«Θέλουμε τη νίκη με Ολυμπιακό Βόλου»

Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο Αλέξανδρος Βεργώνης, στενός τεχνικός συνεργάτης του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο της πρωτοπόρου Βέροιας και παλαίμαχος της “Βασίλισσας” του Βορρά, στην οποία διατέλεσε εμβληματικός αρχηγός, τόσο στην Α΄ Εθνική, όσο και στην πορεία “αναγέννησης” την προηγούμενη διετία. 

Ο Βεργώνης που το καλοκαίρι σταμάτησε στα 35 (ακόμα ως παίκτης σε Απόλλωνα Πόντου, Λάρισα, Ολυμπιακό Βόλου, Ρόδο και Λύκους), με τίτλο και άνοδο στους Βεροιώτες, αναλαμβάνοντας νέο ρόλο στο τεχνικό επιτελείο, αναφέρθηκε στην υπεροχή των Ημαθιωτών σε αρκετούς τομείς, για τα δεδομένα της κατηγορίας, εκφράζοντας αισιοδοξία οτι η ομάδα του θα κόψει πρώτη το νήμα και όλα εξαρτώνται από την ίδια, στις 10 τελευταίες στροφές της κανονικής περιόδου. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τη διπλή χαρά της Βέροιας την Κυριακή, που ξέφυγε στο +5 με τη νίκη επί του Απόλλωνα Λάρισας (0-1 με Πασά), συνδυαστικά με την απώλεια της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα Πόντου: “Ήταν μια δύσκολη νίκη για εμάς, θεωρώ κυρίως λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου. Δεν ευνοεί ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, όπως η δική μας. Ήμασταν αποφασιστικοί, κυρίως στο δεύτερο μέρος. Καταφέραμε να σκοράρουμε στο 75΄ και να πάρουμε τη νίκη, που σε συνδυασμό με το άλλο αποτέλεσμα, μας έφερε στο +5”.

 

Για το αν η διαφορά 5 βαθμών από τη δεύτερη θέση, 10 στροφές πριν το φινάλε, δίνει ένα σαφές αβαντάζ ή απαιτείται μεγαλύτερη εγρήγορση, για να διευρυνθεί και άλλο το προβάδισμα ως την επίτευξη του πρώτου στόχου για τον τίτλο στο Βορρά: “Από την αρχή κοιτάμε κάθε ματς, το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα και να πηγαίνουμε για τη νίκη. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο, όταν εξασφαλιστούμε μαθηματικά, τότε θα πούμε οτι είμαστε βέβαιοι για κάτι. Όλα τα ματς είναι δύσκολα, δεν υπάρχει αδιάφορη ομάδα, όλες έχουν ενδιαφέρον. Πρέπει να είμαστε το ίδιο αφοσιωμένοι σε όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος”.

 

Για το που θα κριθεί η πρωτιά και εν συνεχεία η άνοδος μεταξύ των δυο πρωταθλητών των ομίλων σε μπαράζ: “Το μπαράζ είναι δυο αγώνες, όποιοι και να βρεθούν εκεί, θα είναι δυο καλές ομάδες, πρωταθλήτριες, με μικρές διαφορές. Είναι τεράστια αδικία οι δυο πρωταθλητές να παίζουν μπαράζ. Εφόσον όμως αυτή είναι η διαδικασία, θα θέλουν να την περάσουν για να ανέβουν κατηγορία. Όσο για την πρωτιά στον όμιλο, έχουν ήδη περάσει πολλοί αγώνες. Για παράδειγμα, με τη Λάρισα παίξαμε δυο φορές. Θα πω οτι ο πρωταθλητής θα κριθεί σε μεγάλο ποσοστό στα εντός εισαγωγικών πιο μικρά παιχνίδια, όποιος δεν έχει πολλές απώλειες εκεί, θα βγει πρώτος”.

 

Για το αν η Βέροια βάσει γενικότερης λειτουργίας και οργάνωσης, σε ένα “υγιές” οικοδόμημα, είναι πιο κοντά στο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ 1, με μικρότερο χάσμα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας: “Διοικητικά εδώ και τρία χρόνια η Βέροια διαθέτει μια οικογένεια μεγαλοεπενδυτών και μεγαλομετόχων που προσφέρουν τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν, η Βέροια λειτουργεί στα πρότυπα ομάδων Σούπερ Λιγκ 1. Περνώντας κάθε μέρα, διαρκώς ανεβαίνει το επίπεδο σημαντικά. Κάνουν τεράστια προσπάθεια. Είναι η μόνη διοίκηση που έχει πληρώσει παλιά χρέη. Στην καθημερινότητά μας, είναι χαρά μας που είμαστε σε αυτό το περιβάλλον. Δε λείπει τίποτα από παίκτες και προπονητές, γιατί έχω περάσει και από τους δυο ρόλους και από όποιον άλλο εργάζεται στην ΠΑΕ. Είναι παράδειγμα προς μίμηση η διοίκηση, εφάμιλλη ομάδων Σούπερ Λιγκ 1 και ακόμα περισσότερο. Με την προσπάθεια αυτή που γίνεται και τη στήριξη της διοίκησης, οργανωτικά και σε όλα τα επίπεδα, έρχεται να το συνοδεύσει όλο αυτό και το αγωνιστικό κομμάτι, όπου υπάρχει το αποτέλεσμα και πολύ καλό θέαμα. Η τηλεόραση μας δείχνει πολλές φορές, είναι ομάδα που θέλει να τη βλέπει ο κόσμος”.

Για το βαρύ πρόγραμμα που συνεχίζεται, σε μια απαιτητική εβδομάδα, την Τετάρτη εκτός έδρας σε εξ’ αναβολής με τον Ολυμπιακό Βόλου και το Σάββατο εντός με τον Ολυμπιακό Β: “Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα γεμάτο ρόστερ, με έμπειρα αλλά και νέα παιδιά. Όποτε τους ζητηθεί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Γι΄ αυτό και είμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Βλέπουμε οτι όλα τα παιδιά είναι έτοιμα να αγωνιστούν ανά πάσα στιγμή. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Είναι δυο δύσκολοι αγώνες και οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Βασικά να μιλήσω για το πρώτο χρονικά ματς, με τον Ολυμπιακό Βόλου, απ΄ όπου θέλουμε να περάσουμε με νίκη. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα μας απασχολήσει μετά”.

Για το αν υπολογίζει κάποιον παραπάνω στη μάχη του τίτλου στη συνέχεια, από Λάρισα ή Αναγέννηση Καρδίτσας, δεδομένου οτι η Ξάνθη από νωρίς έμεινε πολύ πίσω βαθμολογικά, ή όλα είναι θέμα… διαθέσεων της Βέροιας, βάσει του +5, της μόνιμης παρουσίας στο “ρετιρέ”, αλλά και της σταθερά καλής εικόνας: “Δε θέλω να διαχωρίσω κάποια από τις δυο ομάδες. Θεωρώ οτι από εμάς εξαρτάται. Αν συνεχίσουμε εμείς να κρατάμε το επίπεδό μας σε υψηλά επίπεδα και στάνταρ, όπως κάνουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι και πιστεύω οτι εμείς θα είμαστε αυτοί που στο τέλος θα τερματίσουμε στην πρώτη θέση”.

Για ένα μήνυμα στον κόσμο της Βέροιας: “Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, που στο τελευταίο ματς εντός, με τη Λάρισα, ο κόσμος αποτέλεσε το 12ο παίκτη μας. Είδαμε ξανά το γήπεδο να έχει αρκετούς φιλάθλους και ζεστή ατμόσφαιρα, ήταν πολύ σημαντικό. Θέλουμε αυτό να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο, να συνδράμουν στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε”.

Για το νέο πόστο που ανέλαβε στο τεχνικό επιτελείο και αν του λείπει ο ρόλος του ποδοσφαιριστή, που αποχωρίστηκε το καλοκαίρι στα 35 του: “Πάντα θα υπάρχει το… θα μπορούσα λίγο παραπάνω, στη σύγχρονη εποχή που βλέπουμε παίκτες να αγωνίζονται στα 40-41 σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν μια συνειδητή απόφαση. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω τώρα. Τυχαίνει να έχω και έναν άνθρωπο που με επέλεξε να συνεργαστούμε, τον κ. Παύλο Δερμιτζάκη και νιώθω πολύ τυχερός που ξεκίνησα μαζί του. Μαθαίνω πολλά πράγματα κάθε μέρα. Δεν υπήρχε για μένα ουσιαστικά η μεταβατική περίοδος, αισθάνομαι πολύ ωραία με τον καινούριο μου ρόλο. Υπήρχε πολύ καλή συνεργασία και πέρυσι, ως αρχηγός της ομάδας εγώ, με τον τότε προπονητή μου και τώρα ακόμα περισσότερο, που είμαι άμεσος συνεργάτης του. Έχουμε χημεία μεταξύ μας και άριστη συνεργασία”.

soccerpractor.blogsport.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις