Άνετο 2-0 η Νίκη με Πιερικό

Η Νίκη Βόλου επιβλήθηκε 2-0 του Πιερικού στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης και ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς. Οι κυανόλευκοι, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πέτυχαν δύο τέρματα στα πρώτα 15 λεπτά και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να πετύχουν ακόμη περισσότερα, όμως ο Νίκος Τζήμας με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε το δείκτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Οι Βολιώτες άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7’ με κεραυνό του Παύλου Κυριακίδη από τα 35 μέτρα ενώ το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κάσσος με πλασέ στο 15’.

«Καθάρισε» σε 15 λεπτά

15 λεπτά ήταν αρκετά για τη Νίκη Βόλου να πετύχει δύο τέρματα και να κλειδώσει το τρίποντο κόντρα στον Πιερικό που καιγόταν για βαθμούς. Πριν ακόμη συμπληρωθεί το 1ο λεπτό του αγώνα οι γηπεδούχοι έδειξαν τις διαθέσεις τους, σε σέντρα του Αθανασίου από τα αριστερά, την κεφαλιά του Βλαχομήτρου εξουδετέρωσε ο Τζήμας. Ωστόσο στο 7’ ο πορτιέρε του Πιερικού δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-0 στον «κεραυνό» του Παύλου Κυριακίδη από τα 30 μέτρα που κατέληξε στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του. Πριν ακόμη ο Πιερικός συνέλθει από το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, η Νίκη βρήκε τον τρόπο να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Στο 15’ ο Μιράντα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Τσουκαλάς πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Κάσσο από κοντά να μην χάνει την ευκαιρία και με πλασέ να «γράφει» το 2-0.

Αναμενόμενη ήταν η συνέχεια με τη Νίκη να δίνει κάποια μέτρα με στόχο να βγει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων. Στο 27’ οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα απείλησαν με μείωση στο σκορ όταν ο Ντίνας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, με τον Παπαδόπουλο να σουτάρει από καλή θέση και τον Μπάγιτς να διώχνει με γροθιές.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του Πιερικού στα καρέ του Μπάγιτς καθώς το υπόλοιπο παιχνίδι ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 34’ ο Τσουκαλάς με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζήμα και ένα λεπτό αργότερα η Νίκη έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Αθανασίου εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα, ο Ανδέου έστρωσε με το κεφάλι παράλληλα στην εστία, με τον Κάσσο από κοντά να πλασάρει και τον Τζήμα αν σώζει με τα πόδια

Μονόλογος της Νίκης το δεύτερο ημίχρονο – Ο Τζήμας κράτησε χαμηλά το σκορ

Με τον Πιερικό να μην μπορεί να απειλήσει, η Νίκη ήταν συνεχώς στο προσκήνιο και στην επανάληψη. Στο 50’ ήταν και πάλι ο Τζήμας που με αυτοθυσία αποσόβησε το 3-0. Ο Κυριακίδης έκανε το γύρισμα από μέσα δεξιά, ο Κουσκουνάς έκανε τη σέντρα-σουτ με τον Τζήμα να κοντράρει τον Μιράντα και την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι πριν καταλήξει σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο πορτιέρε του Πιερικού είπε «όχι» και στον πλασέ του Τσουκαλά από κοντινή απόσταση. Στο 76’ την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κυριακίδη εξουδετέρωσε ο Τζήμας. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκαρσία που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι, έκανε την επέλαση από τα δεξιά, έσπασε προς τον Βλαχομήτρο, με την μπάλα να κοντράρει στο σουτ του επιθετικού της Νίκης και να καταλήγει κόρνερ. Στο 80’ σε σέντρα του Κουσκουνά, την κεφαλιά πήρε ο Βλαχομήτρος όμως ο Τζήμας ήταν και πάλι στη σωστή θέση βγάζοντας σε κόρνερ.

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα η Νίκη κατέβασε στροφές και κράτησε εύκολα μέχρι το τέλος το υπέρ της 2-0.

Νίκη Βόλου (Αλ. Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Αθανασίου, Ανδρέου, Αλιατίδης, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (83’ Παναγιωτίδης), Βασιλείου (69’ Λούκας Γκαρσία), Μιράντα (90’ Στοΐνοβιτς), Κουσκουνάς (90’ Κυρίτσης)

Πιερικός (Γ. Βαζάκας): Τζήμας, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Γιαλαμίδης, Κουκόλης, Τόσκας (80’ Σούνταρ), Χαρτσιάς (69’Μηλιώτης), Φωκαΐδης, Παπαδόπουλος (69’ Μπουόλι), Ζαφειράκης (46’ Κανούλας), Ντίνας (69’ Ντίνας)

Το ματς λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις