Βούζας: «Ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω…»

Τα γνωστά προβλήματα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός Βόλου από την αρχή της περιόδου και δέχεται συνεχώς γκολ από στατικές φάσεις, επισήμανε στις δηλώσεις του ο Βασίλης Βούζας, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων τόνισε επίσης πως κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Βούζα, όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Παρουσιάσαμε πάλι τα γνωστά προβλήματα και την έλλειψη προσοχής στις στατικές φάσεις. Δεχθήκαμε ένα γκολ και εκεί που είχαμε ισορροπήσει το παιχνίδι, αμέσως με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πάλι είχαμε στιγμή αδράνειας και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ο αντίπαλος ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι, ήταν πιο δυνατός στις μονομαχίες, κέρδισε τις περισσότερες διεκδικούμενες μπάλες και όπως είναι λογικό και επόμενο, δεν είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε έστω ένα γκολ για να ισοφαρίσουμε και να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα και θα πρέπει να δίνουν το 100% των δυνάμεών τους, για να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί και να παίρνουν βαθμούς σ’ αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα.

Δυστυχώς, κάνουμε ένα βήμα μπροστά και μετά κάνουμε ένα ή δύο πίσω. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ για να έχουμε και ξεκούραστα πόδια και να είναι και αυτοί ικανοποιημένοι. Αλλά δείχνουν κάποιοι πως δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και γενικά την πίεση που υπάρχει.

Συνεχίζουμε, έχουμε πάλι δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη, θα πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε με πολύ πάθος τους βαθμούς της νίκης ή της ισοπαλίας. Είμαστε απογοητευμένοι και προσπαθούμε να αλλάξουμε ακόμη περισσότερο τη νοοτροπία, γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν όσο περνούν οι αγωνιστικές, τα περιθώρια στενεύουν και πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι παιχνίδι που έρχεται δεν ξαναέρχεται. Οπότε, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ότι κάνουμε και στο πώς παίζουμε».

Για το γεγονός πως η ομάδα δέχεται γκολ σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα: «Τα περισσότερα λάθη είναι ατομικά, των παικτών, που μας οδηγούν σ’ ένα αποτέλεσμα να δεχτούμε ένα γκολ χωρίς να είναι συνολική προσπάθεια της ομάδας. Ειδικά τα γκολ που είναι από στημένες φάσεις, οι παίκτες χάνουν τα μαρκαρίσματα και οι αντίπαλοι βρίσκονται ελεύθεροι να σκοράρουν. Αλλάζουμε πρόσωπα, παίζουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές αλλά βλέπουμε να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα συνεχώς. Παρόλο που δουλεύουμε και στην προπόνηση και μέσω βίντεο προσπαθούμε να δείξουμε τα λάθη, δυστυχώς πάντα υπάρχει κάποιος, που θα κάνει ένα λάθος και θα οδηγήσει την ομάδα σ’ ‘ένα άσχημο αποτέλεσμα το οποίο δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε κιόλας. Δεν δείχνουν αντίδραση, σκοράραμε, αλλά δεχτήκαμε δυο αστεία γκολ από δικά μας λάθη και φεύγουμε απ’ το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν μένει κάτι άλλο απ’ το να δουλέψουμε περισσότερο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις