Λύτρωση στο 89′ για τον Ολυμπιακό Βόλου, 1-0 την Ξάνθη

Με γκολ του Βερνάρδου στο 89’ ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ξάνθης και να κατακτήσει μία σπουδαία νίκη και παράλληλα ένα πολύ σημαντικό τρίποντο. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο με τους Βολιώτες να είναι κυρίαρχοι στο δεύτερο και να κερδίζουν δίκαια τους «Ακρίτες» που δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στο πάθος των γηπεδούχων.

Δοκάρια και Ξενοδόχοβ κράτησαν το μηδέν

Σ’ ένα νευρικό πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, με τον Ξενοδόχοβ να λέει «όχι» και στις δύο περιπτώσεις. Μάλιστα, στη μία χρειάστηκε και συνδρομή του αριστερού δοκαριού για να μην παραβιαστεί η εστία του.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 13’ και ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Γραικός έκανε τη σέντρα από τα δεξιά από το δεύτερο δοκάρι ο Ξύδας επιχείρησε το πλασέ που περισσότερο έμοιαζε με πάσα στον Βερνάρδο με τον Μιχαήλ να προλαβαίνει και να διώχνει πριν η μπάλα φτάσει στον αμαρκάριστο επιθετικό του Ολυμπιακού.

Στο 17’ ξεκίνησε μία μίνι πολιορκία της εστίας των γηπεδούχων με την Ξάνθη να χάνει τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ο Κρητικός άνοιξε τον χορό των ευκαιριών με σουτ από καλή θέση που έβγαλε σωτήρια ο Ξενοδόχοβ. Στο κόρνερ ο πορτιέρε του Ολυμπιακού απέκρουσε την κεφαλιά του Μιχαήλ, ενώ στη συνέχεια ο Ξενοδόχοβ αποσόβησε και πάλι την παραβίαση της εστίας του, με σωτήρια επέμβαση στην κεφαλιά του Αλί Μπαμπά που χρειάστηκε και η συνδρομή του δεξιού δοκαριού για να μην καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 33’ η Ξάνθη είχε νέο δοκάρι. Ο Γκάβριτς γέμισε στην περιοχή με φάουλ, ο Αλί Μπαμπά με το σώμα έστειλε την μπάλα προς την εστία, καταλήγοντας στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι. Ο Κρητικός έκανε την επέλαση από τα δεξιά, τη σέντρα σουτ θα αποκρούσει σωτήρια ο Ξενοδόχοβ. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45’ ο Ίτσο θα προλάβει και θα διώξει με γροθιές την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Βερνάρδο που βρίσκονταν σε θέση βολής, μετά το γέμισμα του Ξύδα. Πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους ο Κρητικός προσπάθησε να περάσει όλη την άμυνα του Ολυμπιακού για να σουτάρει χωρίς όμως επιτυχία.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και σ’ αυτό βοήθησε τα μέγιστα η είσοδος του Σιαφά αντί του Κουντουριώτη. Ο υψηλόσωμος φορ κέρδισε πολλές μονομαχίες και τον αισθάνθηκαν αρκετά οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.

Στο 49’ ο  Ίτσο θα διώξει με το κεφάλι πριν γίνει κάτοχος ο Σιαφά που έβγαινε σε θέση τετ α τετ και τρία λεπτά αργότερα η Ξάνθη θα πετάξει στα σκουπίδια τη μόνη ευκαιρία που δημιούργησε στο δεύτερο μέρος. Ο Κρητικός αφού απέφυγε έναν αμυντικό του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Ξενοδόχοβ, όμως του έφυγε το κοντρόλ με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να απομακρύνει σωτήρια.

Στο 55’ πριν ακόμη συμπληρωθεί ένα λεπτό από την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Μαρκοπουλιώτη αντί του Μάνγκα, ο αμυντικός των γηπεδούχων θα βρεθεί σε θέση βολής, όμως την καρφωτή κεφαλιά του, εξουδετέρωσε ο Ίτσο.

Στο 67’ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν και πάλι κοντά στο γκολ. Ο Γραικός όμως δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Ίτσο σε τετ α τετ από πλάγια θέση, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να αποκρούει το πλασέ του δεξιού οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου.

Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν, συνεχίστηκε το παιχνίδι. Στο 85’ ο Ξύδας πάτησε περιοχή από τα αριστερά, απέφυγε έναν αμυντικό όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.

Λύτρωση στο 89’

Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό Βόλου ήρθε στο 89’. Η εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά έφερε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, απ’ όπου ο Σιαφά την γύρισε στο πρώτο με τον Βερνάρδο με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στα υπόλοιπα λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, με τον Ολυμπιακό Βόλου να κατακτά μία σπουδαία νίκη στον αγώνα που κάνουν για να σώσουν την κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Στάμου, Φιλίποβιτς, Σκοπελίτης, Κόλα (70’ Κότος), Μάνγκα (55’ Μαρκοπουλιώτης), Ντος Σάντος (70’ Γκαργκαλατζίδης),  Βερνάρδος (94’ Παπακώστας), Κουντουριώτης (46’ Σιαφά), Ξύδας

Ξάνθη (Ανυφαντάκης): Ίτσο, Μιχαήλ (81’ Μπάτζιος), Γκάβριτς (63’ Τσιλιγγίρης), Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης, Κρητικός, Ουνγιαλίδης, Αλί Μπαμπά, Γκινσάρι, Παπάζογλου, Δόρης

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις