Η FIFA αφήνει τη Ρωσία εκτός Μουντιάλ

Η FIFA ετοιμάζεται να αποκλείσει τη Ρωσία από τις διεθνείς διοργανώσεις, μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και την κλιμάκωση των επιθέσεων εκεί.

Μάλιστα η συγκεκριμένη απαγόρευση αναμένεται να τεθεί άμεσα σε ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι η εθνική Ρωσίας θα χάσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ.

Η FIFA συνεργάζεται στενά με την UEFA για τη λήψη της απόφασης αργότερα σήμερα αναφορικά με το τι θα κάνουν με τη Ρωσία, τη Σπαρτάκ Μόσχας, το ζήτημα της Gazprom, αλλά και τη συμμετοχής της ομάδας γυναικών στο Euro, μιας και η Σουηδία, η Αγγλία και η Ελβετία δεν δέχονται να παίξουν απέναντι στη ρωσική ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία παίζει με την Πολωνία στις 24 Μαρτίου για τα ημιτελικά των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, θα αγωνιζόταν ως “Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας”.

Σε περίπτωση αποκλεισμού, οι Πολωνοί θα περάσουν απευθείας στον τελικό των μπαράζ και θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Σουηδία – Τσεχία στις 29 Μαρτίου.

Πηγή: sport24

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις