Το αφιέρωμα του gazzetta στον Γιώργο Τζοβάρα: Ο Βολιώτης που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του

Ο Γιώργος Τζοβάρας αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του Ατρομήτου απέναντι στη Λαμία και το Gazzetta παρουσιάζει τις άγνωστες πτυχές του.
  • Παιδί του Βόλου έγινε από μικρός μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ
  • Η μεταγραφή στη Σλόβαν, η αλλαγή θέσης και ο σοβαρός τραυματισμός
  • Ο επαναπατρισμός και η αναγέννηση στη Νίκη Βόλου
  • Το μάτι του Τόλη Αποστόλου και η προοπτική του Ατρομήτου
  • Η σχέση του Τζοβάρα με τον Ατρόμητο

Ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη απέναντι στη Λαμία προκειμένου να μείνει ζωντανός στην προσπάθεια παραμονής του στην μεγάλη κατηγορία και εκτός από τις τρεις βαθμούς κέρδισε και τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα. Οι Ροτάριου, Άλιμπεκ και Τζοβάρας άφησαν θετικές εντυπώσεις με τον τελευταίο να κλέβει την παράσταση.

Ο Γιώργος Τζοβάρας στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Ατρομήτου, έδειξε έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και η εμφάνισή του άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του στην ομάδα του Περιστερίου.

Ο 22χρονος ταχυδυναμικός μπακ κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες, πήγαινε πρώτος στην μπάλα, είχε πάθος και έδειξε να προσαρμόζεται με το καλημέρα, σαν να ήταν καιρό μέλος της ομάδας. Ήταν σχεδόν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και τις επιθετικές του αρετές.

Παρά του 22 του χρόνια, η μέχρι τώρα πορεία του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με τις καλύτερες περγαμηνές. Το Gazzetta σας παρουσιάζει μερικές άγνωστες πτυχές της ποδοσφαιρικής διαδρομής του.

Παιδί του Βόλου έγινε από μικρός μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Τζοβάρα ξεκίνησε από την γενέτειρά του, τον Βόλο. Αγωνίστηκε ως επιθετικός και αριστερός εξτρέμ στα Καλά Νερά Βόλου και στις Μεικτές Θεσσαλίας και εκεί γρήγορα τον ανακάλυψαν τα «λαγωνικά» του ΠΑΟΚ. Έτσι βρέθηκε για δοκιμές στη Θεσσαλονίκη και από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους. Ενσωματώθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τις μικρές ομάδες. Ξεχώρισε στο Champions League Youth με αποτέλεσμα να μπει στο στόχαστρο ευρωπαϊκών συλλόγων.

Η μεταγραφή στη Σλόβαν, η αλλαγή θέσης και ο σοβαρός τραυματισμός

Έπειτα από ένα ματς απέναντι στην Τότεναμ για το Champions League Youth, η Σλόβαν εκδήλωσε ανοιχτά το ενδιαφέρον της για τον Τζοβάρα. Η προοπτική της ευρωπαϊκής καριέρας τον ενθουσίασε. Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά του και τον παραχώρησε στην ομάδα της Σλοβακίας αντί του ποσού των 100.000 ευρώ, χαρίζοντας μάλιστα τα τροφεία προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Στα 19 του βρέθηκε στην Σλοβακία, σε μια ιστορική ομάδα με υψηλούς στόχους. Η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη, όμως ο 19χρονος τότε Γιώργος ήταν αποφασισμένος να πετύχει.

Την επόμενη σεζόν, μια απόφαση του προπονητή του ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της καριέρας του Τζοβάρα. Του ζήτησε από επιθετικός να γυρίσει σε αριστερό μπακ, προοπτική την οποία ο νεαρός είδε με θετικό μάτι. Όλα έδειχναν να κυλούν ιδανικά μέχρι που ένας σοβαρός τραυματισμός, άλλαξε τα δεδομένα. Υπέστη ρήξη έσω μηνίσκου και όταν επέστρεψε τα πράγματα δεν ήταν όπως τα άφησε. Η Σλόβαν είχε κάνει μεταγραφές στη θέση του και τότε του προτάθηκαν δύο επιλογές. Η μία ήταν να πάει στην β΄ ομάδα και ή άλλη να παραχωρηθεί δανεικός.

Ο επαναπατρισμός και η αναγέννηση στη Νίκη Βόλου

Με την ψυχολογία στο ναδίρ, ο Γιώργος πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα. Έτσι βρέθηκε στον Απόλλωνα Λάρισας όμως και εκεί συνάντησε δυσκολίες, καθώς οι προπονητές του δεν τον υπολόγιζαν. Τότε η Νίκη Βόλου εμφανίστηκε σαν Μεσσίας για τον Τζοβάρα και του έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία που έψαχνε για να αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά. Το περιβάλλον ήταν το καλύτερο δυνατό, αφού εκτός από το σπίτι και τους δικούς του ανθρώπους που είχε δίπλα του, οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου και ο προπονητής του Αλέκος Βοσνιάδης, του φέρθηκαν σαν δεύτερη οικογένεια. Κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

Τζόβαρας

Το μάτι του Τόλη Αποστόλου και η προοπτική του Ατρομήτου

Ο Τζοβάρας ξεχώρισε στο πρωτάθλημα της Super League 2 με τη φανέλα της Νίκης Βόλου. Είχε αναγεννηθεί και ήταν έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Τότε στο δρόμο του εμφανίστηκε η προοπτική του Ατρομήτου. Ο Τόλης Αποστόλου, με παράδοση στην εύρεση ταλέντων από την αγορά του Βόλου (Λημνιός, Στρούγγης, Κατράνης) παρακολουθούσε την πορεία του και την εξέλιξή του για αρκετούς μήνες και ήταν εκείνος που εισηγήθηκε για τη μεταγραφή του στην ομάδα του Περιστερίου. Η συνέχεια είναι γνωστή…

Η σχέση του Τζοβάρα με τον Ατρόμητο

Ο Γιώργος Τζοβάρας είχε «χτίσει» μια ιδιαίτερη σχέση με τον Ατρόμητο πριν ακόμα έρθει να αγωνιστεί στο Περιστέρι. Το 2017 είχε στερήσει από τους μικρούς του Ατρομήτου το πρωτάθλημα, καθώς με δική του κεφαλιά μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, είχε δώσει στην αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΟΚ τον τίτλο.

Το 2019, λίγο μετά τη μεταγραφή του στην Σλόβαν Μπρατισλάβας συνάντησε ξανά τους Περιστεριώτες. Ο Ατρόμητος είχε βρεθεί στη Σλοβακία για τον πρώτο αγώνα των προκριματικών του Europa League απέναντι στη Ντουνάισκα και ο Γιώργος, ο οποίος είχε πάρει μόλις τη μεταγραφή του έμενε για ένα διάστημα στο ξενοδοχείο, όπου φιλοξενούνταν η ελληνική αποστολή.

Κατά την έλευση του στον Ατρόμητο, βρήκε παλιούς γνώριμους από την θητεία του στον ΠΑΟΚ. Κουλούρης, Χαρίσης και Χατζηισαϊας τον βοήθησαν να προσαρμοστεί με το καλημέρα και να νιώσει οικεία στο νέο του ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις