X-αμένη ευκαιρία για Νίκη

Σ’ ένα παιχνίδι που θύμιζε περισσότερο αυτό του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων παρά τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, Ρήγας και Νίκη αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ. Οι γηπεδούχοι επέλεξαν να δώσουν μέτρα στους φιλοξενούμενους και να προσπαθήσουν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις ενώ το συγκρότημα του Κώστα Βελιτζέλου προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα από τις πτέρυγες, κυρίως με εμπνεύσεις του Ελευθεριάδη.

Η Νίκη είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν το πέναλτι που κέρδισε, μετά από ανατροπή του Ελευθεριάδη, εκτέλεσε άστοχα ο Κανελλόπουλος. Ο Ελευθεριάδης ήταν ο πρωταγωνιστής και στην άλλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων όταν το σουτ που εξαπέλυσε στο 54’ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κεφαλά.

Μέτριο θέαμα στο α’ μέρος, υπερίσχυσαν οι δυνατές μονομαχίες

Το πρώτο μέρος θα ξεχαστεί γρήγορα, καθώς είχε ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες αλλά όχι κλασσικές. Υπερίσχυσαν οι δυνατές μονομαχίες και ο έντονος εκνευρισμός. Η πρώτη φάση που καταγράφηκε στο καλεντάρι της αναμέτρησης, ήταν για λογαριασμό της Νίκης με τον Ελευθεριάδη στο 7′ να δοκιμάζει το πόδι του, όμως το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής ήταν χλιαρό και κατέληξε στην αγκαλιά του Κεφαλά. Στο 12΄ο Βρονταράς πρόλαβε τον Σέττο που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και με τα πόδια απομάκρυνε σε πλάγιο-άουτ τον. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ελευθεριάδης έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Νοριέγα έγινε αποδέκτης της μπάλας, όμως από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε ψηλά άουτ.
Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε αισθητά, όσον αφορά την δημιουργία φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες, με τις δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα, το άλλο. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου η Νίκη έχασε την πιο μεγάλη της ευκαιρία. Ο Ελευθεριάδης με προσωπική ενέργεια από την δεξιά πλευρά, άδειασε τον Σπαθή όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κεφαλά.

Καλύτερη η Νίκη στην επανάληψη, δοκάρι ο Ελευθεριάδης, χαμένο πέναλτι στο 90′ ο Κανελλόπουλος

Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Βελιτζέλου μπήκαν δυνατά με σκοπό να καθαρίσουν το ματς. Στο 54′ ο Ελευθεριάδης, δεν είχε την τύχη με το μέρος του, καθώς σε σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής, είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κεφαλά στην πιο σπουδαία ευκαιρία της συνάντησης.

Στο 64′ ήταν η σειρά των ποδοσφαιριστών του Λάκη Μπακάλη να φτάσουν μια ανάσα από το γκολ, όταν σε κόρνερ που εκτέλεσε από τα αριστερά ο Γκίκα, ο Ζενούνι νίκησε στον αέρα τον Ναουμίδη όμως είδε την μπάλα να φεύγει μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Βρονταρά. Το παιχνίδι έφτανε προς το τέλος του και ενώ η Νίκη προσπαθούσε να φτάσει σε κάποιο τέρμα που θα της χάριζε το πολύτιμο τρίποντο, αυτό δεν ερχόταν καθώς υπήρχε πλέον και ο παράγοντας κούραση, κάνοντας τους κυανόλευκους επιρρεπείς στο λάθος. Στο 90′ όμως είχαμε τη φάση του αγώνα. Ο Ελευθεριάδης ανετράπη από τον Σπαθή και ο Φωτιάς έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Κανελλόπουλος στο 91′ όμως ο επιθετικός της Νίκης έστειλε την μπάλα απελπιστικά ψηλά από το οριζόντιο της εστίας του Κεφαλά, χάνοντας την ευκαιρία να φύγουν με το τρίποντο στις αποσκευές τους από το Βελεστίνο. Με το πέρας της εκτέλεσης, ο διαιτητής Φωτιάς απέβαλλε τον αρχηγό των γηπεδούχων, Βουραζέρη για διαμαρτυρία με 2η κίτρινη κάρτα και στα εναπομείναντα λεπτά τις αναμέτρησης ο Ρήγας αγωνίστηκε με 10 ποδοσφαιριστές χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει μιας και δεν έμεινε πλέον χρόνος.

Με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στον Καραϊσκάκη

Το ισόπαλο αυτό αποτέλεσμα βάζει δύσκολα στην ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου καθώς έμεινε έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Καραϊσκάκη, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια για απώλειες βαθμών. Η νίκη κόντρα στην αρτινή ομάδα την επόμενη αγωνιστική είναι επιβεβλημένη ώστε οι κυανόλευκοι να μείνουν σε απόσταση που θα τους επιτρέψει να ελπίζουν σε κατάκτηση του πρωταθλήματος και άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Συνθέσεις:
Ρήγας Φεραίος (Λ. Μπακάλης): Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου (80′ Χατζής), Τσίπη (65′ Γκίκα), Γεωργατζής, Κορέτα, Ζενούνι, Σέττος (74′ Γουτούλης)
Νίκη Βόλου (Κ. Βελιτζέλος): Βρονταράς, Αλεξανδρής, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης (84′ Κοτίτσας), Ελευθεριάδης, Μπαλαράμπε (67′ Κόλα), Νοριέγα (62′ Ιορδανίδης), Κανελλόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις