“\u03a0\u03ac\u03bd\u03c4\u03b1 \u03ba\u03ac\u03c4\u03b9 \u03c4\u03bf\u03c5 \u03c6\u03c4\u03b1\u03af\u03b5\u03b9 \u03c4\u03bf\u03c5 \u039a\u03bf\u03cd\u03b3\u03b9\u03b1 \u03cc\u03c4\u03b1\u03bd \u03c7\u03ac\u03bd\u03b5\u03b9”

Ο Γιώργος Μπέσκος χαρακτήρισε απόλυτα δίκαιη τη νίκη του Παναιγιάλειου επί της ΑΕΛ, με δηλώσεις που έκανε την Τρίτη (23/2). Ο αντιπρόεδρος του Παναιγιάλειου αναφέρθηκε σε όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας για το μεταξύ τους ματς, υποστηρίζοντας ότι «πάντα κάτι του φταίει όταν χάνει».
Επιπλέον, ο Μπέσκος…

…αναφέρθηκε στους φακέλους με τα «ύποπτα» παιχνίδια, το Στοίχημα και την περίφημη αναμέτρηση της ομάδας του με τον Ηρακλή Ψαχνών.
Ο αντιπρόεδρος του Παναιγιάλειου είπε αρχικά στον NOVA ΣΠΟΡ FM 94,6: «Κάποια πράγματα που είπε χθες ο Κούγιας ότι οι παίκτες μας κάθονταν, ότι ήταν βέβαιοι πως ο επόπτης θα σήκωνε τη σημαία ή, ότι ο Παναιγιάλειος έχει καταδικαστεί για στημένα δεν ισχύουν και έχει άδικο. Ο Παναιγιάλειος στο παιχνίδι με τη Λάρισα νίκησε δικαιότατα και οι οπαδοί της Λάρισας το αναγνώρισαν με το χειροκρότημά τους. Ακόμα και ο προπονητής της ΑΕΛ μας συνεχάρη.
Πάντα κάτι του φταίει του Κούγια Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η διαιτησία διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Όλοι είναι επαγγελματίες, δεν μπορεί να λέει ότι διαμόρφωσαν αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται πάντα ο πρώτος να νικά. Πρέπει να αποδεχόμαστε και τις νίκες και τις ήττες.
Δεν γίνεται όταν χάνουμε να μιλάμε για στημένα παιχνίδια, αλλά έτσι και νικούσαμε να μην κάναμε κουβέντα. Ο Κούγιας κάθε φορά που χάνει η ομάδα του στο ποδόσφαιρο κάνει τέτοιες κινήσεις. Δεν έχουμε κανένα ζήτημα με τη Λάρισα. Μακάρι να ανέβει στην Α’ Εθνική. Πρέπει όμως να μάθει να μην αντιδρά έτσι όταν χάνει η ομάδα του και να σέβεται και τις άλλες ομάδες.
Ο Κούγιας δυσφήμισε τους ποδοσφαιριστές μας. Δεν είναι δυνατόν να λέει ότι έπρεπε η ΑΕΛ να νικήσει 7-0 ή ότι έχουμε καταδικαστεί για στημένα. Ο Παναιγιάλειος έχει αθωωθεί από τα πειθαρχικά όργανα. Η ΕΕΑ έβγαλε απόφαση και για άλλες ομάδες ότι δεν θα μπαίναμε στο κουπόνι. Δεν μπήκαμε στη διαδικασία να προσβάλουμε την απόφαση, γιατί δεν μας ενδιαφέρει. Όταν χάνουν οι εταιρείες χρήματα, ανακαλύπτει η Sportradar χειραγώγηση. Όταν χάνουν οι παίκτες δεν τους ενδιαφέρει. Να υπάρχει τεκμηρίωση και θεμελίωση. Όλα κρίνονται από τρελά ποσά που παίζονται σε υψηλές αποδόσεις».
Αναφερόμενος στους φακέλους με τα «ύποπτα» ματς, σχολίασε: «Έχω επιφυλάξεις. Για παράδειγμα στο ματς Παναχαϊκή – Παναιγιάλειος 0-1 το σύνολο των χρημάτων που παίχτηκαν για νίκη των γηπεδούχων ήταν 60.000 ευρώ. Ήρθε το διπλό στο οποίο είχε παιχτεί ένα πολύ μικρό ποσό και δεν υπήρξε θέμα. Έχω την αίσθηση ότι όταν οι εταιρείες χάνουν χρήματα μιλούν για χειραγώγηση. Μπορεί να υπάρχει, αλλά να υπάρχουν και συγκεκριμένα στοιχεία. Πρέπει να υπάρξουν δικλίδες και να μην κατηγορούνται έτσι ομάδες.
Για το αν συμμετέχουν διαιτητές στα στημένα, σημείωσε: «Το θεωρώ αστείο. Ο Παναιγιάλειος δεν είναι σε κανένα κουπόνι. Ο Κούγιας ανακάλυψε ότι στήθηκε το ματς για ένα οφσάιντ; Αν δεν έχει στοιχεία να μη σπιλώνει ομάδες. Όποιος έχει στοιχεία να το αποδείξει. Και οι διαιτητές έχουν ένα επάγγελμα. Μην λέει ότι έπαιξαν στην Ασία. Δηλαδή αν νικούσε η ΑΕΛ θα ήταν όλα καλά και δεν θα είχε παίξει κανείς στη Μαλαισία; Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όλη η Ελλάδα είδε ότι δεν υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος.
Όταν παίζονται 500 χιλιάδες στο «άσο ημίχρονο – διπλό τελικό» είναι επιλήψιμο. Όχι, όμως να ισοπεδώνουμε χωρίς στοιχεία. Η FootballLeague έχει δημιουργήσει αδιέξοδο σε πολλές ομάδες. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν τηρούνται οι κανόνες της FIFA και της UEFA και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ομάδες χωρίς άδεια. Εμείς στείλαμε επιστολή στον υπουργό και ζητήσαμε να διεξάγεται το πρωτάθλημα μόνο με ομάδες που έχουν άδεια, αλλά δεν πήραμε απάντηση. Νιώθω κορόδιο που ο Παναιγιάλειος πληρώνει, έχει ενημερότητες και έχει την ίδια αντιμετώπιση με άλλες ομάδες.
Σχετικά με το γεγονός ότι η Παναχαϊκή παίζει χωρίς πιστοποιητικό, επισήμανε: «Και στη FootballLeague και στη SuperLeague πρέπει να μετέχουν μόνο ομάδες που έχουν περάσει τη διαδικασία της αδειοδότησης. Καμία άλλη ομάδα. Αν παρατηρήσετε οι ομάδες με άδεια έχουν και τα λιγότερα προβλήματα»
Ερωτηθείς αν υπάρχει ζημιά από την έξοδο από το κουπόνι, απάντησε: «Καμία. Μπορούσαμε να προσβάλουμε την απόφαση στο διοικητικό εφετείο, αλλά δεν το κάναμε οικειοθελώς. Δεν προβλέπεται κάποιο ποσοστό από τη συμμετοχή στο κουπόνι. Έχουμε έσοδα από τα εισιτήρια. Έχει γίνει αγώνας από όλους, από τον Αντώνη Ρέλλα, έχουν χαθεί περιουσίες και προσπαθούμε με πενιχρά έσοδα να συντηρηθούμε στην κατηγορία».
Για τον αγώνα Ηρακλής Ψαχνών – Παναιγιάλειος (2-3), υποστήριξε: «Έχουν ακουστεί πολλά από τα παπαγαλάκια. Έλεγαν ότι θα έρθει 2-3, αλλά από το 87′ έως το 90′ υπήρξαν δύο δοκάρια. Αν γινόταν 3-3 ή 2-4 θα λέγαμε τίποτα; Από τη στιγμή που υπάρχουν δικογραφίες να υπάρξουν τιμωρίες, αλλά με αποδείξεις και όχι με λάσπη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις