Αυγενάκης: Ραντεβού σε 2-3 μήνες…

Το μεσημέρι της Τρίτης (8/2) ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του τους εκπροσώπους των Λιγκών σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

Τα δύο κυρίαρχα ζητήματα στην κουβέντα που είχαν ήταν τα φαινόμενα βίας μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη αλλά και η χρηματοδότηση από το στοίχημα για τις ομάδες.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο Υφυπουργός Αθλητισμού σχολίασε μεταξύ άλλων: «Μερικές μέρες μετά το τραγικό συμβάν με ένα νέο παιδί που έφυγε από τη ζωή με τον γνωστό σκληρό τρόπο, συζητήσαμε σήμερα με τους προέδρους της Super League 1, τον κ. Μποροβήλο, της Super League 2, τον κ. Λεουτσάκο, του ΕΣΑΚΕ, τον κ. Γαλατσόπουλο και τον κ. Ταρνατώρο από το βόλεϊ. Μιλήσαμε για τα θέματα της οπαδικής βίας.

Ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Έχουν εμπειρία και γνώση και ειδικά οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Μιλάμε για την αυστηροποίηση στο πλαίσιο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων και την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα για να περιορίσουμε σε μέγιστο βαθμό τα περιστατικά βίας. Θυμίζω πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών κατάφερε και λειτουργεί ο μηχανισμός ενίσχυσης. Έχουν εισπράξει ήδη το ποσό των 31 εκατομμυρίων οι επαγγελματικές ομάδες. Και άλλα 31+13.5 εκατ. στις αρχές του 2021 που έχει πάρει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας σε 2,5 με 3 μήνες από τώρα με το Υπουργείο Οικονομικών. Θα υπάρξουν και μερικές βελτιώσεις στο σύστημα. Και αυτό ώστε να έχουμε επίσημη ενημέρωση για το πως πάει το σύστημα αυτό και για να έχουμε επίσημες ενημερώσεις. Θυμίζω τις μειώσεις ΦΠΑ σε εισιτήρια και συμβόλαια. Στόχος είναι η ύπαρξη σε ετήσια βάση μίας σταθερής χρηματοδότησης. Το ευχάριστο είναι πως ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί. Καταλαβαίνω την αγωνία και τα προβλήματά τους – την αγωνία και τα προβλήματα των ομάδων – με τον μειωμένο αριθμό φιλάθλων στις κερκίδες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για να μιλήσουμε με πιο συγκεκριμένα νούμερα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις