Πουρτουλίδης: “Κάθε ήττα είναι εκτός προγράμματος για Ηρακλή”

Στο “City of Primo 106.1” μίλησε ο Νίκος Πουρτουλίδης, ο τεχνικός σύμβουλος του Ηρακλή και παλαίμαχος των “κυανόλευκων” (αρχηγός και σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ 1), που έδωσε το σύνθημα για καλύτερες μέρες.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του στελέχους του Ημίθεου, με τον Καβαλιώτη να αποσύρεται το καλοκαίρι από την ενεργό δράση, μετά από λαμπρή καριέρα σε πολλές ομάδες, επιστρέφοντας από άλλο ρόλο στους αγαπημένους του “κυανόλευκους”:

Για το αν η εντός έδρας ήττα της Κυριακής από τα Τρίκαλα αποτελεί κακή παρένθεση και θεωρείται εκτός προγράμματος:

“Οποιαδήποτε ήττα είναι εκτός προγράμματος, όταν μιλάμε για τον Ηρακλή. Δεν διαχωρίζουμε τα παιχνίδια. Δεν κοιτάμε αν παίζουμε με συγκεκριμένη ομάδα, πάντα παλεύουμε για τη νίκη σε όλο το πρωτάθλημα. Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Κάθε ήττα, ειδικά στο Καυτανζόγλειο, πονά, κακά τα ψέματα. Έχει να κάνει και με τις ελλείψεις, απουσίαζαν οι δυο πιο έμπειροι της ομάδας και ένας φορμαρισμένος παίκτης που είναι πρώτος σκόρερ, τα αδέρφια Παπαστεριανού και ο Ματίας Τομάς. Ο Χρουσιέλ έλειπε καιρό και μπήκε αλλαγή, ο Καρτσαμπάς έλειπε με τραυματισμό. Έχει παιδιά έτοιμα βέβαια, που ανά πάσα στιγμή περιμένουν την ευκαιρία τους, δε διαχωρίζουμε παίκτες. Δυστυχώς για δεύτερο ματς, μετά την Αναγέννηση, βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ με ένα κρύο γκολ. Δεν είναι πάντα εύκολο να αντιδράς, όπως με την Καρδίτσα, που δεχτήκαμε νωρίς γκολ και μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη. Δεν είναι εύκολο να δημιουργείς σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Δε κοιτάμε για δικαιολογίες, πρώτα εμείς δεν είχαμε την απόδοση προηγούμενων αγώνων. Πάλι μας έλειπαν οι τελικές, σε φάσεις που έπρεπε να εκτελέσουμε σωστά. Δυστυχώς είναι ένα κομμάτι λίγο απειρίας, που το πληρώνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, δε μπορείς να μείνεις εδώ. Έχει ακόμα παιχνίδια, δεν πρέπει να μένουμε σε ένα αποτέλεσμα, έτσι έμαθα και στην ποδοσφαιρική καριέρα μου”.

Για το αν μέτρησε η κόπωση των συνεχόμενων αγώνων και αν ίσως υποτιμήθηκαν τα Τρίκαλα:

“Δεν έχουν περιθώρια αυτά τα παιδιά, λόγω και του μικρού μέσου όρου ηλικίας, να υποτιμήσουν κάποια ομάδα. Είναι κίνητρο να δείξουν τη δουλειά και το ποδόσφαιρό τους, τι μπορούν να κάνουν. Και τα Τρίκαλα παίζανε σα να λέμε το… ματς της χρονιάς. Τέτοια ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η κούραση είναι για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για εμάς. Σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, είμαστε νομίζω ένα σκαλί πάνω από τις περισσότερες ομάδες. Είμαστε σε σωστό δρόμο, ένα κακό αποτέλεσμα δεν ακυρώνει την προσπάθεια, δε το έκανα ούτε όταν έπαιζα. Δε ψάχνουμε δικαιολογίες που δε πήραμε τη νίκη. Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου. Ήταν μια κακή εμφάνιση. Όταν χάνεις στο Καυτανζόγλειο, και από τον πρωτοπόρο να χάσεις φέρνει στεναχώρια. Έτσι έχω μάθει εγώ στον Ηρακλή. Η πίεση υπάρχει στον Ηρακλή και αυτή η πίεση μόνο καλό κάνει στα νεαρά παιδιά. Είχαμε μέσο όρο ηλικίας στο ματς κοντά στα 21-22 χρόνια. Πρέπει αυτοί οι νεαροί παίκτες να μπολιαστούν με την πίεση και να μάθουν να παίζουν με αυτές τις συνθήκες. Και να μη τους φτάνει τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη”.

Πηγή: mikriliga

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις