Βαζάκας: “Πέντε οι ομάδες που ξεχωρίζουν στον Βορρά”

O προπονητής του Πιερικού, Γιώργος Βαζάκας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφερόμενος στην προσπάθεια σωτηρίας (χαρακτηρίζοντας αβαντάζ το θεωρητικά πιο βατό πρόγραμμα σε σχέση με ανταγωνιστές), τις ενισχύσεις του χειμώνα με έμπειρους παίκτες, που σηματοδότησε την αλλαγή πλεύσης στη φιλοσοφία που αρχικά ήθελε κυρίως νεαρούς στο ρόστερ λόγω μη αρχικής αδειοδότησης, την προηγούμενη προπονητική του θητεία στους “μελανόλευκους”. Παράλληλα, σχολίασε πως οι πέντε ομάδες που ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Super League 2 είναι οι Βεροια, ΑΕΛ, Ξάνθη, Αναγέννηση Καρδίτσας και Νίκη Βόλου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του στο City Primo:

Για την πρώτη προπονητική θητεία του στον Πιερικό, πριν 15 χρόνια (2006-2007): “Ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, είχα πάει από το καλοκαίρι, είχα στήσει εγώ την ομάδα. Είχα φύγει από Α΄ Εθνική και έκανα τριετές συμβόλαιο στον Πιερικό, βάλαμε σα στόχο να πάμε στην Α΄ Εθνική. Ήρθε η πρώτη άνοδος την πρώτη χρονιά, μετά με απέλυσαν πριν αρχίσει η δεύτερη χρονιά και ο Πιερικός πήρε το δρόμο που χάραξαν αυτοί που είχαν τότε την ομάδα. Τότε ήταν διαφορετικά. Τώρα ήρθα στη μέση, στο τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου”.

Για τις συνθήκες που συνάντησε και τις εντυπώσεις του στην ομάδα: “Βρήκα μια πολύ καλή διοίκηση και δε το λέω γιατί είμαι εδώ. Νοικοκυρεμένη, έβαλε μια τάξη στην ομάδα, για αυτό και ήρθα. Έβαλαν σα στόχο την σωτηρία το καλοκαίρι, αλλά είχαν προβλήματα με την αδειοδότηση και πήραν νεαρά παιδιά, εκεί στράφηκαν οι τοτε προπονητές. Η κατηγορία είναι δύσκολη, τώρα ενισχυθήκαμε, πατάμε καλά και πιστεύω οτι θα πετύχουμε το στόχο μας”.

Για τις ιδιαιτερότητες του φετινού πρωταθλήματος και την πρόβλεψή του για το βαθμολογικό όριο σωτηρίας: “Στη φετινή Σούπερ Λιγκ 2 υπάρχουν 5 ομάδες που ξεχωρίζουν, Βέροια, Λάρισα, Ξάνθη, Αναγέννηση Καρδίτσας και Νίκη Βόλου, που είχαν στόχο την άνοδο και έχουν πολύ υψηλό μπάτζετ. Καμία σχέση με τον Πιερικό, μπορεί να είναι πενταπλάσιο από το δικό μας το μπάτζετ τους. Για αυτό και ξεχωρίζουν ως ομάδες, έχουν έμπειρους παίκτες, άλλοι με λιγότερα προβλήματα. Μετά είναι οι δυο ομάδες, που για μένα είναι το μεγαλύτερο λάθος που μετέχουν, με τυπική παρουσία. Ούτε ανεβαίνουν, ούτε πέφτουν, φοβάμαι μήπως παίξουν ρόλο, είτε για άνοδο είτε για πτώση των ομάδων. Μετά είναι ένα γκρουπ των άλλων ομάδων, λίγο-πολύ στο ίδιο μήκος κύματος. Είναι ένα τρελό πρωτάθλημα. Εκεί που κερδίζεις, εκεί χάνουν, αυτές οι 7-8 ομάδες κάτω από το γκρουπ που ξεχωρίζει. Θα δοθεί μάχη μέχρι τέλους. Πιστεύω στους 31-32 βαθμούς θα κριθεί. Εμείς έχουμε 19 πόντους σε 21 ματς, ψάχνουμε περίπου 4 νίκες. Για να μη παρεξηγηθώ, αν μείνουν ομάδες πίσω και δεν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορεί να ανέβει ο συντελεστής σωτηρίας. Να πάνε πιο ψηλά οι βαθμοί, αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός και εγκαταλείψουν ομάδες”.

Για την αλλαγή ρότας και φιλοσοφίας μεσούσης της χρονιάς, στις μεταγραφές του Γενάρη, με έλευση πιο έμπειρων παικτών σε σχέση με το καλοκαίρι και το αν σχετίζεται με τα απανωτά ματς, Κυριακή-Τετάρτη: “Ήρθα 17 Γενάρη στον Πιερικό και ως τώρα έπαιξα 10 ματς. ‘Εκανα διαχείριση, δε μπόρεσα να δουλέψω αυτό που θέλω ως προπονητής, για να δώσω αυτό που θέλουμε. Παίζουμε συνέχεια Κυριακή- Τετάρτη. Ούτε στην Αγγλία δε μπορούν να το σηκώσουν αυτό. Είναι καλό το πρωτάθλημα και κρατά το ενδιαφέρον. Ο τρόπος που διεξάγεται, το κάνει δύσκολο να αντέξουν οι ομάδες, δε μπορούν, είναι και ο κορονοϊός. Δεν ήταν προετοιμασμένες οι ομάδες για τα σερί ματς και δε το περίμεναν. Οι ομάδες με μεγάλα μπάτζετ έχουν εναλλακτικές και προχωράνε, έχουν βάθος, περίπου 5 ομάδες. Οι άλλες είμαστε στο ίδιο επίπεδο και οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Σε ομάδες που έχουν νεαρά παιδιά, χωρίς εμπειρία και πιο χαμηλά μπάτζετ, το βλέπουμε στα αποτελέσματα”.

Για τα “όπλα” του Πιερικού στην προσπάθεια σωτηρίας: “Αν δείτε το πρόγραμμα, έχουμε το πιο βατό, από τις ομάδες με ίδιο στόχο. Παίζουμε εντός με ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία, ενώ οι πιο πολλές άλλες ανταγωνίστριές μας, παίζουν εκτός έδρας τα θεωρητικά πιο βατά τους. Μιλάμε πάντα θεωρητικά, η πράξη δείχνει τι ισχύει. Όπως προείπα, η διοίκηση είναι δίπλα και ο Πιερικός δεν έχει προβλήματα, σας το λέω ξεκάθαρα. Το θέμα είναι καθαρά αγωνιστικό. Στήθηκε αλλιώς το καλοκαίρι η ομάδα και τώρα ήρθαν παίκτες έμπειροι. Το θέμα είναι να αποδώσουν και το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούν, σε συνεργασία με τα νέα παιδιά που ήταν ήδη. Έχω καλούς παίκτες, ξέρουν οτι είναι σε μια ιστορική ομάδα, είμαστε δεμένοι, μια οικογένεια. Το πρώτο μέρος με το Θεσπρωτό ήμασταν καλύτεροι και στο δεύτερο στις λεπτομέρειες δεχτήκαμε ένα γκολ. Χάσαμε ευκαιρίες μετά, σε κόντρα έγινε το 0-2 και όλοι μένουν στο αποτέλεσμα και κοιτάνε αυτό. Μετά αντιδράσαμε στην Καβάλα, παίξαμε καλή μπάλα και κερδίσαμε. Τώρα, το Σάββατο με τη Νίκη Βόλου, στο 5ο λεπτό ξεκλειδώνει η άμυνά μας από το πουθενά, με ένα σουτ από 40 μέτρα που πάει στο “Γ”, με έμπειρη ομάδα. Μετά αλλάζει όλη η αρχική αντιστοιχία στο παιχνίδι. Ξέραμε πώς θα παίξουμε εμείς και πώς η Νίκη. Εκατό φορές να σουτάρει ο παίκτης τους, δε θα πάει εκεί, αλλά… πήγε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μας χάλασε την ισορροπία, από ένα κόρνερ δεχτήκαμε ένα δεύτερο γκολ. Είναι έμπειρη η Νίκη, δε βγήκε μπροστά, δε ρίσκαρε ποτέ και διαχειρίστηκε το παιχνίδι. Εμείς με υπομονή προσπαθήσαμε να κάνουμε μια φάση, μήπως πετύχουμε ένα γκολ και μπούμε στο παιχνίδι. Δεν έγινε και για αυτό έληξε έτσι”.

Για την αποχώρηση του μεσοεπιθετικού, Πάμπλο Γκαγιέχο, που ήρθε το χειμώνα: “Είναι επιλογή δική μου να φύγει ο Γκαγιέχο. Είδαμε οτι δε χωρούσε στο ρόστερ μεσοεπιθετικά, ενισχυθήκαμε εκει. Καλύτερα να έφευγε, από το να έχεις ένα ξένο, να κρατά θέση και να είναι δύσκολο να μπορεί να παίξει. Ακόμα έχουμε την ευτυχία οτι και ο Δεμηρτζόγλου μπήκε τώρα μετά από καιρό στις προπονήσεις και τις αποστολές. Δε συνεργαστήκαμε ξανά, αλλά μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Πιερικό, έβαλε πολλά γκολ στην κατηγορία. Πήραμε Κανούλα και Βασίλη Παπαδόπουλο, τους βρήκα στις μεταγραφές, είχαμε ήδη τον Ζαφειράκη, πληθώρα παικτών στη θέση του Γκαγιέχο.

Για ένα μήνυμα για τον κόσμο του Πιερικού: “Τον κόσμο του Πιερικού τον πρωτογνώρισα ως ποδοσφαιριστής, έπαιξα τρία χρόνια εδώ και μετά ως προπονητής πήρα ένα πρωτάθλημα. Το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ίσως ο κορονοϊός έκανε πολύ κόσμο να… ξενερώσει ποδοσφαιρικά, ίσως τα δύσκολα χρόνια που πέρασε τελευταία ο Πιερικός να τον απομάκρυνε. Τον Πιερικό εγώ τον γνωρίζω διαφορετικά. Πιστεύω οτι ο κόσμος περιμένει να δει, αλλά εγώ τον καλώ, γιατί υπάρχει μια υγιής διοίκηση, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από παίκτες και το τιμ, για να δημιουργήσουμε μια σοβαρή και ανταγωνιστική ομάδα, που θα πετύχει το στόχο της. Πιστεύω οτι θα τον πετύχουμε, αλλά τώρα χρειαζόμαστε τον κόσμο. Τώρα που τον έχουμε ανάγκη, να μας στηρίξει, όχι όταν πάει καλά η ομάδα μόνο”.

Πηγή: mikriliga

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις