Πινδώνης: «Η Παναχαϊκή θα διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή της»

Η Παναχαϊκή πέτυχε την τρίτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Football League.Ο μέσος τη ςομάδας της Πελοποννήσιου Θανάσης Πινδώνης μίλησε στο SDNA για το εν λόγω αποτέλεσμα, την παρουσία του Στάθη Σταθόπουλου στην τεχνική ηγεσία, αλλά και για τα παιχνίδια με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με τους Αχαιούς.

Η Παναχαϊκή έπειτα από δυόμιση μήνες επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες. Το αποτέλεσμα αυτό τονώνει την ψυχολογία σας στην προσπάθεια που κάνετε να μείνετε στην κατηγορία;

«Σίγουρα η κάθε νίκη από μόνη της τονώνει το ηθικό τόσο των ποδοσφαιριστών, όσο και της ομάδας, πόσο μάλλον όταν αυτή επιτυγχάνεται έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα»

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα είχε μόλις δεκαπέντε πάικτες διαθέσιμους για τον συγκεκριμένο αγώνα, κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Τι ήταν αυτό που την οδήγησε στο να πάρει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα;

«Το γεγονός ότι μια ομάδα διαθέτει μόλις δεκαέξι παίκτες στο ρόστερ της, από την στιγμή που δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία των παικτών που ήρθαν τον Ιανουάριο, είναι κάτι που κάνει την δουλειά μας πιο δύσκολη. Παρόλα αυτά οι υπάρχοντες παίκτες της ομάδας, αλλά και το προπονητικό τιμ είμαστε ένα πολύ αξιόλογο – μαχητικό σύνολο και θεωρώ και πιστεύω ότι η ομάδα μ΄αυτούς ποδοσφαιριστές και μ΄αυτά τα προβλήματα, θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή της στην κατηγορία».

Στον εκτός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα παρότι προηγηθήκατε στο σκορ, εν τούτοις δεν καταφέρατε να αποσπάσετε ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο χτεσινό παιχνίδι τι ήτν αυτό που δεν είχατε στο προηγούμενο, το οποίο σας οδήγησε στη νίκη;

«Εμείς σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να δίνουμε το 110% των δυνατοτήτων μας, ωστόσο τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Όσον αφορά το χτεσινό παιχνίδι πιστεύω ότι καταφέραμε την λεπτομέρεια αυτή να την έχουμε υπέρ μας, συν το γεγονός ότι ήμασταν σοβαροί σ΄όλο το ενενηντάλεπτο και δεν χάσαμε την συγκέντρωση μας σε κανένα σημείο του αγώνα, με συνέπεια να καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που τόσο πολύ θέλαμε».

Ποιά στοιχεία είναι αυτά τα οποία έχει περάσει στην ομάδα ο Στάθης Σταθόπουλος από τότε που την ανέλαβε;

«Σίγουρα η δουλειά του κυρίου Σπανού ήταν πολύ καλή. Όσον αφορά τον κύριο Σταθόπουλο η δουλειά του θα ήταν εξ αρχής πιο δύσκολη, όσον αφορά τα προβλήματα που υπήρχαν στην ομάδα. Παρόλα αυτά θεωρώ διαχειρίζεται πολύ σωστά την όλη κατάσταση και σε συνδυασμό με την εμπειρία που διαθέτει, αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να είναι μέσα στους στόχους της».

Μέσα στις επόμενες έξι αγωνιστικές καλείστε να αντιμετωπίσετε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εσάς όπως ο Πανελευσινιακός, η Ζάκυνθος κ.α. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα θετικό σερί αποτελεσμάτων που θα σας δώσει την δυνατότητα, να απομακρυνθείτε από την τετράδα του υποβιβασμού;

«Εμείς κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Όπως προείπα και πριν δείχνουμε ότι διεκδικούμε σε κάθε παιχνίδι τη νίκη. Εαν θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία, θα πρέπει να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας».

Την ερχόμενη αγωνιστική παίζετε στα Τρίκαλα. Η Παναχαϊκή μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην δύσκολη αυτή έδρα;

«Και μέσα στην Κέρκυρα κάναμε μια αξιόλογη εμφάνιση, παρά το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι στο προσεχές παιχνίδι μέσα στα Τρίκαλα θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, προκειμένου να καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ένα σχόλιο για την διοίκηση

«Η διοίκηση είναι η καθήλην αρμόδια για την συνέχεια της ομάδας. Θεωρώ ότι προσπαθεί παρά πολύ, προκειμένου να φέρει είς πέρας το δύσκολο αυτό έργο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις