Πέναλτι-μύθος σε «ύποπτο» της Football League

Την έκθεση της Sportradar για τον «ύποπτο» αγώνα της 11ης αγωνιστικής μεταξύ της Λαμίας και της Αναγέννησης Καρδίτσας (2-1) έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Live Sport». Οι Θεσσαλοί είχαν χάσει με ανύπαρκτο πέναλτι στο 89′ και στον καταλογισμό αυτό του διαιτητή, Γιαννουλάκη στέκεται η εταιρεία που συνεργάζεται πλέον με τη Football League. Μάλιστα χαρακτηρίζει το πέναλτι ύποπτο…

Οι συντάκτες της έκθεσης στέκονται στον Χανιώτη ρέφερι και αναφέρουν αρχικά:

«Στο 89′ ο διαιτητής Γιώργος Γιαννουλάκης έδωσε πέναλτι στη Λαμία, αφού θεώρησε ότι ο παίκτης της Αναγέννησης Καρδίτσας Ζαν Ακασού έπαιξε τη μπάλα με πρόθεση με τα χέρια μέσα στην περιοχή. Αν και η απόφασή του αυτή ήταν αμφιλεγόμενη – με το βίντεο να δείχνει ότι η μπάλα φαίνεται να χτυπά στον γοφό του Ακασού και όχι στο χέρι ή στο μπράτσο – ο ύποπτος καταλογισμός πέναλτι διασφάλισε την επιτυχία ολόκληρου του στοιχηματισμού.

H απόφαση για τον καταλογισμό του πέναλτι αποδείχτηκε κομβική και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κριτική διάθεση όταν συνυπολογιστεί με τα ύποπτα στοιχηματικά μοτίβα τα οποία καταγράφονται εδώ».

Στα συμπεράσματα της έκθεσης της UEFA – BFDS για το Λαμία – Αναγέννηση Καρδίτσας σημειώνονται τα ακόλουθα: «Παρατηρήθηκε ότι υπήρξε ύποπτος στοιχηματισμός στις αγορές πριν από τον αγώνα ότι η Αναγέννηση Καρδίτσας θα χάσει, με τις πιθανότητες να μειώνονται σημαντικά στις ώρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα…

Περαιτέρω ύποπτος στοιχηματισμός παρατηρήθηκε στις αγορές του ζωντανού στοιχηματισμού με τους στοιχηματίζοντες να επιδεικνύουν παράλογη πεποίθηση ότι η Αναγέννηση Καρδίτσας θα χάσει τον αγώνα. Επιπροσθέτως υπήρξε περαιτέρω ύποπτος στοιχηματισμός για το ότι θα επιτευχθούν τουλάχιστον τρία γκολ συνολικά, με τις δύο αυτές ύποπτες προτιμήσεις να προκύπτουν στο τελευταίο τρίτο του αγώνα, παρά το γεγονός ότι τα πρώτα δύο τρίτα του αγώνα κύλησαν ομαλά στις αγορές. Δεδομένων των χρονικών περιορισμών για τη δημιουργία ευκαιριών για γκολ σε αυτό το προχωρημένο στάδιο του παιχνιδιού, σημαντικά ποσά στοιχηματίστηκαν στις αγορές ζωντανού στοιχήματος».

Σημειώνεται ότι στο κείμενο της μετάφρασης αναφέρεται πως θα πετύχει γκολ η Αναγέννηση Καρδίτσας και προφανώς έχει γίνει λάθος, γιατί στην εκπνοή του αγώνα σκόραρε και νίκησε η Λαμία με ανύπαρκτο πέναλτι που της δόθηκε.

Το ιστορικό της Αναγέννησης Καρδίτσας σημειώνεται πως «είναι ύποπτο. Ο εν λόγω σύλλογος βρέθηκε στο μικροσκόπιο του BFDS για τρεις περιπτώσεις μέσα στο 2015, με ύποπτο στοιχηματισμό ότι θα υποστούν ήττα σε πρότερο αγώνα. Το γεγονός ότι παρατηρήθηκαν παρόμοια στοιχηματικά πρότυπα και σε άλλον αγώνα της ίδια ομάδας εγείρει από μόνο του σοβαρές ανησυχίες από άποψη ακεραιότητας.

Ύποπτος στοιχηματισμός πριν από τον αγώνα ότι η Αναγέννηση Καρδίτσας θα χάσει.
Περαιτέρω ύποπτος στοιχηματισμός για το ότι θα επιτευχθούν τουλάχιστον τρία γκολ συνολικά.

Περιληπτικά υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για να υποστηρίξουν το συμπέρασμα ότι ο αγώνας αυτός χειραγωγήθηκε για στοιχηματικούς λόγους. Τα ύποπτα στοιχηματικά μοτίβα που παρατηρήθηκαν, υπερβαίνουν το κατώφλι του αποδεκτού και η BFDS είναι πεπεισμένη ότι αποκομίσθηκαν παράνομα κέρδη από αυτόν».

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις