Βενέτης: «Κανένα δίλημμα»

Μετά την τηλεφωνική παρέμβαση του Αχιλλέα Μπέου στο ραδιόφωνο του Βόλος 98.6 FM, ακολούθησε η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλη Βενέτη, ο οποίος τόνισε επανειλημμένως πως τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση έχουν ταχθεί κατά της βίας στα γήπεδα με πράξεις και στάση ζωής και όχι μόνο με τα λόγια.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Βασίλη Βενέτη στην εκπομπή “Clasico” του Βόλος 98.6 FM όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Για το δίλημμα που έχει τεθεί όσον αφορά τη χρήση του Πανθεσσαλικού: «Δεν υπάρχει δίλημμα. Να πούμε τα αυτονόητα. Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, και δεν πρέπει να ξεχωρίσουμε την ΠΑΕ Νίκη Βόλου από τους φιλάθλους, ήταν πάντα κατά της βίας, τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Είναι αυτονόητο ότι στο γήπεδο δεν πρέπει να σπάει το παραμικρό. Από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα το διασφαλίσουμε. Αυτή η ομάδα έχει μια βαριά ιστορία, μια ιστορία 97 χρόνων και ξέρει να προστατεύει και να συμπεριφέρεται ανάλογα στο γήπεδο.

Εμείς, αν δείτε διαχρονικά, τρία χρόνια που υφιστάμεθα ως ΠΑΕ, το πρεσβεύουμε αυτό. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι είμαστε σε άλλη κατεύθυνση. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε πάντα. Τώρα αν έσπασαν κάποια καθίσματα – που όντως έσπασαν και πρώτοι το διαπιστώσαμε – τα αντικαταστήσαμε αμέσως και θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να μην ξανασπάσουν.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να πει πως δεν θα σπάσουν 1-2 καθίσματα σ’ ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Έχει μεγάλη διαφορά το σπάσιμο ενός καθίσματος από επεισόδια. Εμείς ως διοίκηση και ως άνθρωποι έχουμε αποδείξει ότι είμαστε κατά της βίας. Δεν είμαστε άνθρωποι που πρεσβεύουμε τη βία. Ούτε προκαλούμε, ούτε βγαίνουμε με εμπρηστικές δηλώσεις. Βλέπετε ότι η στάση μας ως άνθρωποι είναι ενάντια στη βία».

Για το αν η παλαιότητα των καθισμάτων παίζει ρόλο στο εύκολο σπάσιμό τους: «Θα πρέπει, επίσης, να επισημάνουμε πως είναι καθίσματα 18 χρόνων. Είναι σε βάσεις που είναι όλες κουνημένες και είναι καθίσματα που πολλές φορές σπάνε και χωρίς να το θέλει κάποιος, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Γιατί για εμένα δεν πρέπει να σπάει κανένα κάθισμα σε οποιοδήποτε γήπεδο. Πάντως τα συγκεκριμένα καθίσματα είναι περισσότερο ευαίσθητα, σε σχέση με καινούρια ή καθίσματα άλλης κατασκευής.

Αυτά τα καθίσματα σπάνε ακόμη κι αν κάποιος πατήσει επάνω. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πάει επί τούτου για να το σπάσει. Μπορεί να σπάσει κι από ατύχημα μερικές φορές. Αλλά επαναλαμβάνω όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία για να σπάνε καθίσματα».

«Αποκλείουμε τα άτομα που καταστρέφουν»

«Στα γήπεδα ξέρουμε τι γίνεται. Το να συγχέουμε φιλάθλους με 10 ανθρώπους που σπάνε καθίσματα  υπάρχει τεράστια διαφορά. Ο κόσμος της Νίκης έχει αποδείξει ποιος είναι.

Εμείς παίρνουμε όλα τα μέτρα και αν βρούμε άτομα που δημιουργούν επεισόδια που πιθανόν να μην είναι και οπαδοί της Νίκης, τους αποκλείουμε από το γήπεδο. Τρία χρόνια που είμαστε ΠΑΕ λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο».

«Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα…»

«Θα γίνουν επαφές με τους φιλάθλους και με τους οργανωμένους, με φορείς που περιφρουρούν το γήπεδο. Σε κάθε αγώνα έχουμε και σεκιούριτι και περισσότερους από αυτούς που προβλέπει η νομοθεσία. Όλη η μέριμνά μας σε όλους τους αγώνες είναι να προστατεύουμε αυτή την περιουσία. Τώρα το πώς θα το πετύχουμε αυτό δεν ξέρω κάποιο μαγικό τρόπο, πάντως θα γίνουν επαφές και μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα».

«Μαζί με τους οργανωμένους θα το περιφρουρήσουμε»

«Και οι εκπρόσωποι των οργανωμένων στην ίδια κατεύθυνση με εμάς είναι. Μαζί θα κοιτάξουμε για να το περιφρουρήσουμε. Πάντως για τα ατυχήματα δεν μπορώ να δεσμευτώ. Είναι μία συζήτηση που πρέπει να κάνουμεμε τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου, τους οργανωμένους και τους υπόλοιπους φιλάθλους να δούμε πώς θα το περιφρουρήσουμε. Νομίζω πως όλοι το ίδιο θέλουμε. Είμαστε ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και δεν μπορεί από πέντε άτομα που έτυχε να σπάσουν κάποια καθίσματα, που δεν γνωρίζω και την ταυτότητά τους γιατί αν τη γνωρίζαμε θα είχαν απομονωθεί, να κρίνεται λοιπόν από αυτό όλος ο σύλλογος ή να υποστεί τέτοια ζημιά».

Για το αν υπάρχει εναλλακτική λύση στην περίπτωση που ο Δήμος εκδιώξει τη Νίκη από το Πανθεσσαλικό: «Τα γήπεδα στη Μαγνησία είναι συγκεκριμένα και ανήκουν στον Δήμο Βόλου. Δύο γήπεδα είναι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη SuperLeague 2, το Πανθεσσαλικό και η Νεάπολη»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις