Ένοχοι δύο ηλικιωμένοι Βολιώτες για αποπλάνηση ανήλικων κοριτσιών

Ένοχους έκρινε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας δύο Βολιώτες, 80 και 78 χρόνων, που κατηγορούνταν για αποπλάνηση δύο ανήλικων κοριτσιών, 10 και 18 ετών αντίστοιχα, το καλοκαίρι του 2018.

Στον 80χρονο, που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανήλικου και κατάχρηση ανήλικου σε ασέλγεια από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών. Ο 80χρονος, που ήταν φίλος της οικογένειας της 10χρονης, κατηγορούνταν σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ότι όταν έκαναν μπάνιο σε παραλία του Βόλου με την ανήλικη, της έδειχνε σκηνές πορνό από το κινητό του τηλέφωνο, ενώ της έδειχνε και τα γεννητικά του όργανα. Επίσης μια ημέρα που η μητέρα της ανήλικης καθάριζε το σπίτι του ηλικιωμένου, αυτός φέρεται να έκανε μπάνιο μαζί με την ανήλικη στην μπανιέρα…

Ο 78χρονος, που ήταν γείτονας της οικογένειας των δύο ανήλικων, κατηγορούνταν για ασέλγεια σε ανήλικο – σε βάρος της 18χρονης – και κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, εκμεταλλευόμενος τη διανοητική του υστέρηση. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Και οι δύο αποφάσεις επί των ποινών ελήφθησαν ομόφωνα από το Κακουργιοδικείο, ενώ και η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους. Το ΜΟΔ δεν έδωσε το δικαίωμα της αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση των δύο καταδικασθέντων, αλλά κατ’ εφαρμογή του άρθρου 105, παράγραφος 1 του νέου Ποινικού Κώδικα, τους έδωσε το δικαίωμα να εκτίσουν τις ποινές τους στα σπίτια τους (κατ’ οίκον έκτιση ποινής). Τα δύο κορίτσια είναι αδερφές. Η υπόθεση φέρεται να έφθασε στη δικαιοσύνη, όταν η 18χρονη τότε, με ελαφρά νοητική υστέρηση, είχε μιλήσει στην παιδοψυχολόγο του σχολείου της. Κατόπιν διαπιστώθηκε ότι θύμα ασελγών πράξεων είχε πέσει και η 10χρονη αδερφή της, η οποία εξετάστηκε επίσης από παιδοψυχολόγο. Ο 78χρονος φέρεται να θώπευσε στο στήθος την 18χρονη, όταν την πλησίασε, με το πρόσχημα ότι ήθελε να της δώσει ψαροκόκαλο για τη γάτα της. Η 18χρονη φέρεται να εξομολογήθηκε την τραυματική εμπειρία που έχει στην 10χρονη αδερφή της κι εκείνη με τη σειρά της μίλησε για τις δικές της τραυματικές εμπειρίες.

Η δίκη ολοκληρώθηκε χθες μετά από τρεις συνεδριάσεις και αφού κατέθεσαν η παθούσα, που σήμερα είναι 22 χρόνων, οι γονείς των κοριτσιών, ο ιατροδικαστής, που βεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν κακώσεις στα σώματά τους και ψυχολόγος, καθώς και μάρτυρες υπεράσπισης των δύο ηλικιωμένων.

Τόσο ο 80χρονος όσο και ο 78χρονος αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν πως όλα είναι ψέματα, ενώ το Κακουργιοδικείο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο Βολιωτών επισήμαναν επίσης στις αγορεύσεις τους, τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν οι δύο ανήλικες στις καταθέσεις τους, αλλά και οι γονείς τους. Το δικαστήριο παράγγειλε να διαβιβαστεί εκ νέου η υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, καθώς στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προέκυψαν στοιχεία για τις συνθήκες ζωής της οικογένειας των δύο κοριτσιών, που χρήζουν διερεύνησης. Συγκεκριμένα ζητείται να διερευνηθεί τυχόν ύπαρξη περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ των μελών της οικογένειας των δύο κοριτσιών και να διενεργηθεί κοινωνική έρευνα, για τις συνθήκες διαβίωσής της.

πηγή: TheNewspaper.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις