Ο Πούτιν καλεί τον Ουκρανικό στρατό να κάνει πραξικόπημα – «Συμμορία ναζί και τοξικομανών η κυβέρνηση»

Μιλώντας σε επιχειρησιακή συνεδρίαση για την πρόοδο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, με μέλη του ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιωτικούς να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία, παρά με αυτήν τη συμμορία τοξικομανών και νεοναζί που εγκαταστάθηκαν στο Κίεβο και πήραν όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό».

Επιπλέον, ο Πούτιν δέχθηκε να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ για την Ουκρανία, μετά την έκκληση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένκσι για έναρξη διαπραγματεύσεων. Βέβαια, ο Ρώσος πρόεδρος βάζει ως προϋπόθεση να έχει γίνει αποδεκτό το σενάριο της ουδέτερης κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ: «Σε αυτό το πλαίσιο, ως απάντηση στην πρόταση του Ζελένσκι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει μια ρωσική αντιπροσωπεία στο Μινσκ σε επίπεδο εκπροσώπων του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Εξωτερικών και της προεδρικής διοίκησης για διαπραγματεύσεις με την ουκρανική αντιπροσωπεία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις