Συνεργασία ΠΑΕ Νίκη Βόλου – «Φλόγας» στη μάχη κατά του Παιδικού Καρκίνου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου (15 Φεβρουαρίου), η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, σε συνεργασία με τη “Φλόγα” Μαγνησίας, θα αφιερώσει όλη την τρέχουσα εβδομάδα στον πολυετή αγώνα του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, κατά τις ώρες προπόνησης της Ακαδημίας μας, στο γήπεδο “Παντελής Μαγουλάς”, θα υπάρχει κάλπη οικονομικής ενίσχυσης της “Φλόγας”, για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, καθώς κι ενημερωτικό, έντυπο υλικό για όλους τους ενδιαφερόμενους, ενώ στο προσεχές εντός έδρας παιχνίδι, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πόντου, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας θα στείλουν το δικό τους μήνυμα για τον αγώνα των παιδιών κατά της επάρατης νόσου.

Για τη δράση της “Φλόγας” κατά του παιδικού καρκίνου, τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς και για τη συνεργασία του οργανισμού με τη Νίκη, μίλησε η πρόεδρος της “Φλόγας” Μαγνησίας, Ντίνα Τριανταφύλλου:

“Σήμερα είναι μία μέρα αφιερωμένη, επετειακά και τιμητικά, στον αγώνα για τον καρκίνο της παιδικής κι εφηβικής ηλικίας. Η “Φλόγα” υπάρχει στην ελληνική κοινωνία 40 χρόνια, δίπλα στην ιατρική κοινότητα που φροντίζει τον παιδικό καρκίνο, διοικείται μόνο από γονείς παιδιών που έτυχε να αρρωστήσουν και διαθέτει σημαντικές κτηριακές εγκαταστάσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, στα οποία τα παιδιά κι οι οικογένειές τους, βρίσκουν φιλοξενία, κατάλυμα, τροφή, συντροφιά, αυτοκίνητα για μετακινήσεις και μεγάλη οικονομική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη.

Βρίσκουμε τη “Φλόγα” στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, παντού υπάρχουν παραρτήματα, φυσικά κι εδώ στη Μαγνησία. Το ευχάριστο είναι ότι οι βελτιώσεις, στον τομέα της υγείας, τα τελευταία χρόνια είναι θεαματική, στο πλαίσιο το οποίο συζητάμε. Κατά τη δεκαετία του ’80, περίπου ένα στα τρία παιδιά με καρκίνο, κέρδιζε ξανά τη ζωή του, πλέον έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο τέσσερα ή πέντε στα πέντε παιδιά να τα καταφέρνουν. Σε αυτό, φυσικά, επιχειρήσαμε να συμβάλλουμε κι εμείς, χρηματοδοτώντας με μεγάλα ποσά εξατομικευμένα πρωτόκολλα ογκολόγων της χώρας μας, προκειμένου να καταφέρουν να εξειδικευτούν κατάλληλα, να δουλέψουν και να αντιμετωπίσουν την υποδιάγνωση κάθε παιδιού με καρκίνο.

Το μήνυμα που επιθυμούμε να “περάσουμε” στον κόσμο είναι όλοι να είμαστε συσπειρωμένοι, γύρω από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, ώστε να καταφέρνουμε πάντα την πολυπόθητη ίαση, για όλα τα παιδιά που νοσούν. Θέλουμε η λέξη “τρόμος” να μείνει μακριά από τη λέξη “καρκίνος”. Θέλω να ευχαριστήσω τη Νίκη Βόλου, η οποία, πολλές φορές, έχει στηρίξει τον αγώνα της “Φλόγας” και των παιδιών. Αποφάσισε, σε συνεργασία με εμάς, να αφιερώσει όλη την εβδομάδα στον αγώνα μας. Ήδη αφήσαμε μία κάλπη οικονομικής στήριξης κι έντυπο υλικό στις υποδομές των Ακαδημιών της ομάδας, ενώ το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της θα είναι, επίσης, αφιερωμένο στην πάλη κατά του παιδικού καρκίνου. Ευχόμαστε η Νίκη να είναι πάντα δίπλα μας και να μας στηρίζει, να έχουμε μία όμορφη, εποικοδομητική συνεργασία”.

Από τη μεριά του, ο Υπεύθυνος Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Γιάννης Καζεπίδης, ανέφερε τα εξής:

“Εκατοντάδες παιδιά, κάθε χρόνο, νοσούν από διάφορες μορφές καρκίνου. Το αισιόδοξο είναι ότι, μεγάλο ποσοστό των παιδιών αυτών, βγαίνουν νικητές από τη μάχη που δίνουν. Η κοινωνία μπορεί να βοηθήσει, μέσω του εθελοντισμού. Άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν να γίνουν αιμοδότες, δωρητές μυελού και οργάνων, ώστε να συμβάλλουμε, όλοι μαζί, στο έργο των ιατρών και των θεραπευτών, στο δύσκολο κομμάτι στήριξης αυτών των παιδιών.

Η Νίκη Βόλου, που στις βασικές της αρχές και αξίες, είναι και η αλληλεγγύη, είναι πρόθυμη, στο μέτρο του δυνατού, να προσφέρει τη στήριξή της σε συλλόγους γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, όπως η “Φλόγα” και, στο πλαίσιο αυτού, αφιερώνουμε όλη την εβδομάδα δραστηριοτήτων μας στο έργο και στον αγώνα της”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις