Α’ Ε.Π.Σ.Θ.: Το ταμείο της 14ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο

Το goalpost.gr κάνει το ταμείο του 1ου ομίλου της Α’ ΕΠΣΘ και σας παρουσιάζει αναλυτικά τους κερδισμένους και τους χαμένους της αγωνιστικής σε έναν όμιλο που έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά σε κορυφή και ουρά και αναμένεται να έχει Χιτσκοκικό φινάλε.

Σάββατο 20/2

Πηλέας – Θησέας 1-7

Επίδειξη δύναμης από την ομάδα του Δ. Κόφφα στο πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος με το τελικό σκορ αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κ. Καραλόπουλο που σημείωσε 2 γκολ και είχε και μια ασίστ, η ομάδα της Αγριάς έφτασε τους 26 βαθμούς πάτησε τετράδα και πλέον βρίσκεται στο -6 από την κορυφή και σίγουρα είναι από τους κερδισμένους της 14ης αγωνιστικής. Την ερχομένη αγωνιστική υποδέχεται τον Σαρακηνό σε ένα πολύ δυνατό ματς καθώς αναφερόμαστε σε δύο ομάδες που βρίσκονται σε εκπληκτική φόρμα. Όσον αφορά την ομάδα του Θ. Θάνου, που στο πρώτο μέρος προσπάθησε αρκετά και έφτασε στο 1-3 με τον Ηλ. Ματθαίου στο 44’, στο δεύτερο ημίχρονο ο παράγοντας κούραση, κατέρρευσε κυριολεκτικά τους κίτρινους και αυτό σε συνδυασμό με την ποιότητα του Θησέα υπέγραψε το τελικό 1-7. Ο Πηλέας συνεχίζει να είναι ουραγός με 3 βαθμούς και την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Σκιάθο σε ένα ακόμη πιο δύσκολο ματς.

Σαρακηνός – Αγ. Παρασκευή 1-0

Η εκπληκτική κατάσταση που βρίσκεται τον τελευταίο 1,5 μήνα σε συνδυασμό με τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των Ηρακλή και Α.Ε. Διμηνίου τα εκμεταλλεύτηκε εις το έπακρον ο Σαρακηνός και με την νέα του επιτυχία το Σάββατο έφτασε στους 32 βαθμούς και πάτησε δικαιωματικά κορυφή. Την ερχόμενη αγωνιστική οι Κοκκινόμαυροι που είναι αναμφισβήτητα από τους κερδισμένους της αγωνιστικής, ταξιδεύουν στην Αγριά και στο ντέρμπι της αγωνιστικής μιας και ο Θησέας είναι και εκείνος σε φοβερή κατάσταση. Όσον αφορά τώρα την Αγ. Παρασκευή που το πάλεψε αρκετά, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα μιας και στη μάχη που δίνει για την παραμονή, είδαν τους Μαγνησιακό και Πανιώνιο να ψαλιδίζουν την διαφορά στο -2 και -3 αντίστοιχα και την ερχόμενη αγωνιστική έχουμε το ντέρμπι παραμονής ανάμεσα σε Αγ. Παρασκευή και Μαγνησιακό που θα ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο στην ουρά.

Δάφνη – Πανιώνιος 0-1

Με “χρυσό σκόρερ” τον Καραγεώργο ο Πανιώνιος απέδρασε με το σπουδαίο διπλό και απέδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Η ομάδα του Ν. Σκουφογιάννη έχει 4 βαθμούς συγκομιδή τις τελευταίες 2 αγωνιστικές και συνεχίζει και πάλι να βρίσκει τον καλό της εαυτό στο κατάλληλο σημείο και σίγουρα είναι και εκείνη από τους κερδισμένους της αγωνιστική. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Πανιώνιος καλείται να πάρει άλλο ένα διπλό στην έδρα της υποβιβασμένης, αλλά πολύ επικίνδυνης Α.Ε. 2002 μιας και Αγ. Παρασκευή και Μαγνησιακός κοντράρονται και θέλει να μειώσει κι άλλο την διαφορά από την θέση που εξασφαλίζει την σωτηρία. Τέλος όσον αφορά την ομάδα των Αγ. Αναργύρων, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ θολά, μιας και η διαφορά από την ζώνη της σωτηρίας απέχει 6 βαθμούς και χρειάζεται πολύ προσπάθεια, αρχής γενομένης της ερχόμενης αγωνιστικής που ταξιδεύει στο Διμήνι για να τεθεί αντιμέτωπη με την Α.Ε.Δ. στην πιο ακατάλληλη στιγμή μιας και οι Διμηνιώτες έρχονται από 2 σερί ήττες και θέλουν πάση θυσία την νίκη.

Μαγνησιακός – Α.Ε.2002 4-0

Επιτέλους εξόρκισε την κατάρα της έδρας ο Μαγνησιακός και με τον πλέον εμφατικό τρόπο έφτασε στην πρώτη του νίκη έπειτα από την επιστροφή του στο Κιούπι. Έτσι η ομάδα του Β. Πανόπουλου μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την θέση της σωτηρίας και αναμφίβολα είναι από τους κερδισμένους της αγωνιστικής, ενώ την ερχόμενη αγωνιστική θα τεθεί αντιμέτωπη στο ντέρμπι σωτηρίας με την Αγ. Παρασκευή σ’ ένα ματς που έχει χαρακτήρα τελικού ειδικά για τους μπλε. Για την Α.Ε. αυτή η ήττα ουσιαστικά σφράγισε τον υποβιβασμό στην Β’ Ε.Π.Σ.Θ. μιας και πλέον δεν προλαβαίνει με τους 5 βαθμούς συγκομιδή να σώσει την παρτίδα, ενώ την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Πανιώνιο σε ένα ματς αποδείξεων.

Κυριακή 21/1

Σκιάθος – Άρης 1-1

Ισόπαλο τελείωσε το ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες που είχαν αρκετές ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα τέρματα. Έτσι μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις και σίγουρα δεν είναι από τους χαμένους μιας και έφτασαν τους 25 και 22 βαθμούς αντίστοιχα. Την ερχόμενη αγωνιστική οι νησιώτες ταξιδεύουν στο Βόλο για να αντιμετωπίσουν τον Πηλέα στο πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος , ενώ ο Άρης τίθενται αντιμέτωπος με τον Ηρακλή εντός έδρας.

Ηρακλής – Α.Ε. Διμηνίου 2-0

Το μεγάλο ντέρμπι βάφτηκε μπλε και η ομάδα του Γ. Φασουράκη ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 14ης αγωνιστικής μιας και εκτός των τριών βαθμών πλέον έχει αποκτήσει και το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την Α.Ε.Δ., στο τέλος της χρονιάς μιας και ο συντελεστής τερμάτων είναι 4-3 υπέρ τους. Στα αγωνιστικά τώρα, οι Τσελεπής και Τσουκάλης υπέγραψαν την νίκη της ομάδας τους κι έτσι με 32 βαθμούς πλέον έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην 1η θέση. Την ερχόμενη αγωνιστική ο Ηρακλής καλείται να πάρει την νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του Άρη και να συνεχίσει την παραμονή του στο ρετιρέ. Τέλος όσον αφορά την ομάδα του Κ. Μπράτσου, που δεν έπεισε με την εμφάνιση της στο ντέρμπι, δείχνει πως κάνει κοιλιά την πιο ακατάλληλη στιγμή στο πρωτάθλημα μιας και έχει σε 5 ματς 2-1-2 (ισοπαλία με Αγ. Παρασκευή και ήττες με Σκιάθο και Ηρακλή) και πλέον απέκτησε συγκατοίκους στο ρετιρέ. Την ερχόμενη εβδομάδα η Α.Ε. Διμηνίου καλείται να αντιδράσει στο εντός έδρας ματς με την Δάφνη και να ελπίζει πως θα έχουν φυσικά απώλειες βαθμών οι άλλοι δύο.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις