“Τζάμπα” ήττα για τη Νίκη στη Βέροια

Η Νίκη Βόλου έδειξε να βρίσκεται πολύ κοντά στο αγωνιστικό επίπεδο δυναμικότητας της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος, Βέροιας, στο παιχνίδι που διεξήχθη στην πρωτεύουσα του Νομού Ημαθίας, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League 2, αλλά έχασε… “τζάμπα”, δεχόμενη γκολ σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που η άμυνα των κυανόλευκων και, συγκεκριμένα, ο Τσιμπούκας αδράνησε, με σκόρερ τον Γιακουμάκη στο 52′ – Τεράστια ευκαιρία της Νίκης στο 85′ να “κλέψει” την ισοπαλία, με τον Βελλίδη να δείχνει την κλάση του και να κρατά ανέπαφη την εστία του – Κακό παιχνίδι ποιοτικά με ελάχιστες φάσεις για γκολ και αγωνιστική σκοπιμότητα, με τις δύο ομάδες να… “αλληλοεξουδετερώνουν” η μία την άλλη και το παιχνίδι να κρίνεται “στα σημεία”.

3-5-2 ξανά η Νίκη

Τερματοφύλακας ήταν ο Μπάγιτς, με την τριάδα των κεντρικών αμυντικών να απαρτίζεται από τους Τσιμπούκα, Αλιατίδη και Ανδρέου. Αριστερό μπακ – χαφ θα ήταν ο Πάνος και δεξί ο Κάσσος. Κυριακίδης, Παναγιωτίδης και Τσουκαλάς θα αποτελούσαν την τριάδα των κεντρικών χαφ, με τους Βλαχομήτρο και Ροχάνο να κινούνται στην κορυφή της επίθεσης.

Αρκετά καλή, αλλά ακίνδυνη στο πρώτο μέρος η Νίκη

Η αναμέτρηση, στα πρώτα λεπτά, είχε χαρακτήρα αναγνωριστικό, με τη Βέροια να διατηρεί ελαφρώς την κατοχή και τη Νίκη να περιμένει υπομονετικά πίσω από την μπάλα. Η πρώτη καλή φάση ήρθε… “από σπόντα” για τους γηπεδούχους, με τον Πασά να σεντράρει από τα δεξιά και τον Αλιατίδη, στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά, να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάγιτς, με την μπάλα, στην πορεία, να καταλήγει κόρνερ. Η Νίκη “απάντησε” στο 17′ με ένα όμορφο μονοκόμματο σουτ του Τσουκαλά, το οποίο κατέληξε λίγο πάνω από την εστία του Βελλίδη.

Στη συνέχεια, η Νίκη ανέβασε ρυθμό, πίεσε ψηλότερα, σωστά κι έξυπνα, αναγκάζοντας τη Βέροια να μην μπορεί να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή της, να υποπίπτει σε συνεχόμενα λάθη και να μην μπορεί να δημιουργήσει με ευχέρεια, γεγονός που έφερε εκνευρισμό στους γηπεδούχους και μεγαλύτερη άνεση στους Βολιώτες. Δυστυχώς, όμως, για τον Αλέκο Βοσνιάδη και τους ποδοσφαιριστές του, παρά το γεγονός ότι κατάφεραν να… “βραχυκυκλώσουν” την πρωτοπόρο Βέροια, στην έδρα της, δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε κάτι πιο ουσιώδες το αγωνιστικό τους επίτευγμα, μη καταφέροντας να φανούν απειλητικοί. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τη Νίκη να κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά… μόνο αυτό, καθώς δε δημιουργήθηκε καμία καλή στιγμή μπροστά στην εστία του Βελλίδη, ούτε φυσικά σε αυτήν του Μπάγιτς.

“Γκολ – δώρο” νωρίς για τη Βέροια, “νεκρό” διάστημα και παραλίγο… “ριφιφί” με Βασιλείου

Με την έναρξη της επανάληψης, η Βέροια μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, με προφανή σκοπό να πάρει “κεφάλι” στο σκορ. Αφού προειδοποίησε, λοιπόν, στο 48′ με την κεφαλιά του Φοφανά, από το ύψος της μικρής περιοχής, η οποία πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς, τρία λεπτά αργότερα ήρθε η φάση που έκρινε, ουσιαστικά, το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 51′ ο Τσιμπούκας βρέθηκε με την μπάλα στην κατοχή του, στην άμυνά του, με τον Γιακουμάκη να τον πιέζει ελαφρά και τον αμυντικό της Νίκης να παθαίνει… “μπλακ άουτ”, χάνοντας την μπάλα από τον επιθετικό της Βέροιας, ο οποίος έμπαινε ανενόχλητος, εντός περιοχής, από τα αριστερά. Ο Τσιμπούκας ορθά έκανε το φάουλ, εκτός περιοχής, πριν ο Γιακουμάκης γίνει απειλητικός, αλλά η εκτέλεση του Μούργου, συστημένη στο κεφάλι του Γιακουμάκη, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ήταν εκείνη που έφερε μπροστά τη Βέροια στο σκορ, στο 52′, με τον σκόρερ να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του, ανήμπορου να αντιδράσει, Μπάγιτς.

Από ‘κει κι έπειτα, ο Αλέκος Βοσνιάδης επιχείρησε να “ανακατέψει” την αγωνιστική του τράπουλα, με αλλαγές σε πρόσωπα και σχηματισμό, αλλά η Βέροια κατάφερε, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, να διαχειριστεί πολύ καλά το υπέρ της σκορ, με συνεχόμενη πίεση ψηλά, διατήρηση της κατοχής και… “πάγωμα” του ρυθμού, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με κάποιες πτώσεις. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η Βέροια θα καταφέρει να κρατήσει εύκολα το αποτέλεσμα, ήρθε μία δίλεπτη… “αναλαμπή” της Νίκης, η οποία χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ισοφαρίσει, στο 85′ και στο 86’. Η “κλασικότερη” ήταν η πρώτη, με τον Βασιλείου να επιχειρεί το… “σλάλομ” από τα αριστερά, να περνά όποιον βρίσκει μπροστά του, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει στην δεξιά γωνία του Βελλίδη, ο οποίος απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Αθανασίου, με την μπάλα να πηγαίνει στο δεύτερο δοκάρι και να “στρώνεται” στον Ανδρέου, ο οποίος από πλεονεκτική θέση, επιχείρησε ένα μονοκόμματο σουτ που κόντραρε σε κάποιον αμυντικό και πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Η Νίκη “πάλεψε” μέχρι το τέλος, αλλά δεν τα κατάφερε, χάνοντας ένα παιχνίδι που, ενδεχομένως, δεν άξιζε. Παρέμεινε στους 24 βαθμούς και την όγδοη θέση, με την Βέροια, από την άλλη, να πετυχαίνει την έβδομη συνεχόμενη νίκη της και να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, με 42 πόντους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (57′ Κάτσε), Μούργος (85′ Πόζογλου), Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης, Φοφανά (57′ Κουάτενγκ), Πασάς (78′ Μπλέτσας)

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος, Κάσσος, Τσιμπούκας (62′ Βασιλείου), Ανδρέου, Αλιατίδης, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (71′ Αθανασίου), Ροχάνο (46′ Κουσκουνάς)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις