Έβαλε «φωτιά» στην κορυφή ο Ηρακλής, 2-0 την ΑΕΔ

Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της αγωνιστικής κόντρα στην Α.Ε. Διμηνίου και με σκόρερ τους Τσελεπή στο 33′ και Τσουκάλη στο 67′ έφτασαν στο τελικό 2-0 βάζοντας φωτιά στον όμιλο, μιας και πλέον έχουμε τριπλή ισοβαθμία με 32 βαθμούς στο ρετιρέ.

Νωθρό ξεκίνημα και από της δύο ομάδες, την κατοχή ο Ηρακλής
Η αναμέτρηση στο πρώτο μέρος δεν είχε πολλές ευκαιρίες μπροστά από της δυο εστίες. Η ομάδα του Ηρακλή είχε την κατοχή της μπάλας με το μέρος της, όμως δεν δημιουργούσε σπουδαίες ευκαιρίες μιας και οι ποδοσφαιριστές του Κ. Μπράτσου είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Κουτσιρίμπα. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ήταν στο 13′ όταν ο Τσελεπής έκανε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της Α.Ε.Δ. όπως την ίδια κατάληξη είχε στο 24′ νέο σουτ του Νούσια. Τελικά με την τρίτη σοβαρή επίσκεψη στα καρέ του Κουτσιρίμπα, οι ποδοσφαιριστές του Γ. Φασουράκη πήραν κεφάλι στο σκορ με σουτ του Τσελεπή. Συγκεκριμένα στο 33′ έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Κοντοβάς από την αριστερή πλευρά προσπάθησε να βρει αμαρκάριστο συμπαίχτη του εντός περιοχής, με την μπάλα να φτάνει στον Μόσιο και εκείνος με το στήθος έστρωσε στον Τσελεπή που με σουτ στην κίνηση, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κουτσιρίμπα κάνοντας έτσι το 1-0. Όσον αφορά την Α.Ε.Δ. το μόνο που έχει να επιδείξει η φιλοξενούμενη ομάδα στο α’ μέρος είναι δύο μακρινά σουτ, των Ζιώγα και Αξιώτη που δεν βρήκαν στόχο.

Έπεσε κι άλλο ο ρυθμός στην επανάληψη, νεύρα, αψιμαχίες και τελικό 2-0
Το δεύτερο μέρος και πάλι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς το παιχνίδι φάνηκε πως θα πήγαινε στην δύναμη και οι δυνατές μονομαχίες έδιναν και έπαιρναν στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Το μόνο αξιοσημείωτο είναι το γκολ του Τσουκάλη στο 67′ όταν μετά από γύρισμα του Νούσια από τα δεξιά, ο μέσος της ομάδας της Ν. Ιωνίας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με το μυτάκι τσίμπησε την μπάλα όσο χρειάστηκε για να της αλλάξει πορεία και να την στείλει στην εστία του Κουτσιρίμπα “σφραγίζοντας” έτσι μια σπουδαία νίκη για την ομάδα του που της έδωσε το δικαίωμα να πατήσει κορυφή. Ενώ στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε καθώς ο εκνευρισμός των 22 ποδοσφαιριστών άναψε ακόμη περισσότερο τα αίματα και ουσιαστικά δεν υπήρχε ρυθμός και καθαρό μυαλό πλέον για να υπάρξει κάποια αντίδραση από μεριάς Α.Ε.Δ.

Συνθέσεις:

Ηρακλής Βόλου (Γ. Φασουράκης): Πολυμέρου, Ντούρο (68′ Ασλάνογλου), Κοντοβάς, Σουλιώτης, Μοράλες, Ζαρίφης, Νούσιας, Γκάγκας, Τσελεπής (90′ Βουρδάκης), Τσουκαλης(90′ Δημητρίου), Μόσιος.

Α.Ε. Διμηνίου (Κ. Μπράτσος): Κουτσιρίμπας, Ζάγκας, Στρούγγης(75′ Κανδύλας), Τσιγιάννης, Χάνος, Μαυρίδης, Αξιώτης (68′ Μίλτος), Φιλατζικιώτης, Ζευγάς, Αραμπατζής, Μαστακούλης (46′ Χονδρός).

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις