Νικητής ο Πανσερραϊκός στη Νεάπολη – Σε περιπέτειες ο Ολυμπιακός Βόλου (vid)

Ήττα που τον φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση, όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία, γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου από τον Πανσερραϊκό με σκορ 2-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους, με τον συνήθη ύποπτο Κανίς, με τους Βολιώτες να ισοφαρίζουν στο 58’ με τον Βερνάρδο. Το τελικό 1-2 διαμόρφωσε ο Παπαβασιλείου στο 62’.

Οι ερυθρόλευκοι μετά από αυτή την ήττα ισοβαθμούν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με την Καβάλα που μετά τη νίκη της επί του Απόλλωνα Πόντου, έφτασε στους 13 βαθμούς. Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη για το συγκρότημα του Βασίλη Βούζα καθώς την Τετάρτη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ηρακλή και στη συνέχεια υποδέχεται την πρωτοπόρο Βέροια στη Νεάπολη.

4-2-3-1  για τον Ολυμπιακό

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Βασίλης Βούζας, τοποθετώντας τον Βούγιοβιτς στα γκολπόστ, τους Γραικό, Μαρκοπουλιώτη, Στάμου και Μανάφοβ στην άμυνα, τους Μανγκά και Ντιαμπί στον άξονα σε ρόλο αμυντικών χαφ, τους Κουντουριώτη και Σκοπελίτη στις δύο πτέρυγες της επίθεσης και τον  Ντος Σάντος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βερνάρδο.

Όλα μηδέν στο πρώτο μέρος

Σ’ ένα κακό, από πλευράς θεάματος, πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις δύο φορές στα καρέ του Βούγιοβιτς χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πετύχουν το τέρμα που θα έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

Το συγκρότημα του Βασίλη Βούζα μπήκε με φόρα στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλευόμενη τον ευνοϊκό αέρα, προσπάθησε να βρει τον δρόμο προς την εστία του Καβουσάκη, κυρίως με τις επελάσεις του Κουντουριώτη και του Βερνάρδου από τα αριστερά.  Στο 4’ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους του Βόλου. Ο Βερνάρδος έστρωσε την μπάλα στον Σκοπελίτη ο οποίος πριν προλάβει να εκτελέσει μέσα από την περιοχή κλείστηκε από τους αμυντικούς και δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν με την πρώτη υποψία ευκαιρίας να καταγράφεται στο 13’ με τον Στάμου να απομακρύνει σωτήρια την μπάλα σε κόρνερ σε γλίστρημα του Βούγιοβιτς. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 25’ με τον Ντος Σάντος να περνά με όμορφη ενέργεια δύο αντιπάλους, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο, με τον Καβουσάκη να μπλοκάρει εύκολα.

Στο δίλεπτο 35-36’ ο Πανσερραϊκός έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 35’ ο Κόντσι γέμισε στην περιοχή, από καλή θέση ο Παπαβασιλείου επιχείρησε το σουτ με τη μία, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βούγιοβιτς. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζέρης γέμισε στην περιοχή με τον Κανίς από πολύ κοντά να αστοχεί στο πλασέ που επιχείρησε και η μπάλα να καταλήγει πάνω από το δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού Βόλου.

Ροντέο το 2ο ημίχρονο

Ενώ το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ φτωχό σε φάσεις, το δεύτερο ήταν γεμάτο στιγμές μπροστά στις δύο εστίες και κυρίως στα καρέ του Βούγιοβιτς. Αυτό βοήθησε το γκολ με το  «καλημέρα» του Πανσερραϊκού που άνοιξε τις σφιχτές άμυνες.

Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να απειλήσουν σε πρώτο χρόνο και να σκοράρουν σε δεύτερο. Ο Κανίς μέσα από την περιοχή σούταρε προς την εστία, ο Βούγιοβιτς φάνησε αρχικά πως μπλόκαρε ωστόσο η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και με τη σύμφωνη γνώμη του β’ βοηθού, ο κ. Βάτσιος έδειξε τη σέντρα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου απάντησε στο 58’. Σε γέμισμα στην περιοχή ο Κουντουριώτης έκανε το κοντρόλ και με τη φόρα που είχε μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα.

Κι ενώ όλοι περίμεναν οι Βολιώτες να ανεβάσουν στροφές καθώς είχαν τη ψυχολογία με το μέρος τους, οι παίκτες του Άγγελου Διγκόζη βρήκαν δεύτερο τέρμα στο 62’. Ο Κόντσι εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με τον Παπαβασιλείου από την καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Βούζας ρίσκαρε γεμίζοντας δημιουργικούς παίκτες τον αγωνιστικό χώρο, βγάζοντας παράλληλα αυτούς που κάνουν τη βρώμικη δουλειά στο κέντρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα τέρματα, αντίθετα με τους γηπεδούχους που δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς την εστία του Καβουσάκη.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Βούγιοβιτς, Γραικός (71’ Κατσούκης), Μανάφοβ, Μαρκοπουλιώτης, Στάμου, Μανγκά (83’ Νάνι), Ντιαμπί (56’ Κότος), Ντος Σάντος (56’ Σιαφά), Ξύδας, Σκοπελίτης, Βερνάρδος

Πανσερραϊκός: Καβουσάκης, Καρασαλίδης, Κασμερίδης, Ζέρης, Πίντο, Μαρκιόνι, Κρητικός (65’ Καραμπέρης), Μέσσι (79’ Βάντερσον), Κόντσι (71’ Ντίαζ), Κανίς, Παπαβασιλείου (79’ Έππας)

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Δίπλαρης (Καρδίτσας), Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

Τέταρτος: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις