Το “χρέος” της η Νίκη, 1-0 τον Απόλλωνα Π.

Η Νίκη Βόλου όφειλε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και το πέτυχε, κερδίζοντας 1-0 τον αξιόμαχο, αλλά ακίνδυνο Απόλλωνα Πόντου, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, στην πρώτη φετινή νίκη των “κυανόλευκων” στο γήπεδο της Νεάπολης – Σκόρερ ο Μιράντα (44′), σχετικά άνετα διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος η βολιώτικη ομάδα.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε, ύστερα από αρκετό καιρό, ο Βοσνιάδης

Στο τέρμα ήταν ο Μπάγιτς, αριστερά στην άμυνα ο Αθανασίου, δεξιά ο Κυριακίδης και στα σέντερ μπακ οι Ανδρέου και Αλιατίδης. Παναγιωτίδης και Τσουκαλάς αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ, με τον Μιράντα να κινείται μπροστά τους, στην κορυφή του “τριγώνου” που σχηματίζεται στον άξονα, σε ρόλο “δεκαριού”. Εξτρέμ ήταν οι Κάσσος (δεξιά) και Βασιλείου (αριστερά), με τον Κουσκουνά να αγωνίζεται ως σέντερ φορ.

“Κυανόλευκη” υπεροχή, “νεκρό” διάστημα και… Μιράντα

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με τις δύο ομάδες να δείχνουν γρήγορα τις αγωνιστικές προθέσεις τους, εντός γηπέδου. Η Νίκη προσπάθησε, από το πρώτο λεπτό, να επιβάλλει τον ρυθμό της, με τον Απόλλωνα να περιμένει τους γηπεδούχους, πίσω από την μπάλα, δίνοντας απόλυτη έμφαση στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Οι πρώτες, αναγνωριστικές “επισκέψεις” της ομάδας του Αλέκου Βοσνιάδη στην περιοχή του Πίτκα πραγματοποιήθηκαν στο έβδομο και στο ένατο λεπτό, με τους Βασιλείου και Κουσκουνά να επιχειρούν κάποια σουτ, τα οποία αποσόβησε εύκολα η άμυνα του Απόλλωνα. Η Νίκη, με υπομονή, προσπαθούσε να βρει το γκολ που θα της “ανοίξει” τον δρόμο για το “τρίποντο” και το… “άγγιξε” στο 24′. Ένας όμορφος συνδυασμός των παικτών της Νίκης, εκτός περιοχής του Απόλλώνα, βρήκε ως τελικό αποδέκτη τον Βασιλείου, από τα αριστερά, ο οποίος επιχείρησε την παράλληλη σέντρα, με τον Κάσσο να κάνει το πλασέ και τον Αμαραντίδη να διώχνει την μπάλα, επί της γραμμής της εστίας της ομάδας του κι ενώ ο Πίτκας ήταν, ουσιαστικά, εξουδετερωμένος.

Κι ενώ ο ρυθμός της αναμέτρησης, όσο περνούσαν τα λεπτά, “έπεφτε”, γεγονός που φαινόταν να δημιουργεί εκνευρισμό στη Νίκη και περισσότερη αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους, λίγες στιγμές πριν φύγει το πρώτο μέρος, η ανωτερότητα της Νίκης αποτυπώθηκε στο σκορ.

Συγκεκριμένα, στο 44′, σε μία φάση που ο Απόλλων επιχείρησε να επιτεθεί, η Νίκη έκλεψε την μπάλα κι έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Κάσσο να βρίσκει, με όμορφη κάθετη μπαλιά, τον Κουσκουνά, στην “πλάτη” της άμυνας του Απόλλωνα, εκείνος σε θέση τετ-α-τετ με τον Πίτκα νικήθηκε από τον έμπειρο πορτιέρο του Απόλλωνα, με τον Μιράντα να παίρνει το “ριμπάουντ” και, σε κενή εστία, να κάνει το 1-0, σκορ το οποίο παρέμεινε, φυσικά, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ρίσκαρε ο Απόλλων, διαχείριση και ευκαιρίες για τη Νίκη στην επανάληψη

Παρά το υπέρ της σκορ, η Νίκη δεν επέτρεψε, στην έναρξη του δευτέρου μέρος, να αλλάξει το “σκηνικό” στον αγωνιστικό χώρο της Νεάπολης. Συνέχισε να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί για ένα δεύτερο γκολ, στο οποίο έφτασε πάρα πολύ κοντά, στο 58′. Ξανά σε κατάσταση αντεπίθεσης, ο Κάσσος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Βασιλείου, στο τετ-α-τετ του με τον Πίτκα, ο “πορτιέρο” του Απόλλωνα βγήκε νικητής, με τον εξτρέμ της Νίκης, στην επαναφορά, να προσπαθεί να σκοράρει με το κεφάλι, με την μπάλα, όμως, να καταλήγει άουτ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Απόλλων, δίχως να έχει κι άλλη επιλογή, ρίσκαρε, ανεβάζοντας τις γραμμές του, πιέζοντας ψηλότερα κι επιχειρώντας να δημιουργήσει επιθετικά. Η συγκεκριμένη αγωνιστική τροποποίηση έφερε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό στο παιχνίδι, μεγαλύτερο πάθος στις προσωπικές μονομαχίες, αλλά όχι ιδιαίτερα σπουδαίες φάσεις, μπροστά στις δύο εστίες, με τη Νίκη να διαχειρίζεται σωστά το υπέρ της σκορ και να φτάνει, με μεγαλύτερες αξιώσεις, κοντά στην εστία του Πίτκα. Ο νεοεισελθόντας Βλαχομήτρος ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών των γηπεδούχων, με τα σουτ του στο 70′ και στο 76′ να περνούν άουτ, ενώ στο 85′ ανάγκασε τον Πίτκα σε μία πολύ όμορφη απόκρουση, σε προσωπικό τους τετ-α-τετ. Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλων ήταν να απειλήσει στο 87′, με ένα πλασέ του Ρούνι, από πλεονεκτική θέση, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Μπάγιτς. Η καταγραφή των σπουδαίων στιγμών του παιχνιδιού “κλείνει” με την σωτήρια επέμβαση του Αμαραντίδη σε κόρνερ, πριν η μπάλα, από πάσα του Πάνου, καταλήξει στα πόδια του Τζιώρα, ο οποίος, σε κενή εστία, ήταν έτοιμος να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Νίκη για τους Βολιώτες κι “εξάδα” με 27 βαθμούς, στην 13η θέση, με 17 πόντους, μόλις έναν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, οι Θεσσαλονικείς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κυριακίδης, Αθανασίου, Ανδρέου, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς (77′ Μέτσε), Κάσσος, Βασιλείου (66′ Βλαχομήτρος), Μιράντα (90′ Πάνος), Κουσκουνάς (90′ Τζιώρας)

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Αλόντο, Σουντουρά (65′ Λουφάκης), Ρούνι, Ενομό, Παπαϊωάννου (46′ Εσαλό), Τσιμίκας, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Φράγκος, Εσούμα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις