Μυροφορίδης: “Δικαιωμένος στην Αναγέννηση”

Συνέντευξη παραχώρησε στο karditsapress.gr, ο Τεχνικός Διευθυντής της ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, Παύλος Μυροφορίδης, μιλώντας για την απόφασή του να εργαστεί στους “κιτρινόμαυρους”, για το ρόστερ της ΑΣΑ, το πρωτάθλημα της Super League 2 και το ποδοσφαιρικό μέλλον της Αναγέννησης.

Αναλυτικά:

-Το καλοκαίρι σας προσέγγισαν οι περισσότερες ομάδες του Βορείου ομίλου. Γιατί επιλέξατε την Αναγέννηση;

Κάθε πρόταση είναι τιμητική όταν έρχεται σε έναν επαγγελματία, δείχνει το σεβασμό για τη δουλειά σου. Μίλησα με έναν νέο άνθρωπο, όπως είναι ο Πρόεδρος,ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, αντιλήφθηκα τι έχει στο μυαλό, μου άρεσε αυτό οραματίζεται και έχει στο μυαλό του, οπότε για μένα ήταν πολύ εύκολο να επιλέξω την Αναγέννηση και να τη «χτίσω». Βρήκα συνθήκες πραγματικά καλές, βρήκα ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και το σημαντικότερο είναι ότι βρήκα μία πόλη με θετική ενέργεια. Η συνέχεια έδειξε πως άξιζε τον κόπο.

-Επομένως νιώθετε δικαιωμένος με την επιλογή σας;

Νιώθω δικαιωμένος 100%. Νιώθω ότι βρίσκομαι σε μία πόλη που αγαπά απίστευτα την ομάδα της. Νιώθω ότι έχω δίπλα μου ανθρώπους που δουλεύουν καθημερινά και ακατάπαυστα για την ομάδα τους. Νιώθω αυτό που γίνεται εδώ είναι καθαρό, τίμιο και με τεράστια αξιοπρέπεια και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ. Σε αυτό το σημείο να σημειώσω και την μεγάλη βοήθεια του Δήμου Καρδίτσας, χάρη στην οποία το Δημοτικό Στάδιο άλλαξε μορφή και εκσυγχρονίστηκε ώστε να εξυπηρετεί στο καλύτερο δυνατό τις ανάγκες τόσο του ποδοσφαιρικού τμήματος όσο και των φιλάθλων.

-Πόσο δύσκολο ήταν να δημιουργηθεί ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεδομένου πως η Αναγέννηση ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στα μέσα Ιουλίου;

Το πιο σημαντικό είναι πως η Αναγέννηση έχει πολλά χρόνια να πρωταγωνιστήσει στη Superleague 2 και να «μπει» στο μάτι κάποιων. Επομένως πρωταρχικός στόχος ήταν να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και δε θα ξεφύγει από τα οικονομικά δεδομένα που είχαν τεθεί. Οπότε σε αυτό επικεντρωθήκαμε. Όταν μία ομάδα έχει να κάνει πρωταγωνιστική πορεία σε αυτό το επίπεδο περίπου 30 χρόνια, καταλαβαίνεις πως έπρεπε να δουλέψουμε ιδιαίτερα πάνω σε αυτό το κομμάτι. Είναι τελείως διαφορετικό να κατακτάς το πρωτάθλημα στη Γ΄Εθνική και διαφορετικό να κυνηγάς την άνοδο στη Superleague. Ξέρεις είναι άλλο να λες θέλω να πρωταγωνιστήσω και άλλο να το κάνεις. Εμείς το κάνουμε. Όλοι σκεπτόμαστε την προηγούμενη ημέρα αλλά και τι θα κάνουμε την επόμενη, επομένως επικεντρωνόμαστε και πως θα βάλουμε τις βάσεις για την επόμενη ημέρα. Αυτή τη στιγμή η Αναγέννηση με την εικόνα της σε όλα τα επίπεδα έχει δείξει πως και φέτος κάνει πορεία αλλά δείχνει πως θα έχει ακόμη μεγαλύτερη πορεία στο μέλλον.

-Θεωρείται πως η πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας ήταν και ένα μήνυμα το τι πραγματικά μπορεί να πετύχει η Αναγέννηση;

Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που είναι σχεδόν αδύνατο να το κατακτήσει μία ομάδα από χαμηλότερη κατηγορία, όμως μπορεί να την «μεγαλώσει». Και εμείς αυτό κάναμε. Δείξαμε πως έχουμε μία ομάδα με τεράστια ψυχή, σπουδαίο ταλέντο, προσπάθησε σε όλα τα παιχνίδια και δικαιώθηκε. Το σημαντικό είναι πως μεγαλώσαμε τον οργανισμό και κάναμε την Αναγέννηση να ακουστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα.

-Τα ασταμάτητα συνεχόμενα παιχνίδια δεν επηρεάζουν τις ομάδες και τους στόχους τους;

Κοίταξε είναι η αλήθεια ότι εμείς ήμασταν άτυχοι καθώς πάνω σε μία περίοδο που είχαμε αποκτήσει ρυθμό, είχαμε μεγάλη διασπορά κρουσμάτων και νόσησαν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην παίξουμε για ένα μήνα και να χαθεί ο ρυθμός που είχαμε αποκτήσει, ενώ αναβλήθηκαν και αρκετά παιχνίδια μας. Δε θα σταθώ όμως τόσο εκεί όσο στο γεγονός πως μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που έχει ορισθεί να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου και τελικά ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου. Αυτόματα και χωρίς κρούσματα πιέζεται μία κατάσταση. Το ότι βάζουν τις ομάδες σε αυτή τη διαδικασία, να παίζουν ασταμάτητα Κυριακή-Τετάρτη, εύχομαι να μη δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιο παιδί με τραυματισμούς. Βέβαια το βλέπουμε πως είναι ανέφικτο, καθώς τα περισσότερα παιδιά βγάζουν τραυματισμούς από τα συνεχόμενα ματς. Μακάρι να περιοριστούν σε μυϊκούς και όχι κάτι πιο σοβαρό. Διότι η υγεία είναι αυτή που προέχει. Η ουσία είναι πως θα πρέπει να βρεθεί μία λύση και να αναβαθμίσουν την κατηγορία, διότι ο τωρινός τρόπος διεξαγωγής σε καμία περίπτωση δεν είναι ο σωστός. Όταν συνεχώς περιορίζεις τις θέσεις ανόδου όχι μόνο δε θα έχεις ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε πρωτάθλημα-παρωδία. Δε γίνεται να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παραμονή και όχι στην άνοδο. Φέτος είδαμε να μπαίνουν και οι Β΄ομάδες. Σωστά μπήκαν όμως θα έπρεπε να έχουν μπει κάποια στάνταρ και όχι να εμφανίζονται με διαφορετικά ρόστερ από Κυριακή σε Κυριακή. Πάντως εγώ είμαι περήφανος για την ομάδα μου, διότι όλους της τους βαθμούς τους κέρδισε με το «σπαθί» της, δε της χαρίστηκε τίποτα και κανένας.

-Για τη συνεχή ανάπτυξη των Ακαδημιών της Αναγέννησης και το ιδιαίτερο βάρος που έχει «πέσει» από όλους στο Σύλλογο;

Το ότι υπάρχει ταλέντο στην Καρδίτσα είναι δεδομένο. Το γεγονός πως τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε μία ομάδα που θα τους έδινε τη δυνατότητα να κάνουν το βήμα παραπάνω είναι σίγουρο πως αδίκησε την προηγούμενη γενιά. Από εδώ και πέρα όμως τα παιδιά που έρχονται θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν. Όταν μία ομάδα έχει φιλοδοξίες πρωταγωνιστικές και τα νέα παιδιά θα θέλουν να φτάσουν εκεί.

-Πως βλέπετε τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

Κοίταξε για εμάς η συνέχεια είναι κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να κερδίζει κάθε παιχνίδι που έχει μπροστά της. Να είναι όλοι σίγουροι πως όταν αυτή η Αναγέννηση κερδίζει το πετυχαίνει επειδή παλεύει, αλλά και όταν χάνει πάλι θα έχει παλέψει αλλά ξέρεις παίζει και ο αντίπαλος. Εμείς λοιπόν έχουμε μάθει και με τα θετικά μας και με τα αρνητικά μας. Είναι σημαντικό όμως πως η πόλη έχει τόση αγάπη και ζεστασιά για αυτό που γίνεται, που και εγώ και τα παιδιά είμαστε περήφανοι για αυτό που ζούμε. Μου αρέσει πάρα πολύ η συμπεριφορά των ανθρώπων της Καρδίτσας, δείχνουν πως έχουν καταλάβει τις προοπτικές που υπάρχουν και στηρίζουν έναν νέο άνθρωπο όπως είναι ο Πρόεδρος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Δείχνει ότι η πόλη θέλει να φύγει από τα παρελθόν και να κάνει το βήμα παραπάνω και όσο συνεχίζει να το δείχνει αυτό ο κόσμος να είσαι σίγουρος πως ο Πρόεδρος θα συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη αυτό που κάνει.

-Για την μεγάλη στήριξη του κόσμου στην ομάδα αλλά και τη Διοίκηση;

Αυτό που συμβαίνει φέτος στην Καρδίτσα ίσως έχει περάσει στα «ψιλά» όμως το γεγονός πως η ομάδα και ο κόσμος πανηγυρίζουν μαζί, είναι μία συνήθεια που γίνεται πλέον και σε άλλα γήπεδα της Ελλάδας, αλλά ξεκίνησε από εδώ από το Δημοτικό Στάδιο. Είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό και για την ομάδα αλλά και τον κόσμο της. Πρέπει να δείξουμε πως αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έχει μεγάλη σημασία να δείξουμε πως θέλουμε το ποδόσφαιρο, διότι εμείς αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε και ονειρευόμαστε. Θέλουμε να παίζουμε το παιχνίδι μας και στη λήξη της αναμέτρησης να έχουμε το ανάστημα ανεξαρτήτου αποτελέσματος να κοιτάμε τον κόσμο μας στα μάτια. Το πετύχαμε και θέλουμε να το συνεχίσουμε. Για παράδειγμα μέσα στο Θεσπρωτό έπρεπε να κερδίσουμε πολύ εύκολα, δεν κερδίσαμε, ο κόσμος μας ήταν εκεί και παρά το γεγονός πως δεν κερδίσαμε οι φίλαθλοι μας χειροκρότησαν και ενθάρρυναν τα παιδιά. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και περήφανος για αυτούς. Ξέρεις είναι σίγουρο πως όσα εισιτήρια μας επιτρέψουν να βγάλουμε λόγω των μέτρων είναι σίγουρο πως θα τα δώσουμε. Ο κόσμος μας διψά για να δει την ομάδα και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Διοίκησης αλλά και του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μία ομάδα εξελίσσεται και «μεγαλώνει» από τους φιλάθλους της. Αυτό συμβαίνει και με εμάς.

-Για το γεγονός πως η Αναγέννηση θέλει να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και το επιδιώκει σε όλα της τα παιχνίδια;

Το καλοκαίρι αυτή η ομάδα «χτίστηκε» και από εμένα και από τον Περικλή Αμανατίδη αλλά και τη Διοίκηση με μία φιλοσοφία. Να είναι πρωταγωνίστρια στον αγωνιστικό χώρο, όχι να παίζει «κρυφτό» στο γήπεδο. Είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε με ενδιαφέρει οι παίκτες μας να είναι πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο και αυτό το έχουν κερδίσει τόσο οι ποδοσφαιριστές μας όσο και ο coach, ο οποίος μπαίνει στα παιχνίδια και παλεύει μαζί με τα παιδιά. Αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και το αποδεικνύουν καθημερινά.

-Η φετινή πορεία πρέπει να είναι η βάση στην οποία θα «χτίσει» ο Σύλλογος το μέλλον του;

Είναι πολύ σημαντικό η φετινή χρονιά που ακόμη εξελίσσεται και δε ξέρουμε πως θα εξελιχθεί να είναι διδακτική, να βοηθήσει ώστε να προσπεραστεί το κενό των 30 χρόνων από την τελευταία καλή πορεία στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ναι είναι πολύ σημαντικό να «χτίσεις» γιατί όταν θες να εξελίξεις κάτι, το εξελίσσεις συνεχώς. Δεν μπορείς να ξυπνήσεις ένα πρωί και να πεις θέλω να κατακτήσω κάτι. Δε γίνεται έτσι όσα χρήματα και αν ξοδέψεις. Ούτε έτσι αποκτά το ειδικό βάρος η ομάδα, ούτε έτσι κατακτά τίτλους. Εμείς δεν παραμυθιαζόμαστε, βλέπουμε κατάματα την αλήθεια, βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας.

-Στην αρχή της σεζόν είχατε πει πως αυτή η πόλη πρέπει να γίνει «μία καρδιά». Τελικά έγινε;

Αυτό θέλει μεγάλη δουλειά για να γίνει. Το γεγονός πως έχει ξεκινήσει έτσι θεωρώ πως έχει τεράστια σημασία, αλλά το σημαντικό είναι πως πρέπει να τελειώσει έτσι. Μία πόλη-Μία ομάδα-Μία καρδιά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις