Ξεχώρισε ο Αλμυριώτης Ι. Σγουλέτας σε σκακιστικούς αγώνες

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 20/02/2016 το 2ο Ανοικτό Τουρνουά Rapid Τρικάλων. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Art Gallery Hotel, στον χώρο των ΚΤΕΛ Τρικάλων. Σε μια εκδήλωση που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου και χαροποίησε τους σκακιστές που συμμετείχαν, καθώς ολοκληρώθηκε με αγώνα σιμουλτανέ που τελείωσε τις μεταμεσονύκτιες ώρες!
Στο τουρνουά συμμετείχαν μεταξύ άλλων από…

…διάφορους συλλόγους της Ελλάδας και πολλοί σκακιστές από το Βόλο και τον Αλμυρό, οι οποίοι με τη συνολική παρουσία τους απέδειξαν ότι το σκάκι στη Μαγνησία ευδοκιμεί.
Στο αγωνιστικό σκέλος του Rapid τουρνουά υπήρξε ισχυρός ανταγωνισμός και στα δύο Group, πλην της αδιαμφισβήτητης κυριαρχίας του GM και δις πρωταθλητή Ελλάδας, κ. Αντώνιου Παυλίδη (elo Rapid 2603).
Στο Α Group έγιναν δυνατές αναμετρήσεις με πολύ ισχυρό ανταγωνισμό μεταξύ 36 σκακιστών και επικράτησε ο κ. Παυλίδης του Σ.Ο. Καβάλας, δίνοντας την ικανοποίηση της αναμέτρησης μαζί του σε όσους είχαν την “τύχη” να κληρωθούν μαζί του. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τριμίτζιος Πέτρος του Α.Σ. Παπάγου και στην τρίτη θέση ο Τσεκούρας Βασίλειος της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων.
Στο B Group (κάτω των 14 ετών) οι μικροί σκακιστές, 64 συνολικά, ανταγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο αποκομίζοντας πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία. Νικήτρια αναδείχτηκε η σκακίστρια του Σ.Σ. Φαρσάλων Δερέκα Κωνσταντίνα και στη δεύτερη και τρίτη θέση οι σκακιστές της Σ.Ε. Βόλου Τζαμτζής Σάββας και Φωτιάδης Νικόλαος αντίστοιχα. Πρώτοι στις κατηγορίες Κ14, Κ12, Κ10 και Κ8 αντίστοιχα ήταν οι Χατζίρη Κατερίνα (8η στη γενική κατάταξη – Σ.Ε. Βόλου), Δερέκα Κωνσταντίνα (1η στη γενική κατάταξη – Σ.Σ. Φαρσάλων), Τζαμτζής Σάββας (2ος στη γενική κατάταξη – Σ.Ε. Βόλου) και ο επίσης βολιώτης Τσαρσιταλίδης Χρήστος (4ος στη γενική κατάταξη – Ε.Σ. Καλαμαριάς)
Στο διάλειμμα που έγινε μεταξύ των γύρων του τουρνουά η επανασυσταθείσα Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. έκοψε την πίτα της. Παράλληλα ο πρόεδρος της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ., Χρήστος Τοζάρος, εκ μέρους της Ε.Σ.Ο., έκανε την απονομή του κυπέλλου πρωταθλήματος Θεσσαλίας 2015 στην Σ.Ε. Βόλου.
Μετά την ολοκλήρωση των 7 γύρων και τις απονομές ακολούθησε ο αγώνας σιμουλτανέ, στον οποίο ο GM κ. Αντώνιο Παυλίδη, αντιμετώπισε ταυτόχρονα συνολικά 36 σκακιστές (μικρούς και μεγάλους). Στήθηκαν 23 σκακιέρες και η προσπάθεια ξεκίνησε …. Οι ηττημένοι έδιναν την θέση τους σε επόμενο σκακιστή και η προσπάθεια εναντίον του κ. Παυλίδη συνεχιζόταν. Παρά την αμείωτη πίεση από τους σκακιστές της Θεσσαλίας και το προχωρημένο της ώρας ο κ. Παυλίδης, αν και δεν πέτυχε το φλουρί, κατάφερε και “βασίλευσε”. Ηττήθηκε μόλις μία φορά και αναδείχτηκε 2 φορές ισόπαλος.
Ένας απ’ αυτούς που τον υποχρέωσε σε ισοπαλία προκαλώντας το θαυμασμό του πρωταθλητή, ήταν ο 13χρονος σκακιστής από τον Αλμυρό, που ανήκει στη Σ.Ε. Βόλου, ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ο οποίος παίζοντας εκπληκτικά, πολλές φορές βρέθηκε σε θέση οδηγού κατά τη διάρκεια της παρτίδας και τελικά έφερε το ισόπαλο αποτέλεσμα μετά από 4 περίπου ώρες αγώνα.
Η μεγάλη σε διάρκεια εκδήλωση άφησε όλους με πολύτιμες εμπειρίες. Οι σκακιστές που πήραν μέρος πήραν γεύση από αγωνιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις που αναζητούσαν μέχρι σήμερα εκτός Θεσσαλίας. Οι διοργανωτές και η Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. με τους συλλόγους της δοκίμασαν τις δυνατότητες τους σε άλλο επίπεδο, αποκομίζοντας πολύτιμη οργανωτική εμπειρία.
Η Τ.Ε.Σ.Σ.Θ., πέραν της φιλοξενούσας ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων, ευχαριστεί και τους λοιπούς συλλόγους της (Σ.Ο. Φαλάνης, Τιτάνες Αλμυρού και Φοίνικας Βόλου) μαζί με τον Φ.Ο Καρδίτσας για την υποστήριξη. Κυρίως όμως ευχαριστεί τους σκακιστές και τους γονείς των μικρών αθλητών για την συμμετοχή τους.
Πληροφορίες και φωτογραφίες του τουρνουά μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.: http://www.tessth.gr/

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις