Κοίταξε στα μάτια τον Ερμή αλλά δεν την …άφησαν να κερδίσει (photos)

Η Νίκη τα έδωσε όλα, κάλυψε διαφορά 10 πόντων δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο, κοίταξε στα μάτια την κορυφαία ομάδα του ομίλου, πάλεψε ακόμη και κόντρα σε δύο κρίσιμα διαιτητικά σφυρίγματα (τεχνική ποινή στον πάγκο και τρεις βολές σε ανύπαρκτο φάουλ), έφτασε μία ανάσα από το ροζ φύλλο αγώνα, όμως στο τέλος λύγισε και γνώρισε την ήττα από τον Ερμή Σχηματαρίου, με σκορ 80-77.

Το ματς

Με τον 16χρονο Νίκολη να ξεκινάει στην βασική 5άδα στην θέση του τραυματία Βερτζάγια (θα απουσιάσει για 10-15 ημέρες ακόμη) και με τον 21χρονο Σπανόπουλο να ματσάρει τον εμπειρότερο παίκτη του Ερμή, ξεκίνησε η Νίκη Βόλου το παιχνίδι, παρουσιάζοντας όμορφο μπάσκετ και καταφέρνοντας να προηγηθεί με 6 πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και η δεύτερη περίοδος με τους αθλητές της βολιώτικης ομάδας να είναι πολύ εύστοχοι στην επίθεση και συγκεντρωμένοι στην άμυνα, φτάνοντας την διαφορά μέχρι και το +12, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Μια αντεπίθεση διαρκείας των παικτών του Ερμή όμως είχε σαν αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με διαφορά μόλις δύο πόντων υπέρ της ομάδας μας (41-39).

Με συνεχείς αλλαγές στο σκορ συνεχίστηκε και το τρίτο δεκάλεπτο με τον Ερμή να παίρνει κεφάλι με 10 πόντους, τη Νίκη να μειώνει στους 5 και το δεκάλεπτο να κλείνει με διαφορά 9 πόντων υπέρ των φιλοξενουμένων (57-66).

Στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου η ομάδα του Ερμή έφτασε την διαφορά μέχρι τους 14 πόντους, με τους αθλητές της Νίκης όμως να κάνουν κατάθεση ψυχής και να καταφέρουν να μειώσουν στους 2 πόντους, 47” πριν το τέλος του αγώνα. Το layup του Μπουρδάνου που θα μπορούσε να ισοφαρίσει το ματς ήταν άστοχο κι έτσι η Νίκη ηττήθηκε με 77-80.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 41-39, 57-66, 77-80

Νίκη Βόλου (Μαύρος – Κοσμάτος): Νίκολης 3(1), Μπουρδάνος 10(2), Σαριμπαλίδης 7(2), Σπανόπουλος 3(1), Ζησόπουλος 3(1), Κουτίνας 5, Λόλας 27, Μπουσκολίτης, Καλλές 6, Ξενιτίδης 13.

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Κυριακόπουλος 7(2), Δουρούκης, Ζαρμακούπης 17, Καρακατσάνης 2, Καλημέρης 2, Μπακέας 6(2), Βεσκούκης 23(5), Καρακωνσταντάκης 6(1), Χαλιός, Δημητριάδης 17 (1).

Το «ευχαριστώ» της διοίκησης

«Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο της ομάδας μας που γέμισε το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας, συγχαίρουμε τους προπονητές και τους αθλητές μας για το πάθος και την ψυχή που βγάλανε στο γήπεδο, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της ομάδας μας. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Ερμή για τη νίκη της, της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Συνεχίζουμε με δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με αφοσίωση στον στόχο για καλό μπάσκετ και όσο το δυνατόν γρηγορότερη διασφάλιση της παραμονής στην Β’ Εθνική Κατηγορία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις