Α’ Ε.Π.Σ.Θ.: Ο απόηχος της 14ης αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο

Το goalpost.gr σας κάνει ταμείο για την 14η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α’ ΕΠΣΘ. Στα αξιοσημείωτα η διεύρυνση του νικηφόρου σερί από τον Γ.Σ. Αλμυρού ενώ φουντώνει η μάχη της ουράς για την παραμονή. Στα αξιοσημείωτα επίσης το γεγονός πως όλοι οι αγώνες ήταν κυριακάτικοι.

Κυριακή 21/1

Σκόπελος – Πρωτεσίλαος ΔΙΑΚΟΠΗ
Δεν τελείωσε ποτέ το ματς ανάμεσα σε Σκόπελο και Πρωτεσίλαο και ενώ το σκορ βρισκόταν στο 1-2 με την ολοκλήρωση τον 45′ του α’ μέρους. Ο λόγος ότι ο διαιτητής Βαρτσάκης διέκοψε την αναμέτρηση με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας λόγω του ότι οπαδός της, του επιτέθηκε και τον χτύπησε και δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει. Σύμφωνα με αυτά που έγραψε στο φύλλο αγώνος η γηπεδούχος ομάδα κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών εκτός του μηδενισμού της συγκεκριμένης αναμέτρησης που καταχωρείται με 0-3 στον Πρωτεσίλαο.

Αχιλλέας – Δήμητρα 0-3
Επιτέλους άνετη νίκη για την ομάδα της Ευξεινούπολης που φέτος με τις άσχημες εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα δίνει μάχη για να σώσει την κατηγορία. Η ομάδα της Δήμητρας έχει 15 βαθμούς και πλέον απέχει 2 βαθμούς από την Σκόπελο που βρίσκεται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται την ομάδα των Μυρμιδόνων σε έναν πρώιμο τελικό. Όσον αφορά τώρα την ομάδα του Αχιλλέα που πλέον με 8 βαθμούς βλέπει την υπόθεση σωτηρία να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, το ματς της ερχόμενης εβδομάδας εκτός έδρας με τον Απόλλων στα Κανάλια αν και είναι δύσκολη η αποστολή, είναι ουσιαστικά το ματς κλειδί για να ψάξει βαθμό ή βαθμούς καθώς σε ενδεχόμενη ήττα πλέον θα είναι η δεύτερη ομάδα μετά τον Άθλο που θα αποχαιρετήσει την Α’ κατηγορία μιας και τα βαθμολογικά κριτήρια θα είναι εις βάρος τους.

ΓΣ Αλμυρού – Μυρμιδόνες 2-1
14 στα 14 για την ομάδα του Λ. Καλογήρου που συνεχίζει ακάθεκτη στο στόχο της που είναι η διατήρηση των σκήπτρων του πρωταθλητή. Πλέον δεν αποτελεί είδηση η διεύρυνση του σερί αλλά το ότι δέχτηκε το τρίτο γκολ μέσα στην σεζόν. Ο Γ.Σ. Αλμυρού απλά περιμένει να δει ποιος θα είναι ο φετινός διεκδικητής της κούπας μιας και στον 1ο όμιλο γίνεται ο κακός χαμός για την κατάληψη της 1ης θέσης, Την ερχόμενη αγωνιστική πλέον ο Γυμναστικός καλείται να διευρύνει το σερί του στην έδρα των Μικροθηβών. Ενώ όσον αφορά την ομάδα των Μυρμιδόνων που πάλεψαν το ματς, η βαθμολογική τους θέση δεν βελτιώθηκε και παρέμειναν αρκετά χαμηλά και στους 11 βαθμούς συγκεκριμένα και την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στην Ευξεινούπολη για να τεθούν αντιμέτωπη με την Δήμητρα σε ένα ματς ζωής και θανάτου.

Διαγόρας – Απόλλων 1-1
Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Διαγόρας και Απόλλων στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και έτσι μεγάλωσε κι άλλο η διαφορά της ομάδας του Στεφανοβικείου από την κορυφή (σ.σ. 7 πόντους). Ενώ από την άλλη ο βαθμός που “τσίμπησε” ο Απόλλων σε αυτή την δύσκολη έξοδο του είναι πολύτιμος μιας και όπως σας είχαμε αναφέρει και τις προηγούμενες αγωνιστικές, η ομάδα των Καναλίων θέλει να πλασαριστεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά μπορεί, φτάνοντας έτσι τους 21 βαθμούς αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζεται μιας και οι ομάδες που κυνηγούν την σωτηρία δεν απέχουν πολύ. Τέλος οι δύο ομάδες την ερχόμενη αγωνιστική θα τεθούν αντιμέτωπες με Πρωτεσίλαο (εκτός) ο Διαγόρας και με Αχιλλέα (εντός) ο Απόλλων.

Αίας – Μικροθήβες 2-0
Στην τρίτη θέση με 23 βαθμούς πάτησε ο Αίαντας μετά και την συγκεκριμένη του επιτυχία κόντρα στις Μικροθήβες γεγονός που είναι ικανοποιητικό για την ομάδα της Σούρπης. Την ερχόμενη αγωνιστική οι γηπεδούχοι ταξιδεύουν στον Αλμυρό για να τεθούν αντιμέτωποι με τον ουραγό Άθλο με απώτερο σκοπό την διατήρηση της 3ης θέσης. Ενώ για την ομάδα των Μικροθηβών η ήττα αυτή διατήρησε την ομάδα στις θέσεις του υποβιβασμού με 16 βαθμούς αλλά σε ενδεχόμενο μηδενισμό της Σκοπέλου για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ματς με τον Πρωτεσίλαο προσπερνούν τους νησιώτες και πλέον θα έχουν την τύχη στα “πόδια” τους. Την ερχόμενη αγωνιστική θα τεθούν αντιμέτωποι σε ένα πολύ δυνατό τεστ μιας και υποδέχονται τον Γυμναστικό.

ΦΘ Αγχίαλος – Άθλος 2-1
Νίκη ανάσα για την ομάδα της Αγχιάλου κόντρα στον ουραγό Άθλο μιας και το τρίποντο τους εδραίωσε στην 6η θέση με 20 βαθμούς και πλέον την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στην Σκόπελο και στόχος τους είναι να πάρουν βαθμό ή βαθμούς και από εκεί και να αποσπαστούν ακόμη περισσότερο από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Όσον αφορά τώρα την ομάδα του Άθλου απλά με τους 3 βαθμούς που έχει συγκομιδή μετά και το πέρας της 14ης αγωνιστικής, τα πράγματα δείχνουν πως δεν μπορεί να αντιδράσει και η λέξη υποβιβασμός, τους έχει κάνει πλέον να συμβιβαστούν με την ιδέα.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις