόνο με βολές), για να προηγηθούν οι «ερυθρόλευκες» με 37-22. Στη συνέχεια με σερί 5-0 ο Παναθλητικός μείωσε στους 10 πόντους (37-27) λίγο πριν τη λήξη της περιόδου, όμως ο Ολυμπιακός πήγε στο ημίχρονο με διαφορά 14 πόντων (41-27).
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθλητικός προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει τη διαφορά, με τους διαιτητές να φορτώνουν με φάουλ τις «ερυθρόλευκες». Στο 23’30” η Ζέρβα χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ, ενώ δέκα δευτερόλεπτα αργότερα τέταρτο φάουλ σφυρίχθηκε πάνω στην Κυριατζίδου.
Η Ελένη Ζήτη που μπήκε στο παιχνίδι στη θέση της Ζέρβα ήταν το «κλειδί» της νίκης για τον Ολυμπιακό. Πέτυχε οκτώ πόντους, ήταν πολύ καλή στην άμυνα ζώνη «3-2», κέρδισε φάουλ, μοίρασε ασίστ και γενικά η προσφορά της στο παιχνίδι ήταν πολύ μεγάλη.
Ο Ολυμπιακός στο 27′.30” έχασε με πέμπτο φάουλ την Ζέρβα, ωστόσο, η συγκέντρωση στο παιχνίδι, το πάθος και η πίστη για νίκη, έφεραν τις «ερυθρόλευκες» να κλείνουν την τρίτη περίοδο με 56-44. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει με πάθος, έχοντας και τη συμπαράσταση των Βολιωτών φιλάθλων που βρέθηκαν σήμερα στο κλειστό του ΕΑΚ, περιόρισαν σημαντικά την επιθετικότητα των παικτριών του Παναθλητικού και κατάφεραν στο τέλος να πάρουν μια πολύ μεγάλη νίκη με 70-60.
Η Ραφαέλα Σουλτάνη με 18 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού, ενώ 14 πόντους πέτυχε η εξαιρετική, όσο αγωνίστηκε, Ζέρβα. Σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού η Λαμπρινή Αγαγιώτη με τα τρία τρίποντα που πέτυχε στο πρώτο μέρος βοήθησε σημαντικά την ομάδα. Όλες, όσες αγωνίστηκαν, βοήθησαν τα μέγιστα για να έρθει η νίκη.
Από τον Παναθλητικό η Αναστασιάδου σημείωσε 20 πόντους και ήταν η πρώτη σκόρερ των φιλοξενουμένων. Η Παναγιώτα Τσαμπούρη μπορεί να πέτυχε 15 πόντους, ήταν ωστόσο, άστοχη, καθώς οι δέκα πόντοι που σημείωσε προήλθαν από τη γραμμή του φάουλ. Η Κωτούλα πέτυχε από την πλευρά της 14 πόντους.
Διαιτητές: Κοντογιάννης-Παζώλης
Δεκάλεπτα: 22-13, 41-27, 56-44, 70-60.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:(Καπουρνιώτης-Μπορίνος) Κυριατζίδου 6, Σαρακατσάνη, Γαλιατσάτου 7, Αγαγιώτη 11 (3), Σουλτάνη 18 (1), Χούτα, Ντελή, Ζέρβα 14, Ζήτη 8 (1), Αγκάνη, Διαμαντοπούλου, Μπαλλά 6.
ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: (Συρόπουλος) Κωτούλα 14(1), Σταμούλη, Αναστασιάδου 20, Τόσκα, Καλομιτσίνη 1, Τσαμπούρη 15, Κωστανάκη, Μπάμπλικερ 2, Γιαννουλή 4, Κοματσιούλη, Κουλουμπή 4, Ζιώγα.

Δείτε μέσα από τον φωτογραφικό φακό του goalpost.gr στιγμιότυπα από το σημερινό παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του ΕΑΚ:

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις