Βλιώρας: “Συνθήματα που δε βοηθούν κανέναν, έβριζαν εμένα και τον κ. Μπέο”

Διευκρινιστικές δηλώσεις, σχετικά με την επιστολή παραίτησής του από την τεχνική ηγεσία του μπασκετικού Ολυμπιακού Βόλου, πραγματοποίησε, στο ραδιόφωνο “Βόλος 986” και την εκπομπή “Clasico”, ο Γιώργος Βλιώρας.

Αναλυτικά τα όσα είπε όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

Για την νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναγέννησης:

“Κοπιάσαμε πάρα πολύ, όλον αυτόν τον καιρό, και οι εντός, αλλά και οι εκτός ομάδας. Κάναμε μία νίκη που εξασφαλίζει παραπάνω από τη “μισή” κατηγορία. Δεν έχει σημασία που δεν πήραμε τη διαφορά, κερδίσαμε τέσσερις πόντους, όσους χάσαμε στην Καρδίτσα, και στο goal average εμείς έχουμε -37, ενώ ο συνδιεκδικητής της παραμονής -125. Η διαφορά είναι μεγάλη και δεν καλύπτεται εύκολα, συν ότι το πρόγραμμά μας είναι πιο βατό, με αρκετά παιχνίδια στα “μέτρα” της.

Υπάρχουν δύο παιχνίδια θεωρητικά εύκολα, όσο εύκολα μπορούν να είναι σε αυτήν την κατηγορία, με τον ΣΚ Γιάννενα και τη Μελίκη. Αν κερδίσουμε, πιστεύω ότι φτάνουμε στο όριο των νικών που θα κριθεί η παραμονή κι έχουμε και παιχνίδια, πιο δύσκολα, που μπορούμε, επίσης, να τα “χτυπήσουμε”, το έχουμε αποδείξει”.

Για τους λόγους της παραίτησής του:

“Τα έχω εξηγήσει πάνω-κάτω στην ανακοίνωση. Είχαμε αρκετή συμπαράσταση φέτος από τους οργανωμένους, πράγμα που χρειαζόμαστε, αν και πιστεύω πως από “σπόντα” είναι τόσο συσπειρωμένα δίπλα μας, καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν. Ίσως φέτος συμβαίνει αυτό, διότι είναι κάπως απογοητευμένοι από το ποδόσφαιρο.

Αρκετές φορές, σε 3-4 παιχνίδια, υπήρχαν κάποια συνθήματα κατά της Δημοτικής Αρχής και του κ. Αχιλλέα Μπέου, τα οποία, θεωρώ, ότι δεν έχουν κανένα νόημα, δε βοηθούν κανέναν και προσβάλλουν κι εμένα που είμαι μέρος της Δημοτικής Αρχής κι έχω προσφέρει στην ομάδα του Ολυμπιακού, σε πολλά μέτωπα. Όλο αυτό με “έτρωγε” προσωπικά, αυτό το διάστημα, άφησα την ομάδα, βέβαια, μακριά από αυτό. Βέβαια, χθες τα πράγματα εξελίχθηκαν αρκετά άσχημα. Η ομάδα βρισκόταν 14 πόντους μπροστά, σε ένα χρονικό σημείο, τότε οι οπαδοί άρχισαν να βρίζουν ξανά τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, τους έκανα νόημα να σταματήσουν, γιατί πίστευα ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να συμβεί αυτό, εκείνη την ώρα, κι αυτό προκάλεσε την οργή τους. Άρχισαν να βρίζουν εμένα, έβριζαν ακόμα πιο δυνατά τον Δήμαρχο, έγινε μία παρέμβαση από τα μέλη της Διοίκησης να σταματήσουν, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Υπάρχει ένας καινούριος κανονισμός που επιτρέπει στους διαιτητές να διακόψουν το παιχνίδι, αν ακούγονται υβριστικά συνθήματα για θεσμικά πρόσωπα. Το διέκοψαν προσωρινά, αλλά, με προσωπική μου επαφή με τον πρώτο διαιτητή, συνεχίστηκε, χωρίς να εκκενωθεί το γήπεδο, παρά το γεγονός ότι είχαν το δικαίωμα να το κάνουν. Αυτός, πάνω – κάτω, είναι ο λόγος της παραίτησής μου”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις