Super League: Η μάχη για τα playoffs και το ενδιαφέρον στην… ουρά

Τα παιχνίδια της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Super League διεξάγονται όλα στις 19:00.

Αν μη τι άλλο το μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται για το ποια θα είναι η 6η και τελευταία ομάδα που θα μπει στα playoffs, αλλά και με τι διαφορές θα μπουν οι ομάδες στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού.

Τα βλέμματα επικεντρώνονται στο ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες εφόσον καταφέρουν να φύγουν νικητές από το ΟΑΚΑ τότε θα σφραγίσουν την είσοδό τους στην εξάδα. Με την προϋπόθεση φυσικά πως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα πάρει πίσω τους 5 βαθμούς που του αφαιρέθηκαν για παράτυπη μεταβίβαση μετοχών. Διότι αν συμβεί αυτό, τότε η τελευταία αγωνιστική δεν θα έχει νόημα αφού οι Ηπειρώτες θα είναι σίγουρα στην εξάδα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση που ο Αστέρας δεν νικήσει, τότε θα περιμένει απώλειες και του ΟΦΗ και του ΠΑΣ Γιάννινα αφού ακόμη και σε διπλή ή τριπλή ισοβαθμία υπερτερεί των δύο ομάδων.

Πάμε να δούμε και τα σενάρια των ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Κρητικοί δείχνουν να έχουν το ευκολότερο έργο μιας και υποδέχονται τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης. Εφόσον νικήσουν, τότε θα θελήσουν απώλειες των Αστέρα και ΠΑΣ για να τερματίσουν έκτοι. Διότι με τον ΠΑΣ στην ισοβαθμία υπερτερούν και θα πρέπει να κερδίσουν με ένα σκορ τύπου 5-0 και πάνω αφού το δεύτερο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση. Οι Ηπειρώτες από τη δική τους μεριά θέλουν το εκτός έδρας τρίποντο στο ματς με τον Βόλο και απώλειες βαθμών από Αστέρα και ΟΦΗ, ώστε να μην μπλέξουν σε σενάρια και ισοβαθμίες.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στα χαμηλά της βαθμολογίας, αφού πρέπει να δούμε με τι βαθμούς θα μπουν στα playouts οι οκτώ ομάδες στο δεύτερο μισό του ταμπλό. Αυτή τη στιγμή, ο Απόλλων είναι στο -5 από τη Λαμία και στο -10 από τον Ατρόμητο. Η Ελαφρά Ταξιαρχία παίζει εκτός έδρας με τον ΟΦΗ και σε περίπτωση που πάρει θετικό αποτέλεσμα, είναι πολύ πιθανό να μειώσει την απόσταση από τις δύο προαναφερθείσες ομάδες καθώς η Λαμία παίζει με τον ΠΑΟΚ εντός, ενώ ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, σε δύο δύσκολα παιχνίδια για τους γηπεδούχους.

Στο Ιωνικός-Παναιτωλικός κρίνεται ποια ομάδα θα πάρει… πλεονέκτημα, αφού αν νικήσουν οι γηπεδούχοι τότε θα τερματίσουν στους πρώτους τέσσερις των playouts και θα δώσουν 4 εντός έδρας παιχνίδια και 3 εκτός. Με άλλο αποτέλεσμα οι Αγρινιώτες θα είναι αυτοί με το εν λόγω πλεονέκτημα.

Αν μη τι άλλο, μένει να δούμε και τις αποστάσεις με τις οποίες θα ξεκινήσουν τα playoffs. Ο Ολυμπιακός μόνο με αυτοκτονία θα χάσουν τον τίτλο, ενώ ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα απολέσει τη δεύτερη θέση. Ωστόσο, πρέπει να δούμε και τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες με τη διαφορά θα μπουν στην εξάδα. ΑΕΚ, Άρης, Παναθηναϊκός είναι οι σίγουροι, ενώ μένει να φανεί και η τελευταία ομάδα σε τι απόσταση θα βρεθεί από τους τρεις παραπάνω.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής (σέντρα σε όλα τα ματς στις 19:00):

Άρης-Ολυμπιακός (Κλεάνθης Βικελίδης)
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης (ΟΑΚΑ)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (Γήπεδο Περιστερίου)
ΝΠΣ Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα (Πανθεσσαλικό)
Ιωνικός-Παναιτωλικός (Γήπεδο Νεάπολης)
ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης (Θεόδωρος Βαρδινογιάννης)
ΠΑΣ Λαμία-ΠΑΟΚ (ΔΑΚ Λαμίας)

Η βαθμολογία

Τέλος, όλα δείχνουν πως ο Κούρτιτς θα τελειώσει την κανονική διάρκεια στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ έχοντας 15, με τον Φαν Βέερτ να ακολουθεί με 13.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις