Κοσμάτος: “Πετύχαμε φέτος, στόχος μας να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που μένουν”

Δηλώσεις, στον ραδιοφωνικό αέρα της εκπομπής “Clasico” του “Βόλος 986”, πραγματοποίησε ο ένας εκ των δύο προπονητών της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου, Γιώργος Κοσμάτος, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της φετινής χρονιάς κι αναφέροντας, παράλληλα, τις επιδιώξεις της ομάδας του, μέχρι το τέλος της σεζόν και τον αγωνιστικό της προσανατολισμό, ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής, με τον Πρωτέα, στα Γρεβενά.

Αναλυτικά:

Για τη φετινή σεζόν της Νίκης στη Β’ Εθνική:

“Εμείς έχουμε “στρώσει” ως ομάδα, σε αυτήν τη φάση. Εγώ με τον Ανδρέα τον Μαύρο είχαμε θέσει στόχο, ως προπονητές, τη γρήγορη σωτηρία κι αυτό έχει επιτευχθεί, σε μεγάλο βαθμό, με τις οκτώ νίκες που ήδη έχουμε και σκεφτόμαστε πως παίζουμε με τη Μελίκη την τελευταία αγωνιστική, οπότε είμαστε σίγουρα στις εννιά. Επόμενος στόχος που είχαμε θέσει και τον θεωρούσαμε εξίσου σημαντικός είναι να παίξουν πολλοί νέοι παίκτες, επιδίωξη που, επίσης, επετεύχθη. Αν δείτε στα 2-3 προηγούμενα παιχνίδια, παιδιά όπως ο Σπανόπουλος κι ο Νίκολης, οι οποίοι είναι νεαροί, παίζουν πεντάδα. Επίσης, ο Βερτζάγιας, ο Μπουσκολίτης, ο Ζησόπουλος είναι νεαρά παιδιά που έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα. Θέλουμε αυτοί οι αθλητές, όσο περνά ο χρόνος, να έχουν ακόμα πιο πολλά λεπτά συμμετοχής, κοιτώντας και την επόμενη χρονιά, προς όφελος και της ομάδας, αλλά και των ίδιων των παικτών.

Φυσικά, δε θέλουμε να χαριστούμε σε καμία ομάδα, κοιτάμε να “χτυπήσουμε” όλα τα παιχνίδια κι όταν είμαστε καλοί, θα κερδίζουμε, κι όταν δεν παίξουμε καλά, θα χάσουμε. Από ‘δω και πέρα, στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, δεν το συζητάμε”.

Για την αναμέτρηση με τον Πρωτέα, στα Γρεβενά, την Κυριακή:

“Έχουμε κάποια θέματα, με κάποιες ιώσεις. Συγκεκριμένα, ο Σαριμπαλίδης, ο Καλλές κι ο Ζησόπουλος είναι άρρωστοι. Δεν προπονήθηκαν όπως έπρεπε, μέσα στην εβδομάδα. Ευελπιστούμε, σήμερα και αύριο, να μαζευτούμε όλοι στις προπονήσεις και να πάμε πλήρεις στο παιχνίδι, στα Γρεβενά. Ο Βερτζάγιας ταλαιπωρείται ακόμα από το διάστρεμμά του και δε θα αγωνιστεί, ούτε σε αυτήν την αγωνιστική. Ο Πρωτέας είναι μία πολύ σκληρή ομάδα, το υλικό του είναι πολύ καλό και μέσα στην έδρα του γίνεται πολύ δυνατός. Παλεύει όλα τα παιχνίδια και χάνει, πολλά ματς, στο τέλος, λόγω της απειρίας του. Θα είναι μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση για εμάς, το κίνητρό τους είναι πολύ ισχυρό, επιδιώκουν τη σωτηρία τους, αλλά ευελπιστούμε να κερδίσουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε το ροζ φύλλο”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις