Πήρε πίσω τους βαθμούς ο ΠΑΣ, μπαίνει στα πλέι οφ!

 

Ανατροπή του σκηνικού το οποίο είχε διαμορφωθεί το βράδυ της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Superleague.

Μπορεί ο ΟΦΗ να κέρδισε τον Απόλλωνα και ταυτόχρονα με την απώλεια του ΠΑΣ στον Βόλο και την ήττα του Αστέρα από την ΑΕΚ, να… έραβε κουστούμι για τα πλέι οφ, ωστόσο ήρθε η Εφέσεων της ΕΠΟ για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA η Επιτροπή έκανε δεκτή τυπικά αλλά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ηπειρωτικής ΠΑΕ για την αφαίρεση των πέντε βαθμών που της είχε επιβληθεί από το πειθαρχικό όργανο της Λίγκας, μετά την εισήγηση της ΕΕΑ που έκρινε τον ΠΑΣ ένοχο για μη δήλωση μεταβίβασης μετοχών το 2015.

Αυτό σημαίνει ότι επιστρέφονται οι βαθμοί στην ομάδα του Μεταξά, ανεβαίνει στους 40 πλέον κι έτσι θα λάβει εκείνη μέρος στα πλέι οφ της Superleague κι ο ΟΦΗ θα παίξει στα πλέι άουτ.

Όλα αυτά ενώ είναι προγραμματισμένη γι’ αύριο η επικύρωση της βαθμολογίας και η κλήρωση για το μίνι πρωτάθλημα (πλέι οφ/άουτ) που θα ακολουθήσει.

Στην απόφασή της η Επιτροπή Εφέσεων σημειώνεται μεταξύ άλλων πως: «Δέχεται τυπικώς και κατ’ ουσίαν την από 27/2/2022 και κρινόμενη έφεση της 1) Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “ΠΑΣ Γιάννινα 1966) και 2) Γεώργιου Χριστοβασίλη. 

Εξαφανίζει την εκκαλούμενη υπ’ αριθμόν 66/25/2/2022 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Οργάνου της Suuperleague 1 Ελλάδος. 

Διακρατεί την υπόθεση και τη δικάζει κατ’ ουσίαν. 

Αποφαίνεται ότι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 και ο Γιώργος Χριστοβασίλης δεν κρίνονται πειθαρχικώς ελεγκτέοι ως υπαίτιοι της παραβάσεως των διατάξεων των άρθρων 69 παρ. 1, 12 και 69 παρ. 1 και 2 του ν.2725/199, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην από 4/2/2022 Έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, λόγω παραγραφής». 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις