Δεν μπόρεσε να σταματήσει τη Βέροια

Ανώτερη και πιο αποτελεσματική η Βέροια κέρδισε δίκαια τον Ολυμπιακό Βόλου με σκορ 2-0 στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, για τον εξ αναβολής αγώνα της 20ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυνικοί και χωρίς να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες κατάφεραν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις στιγμές τους στα καρέ του Ξενοδόχοβ. Το σκορ άνοιξε ο Πασάς στο 20’, με τον Πεταυράκη να διαμορφώνει το τελικό 0-2 στο 66’.

Ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να παίξει την κατηγορία στα ματς που ακολουθούν καθώς αντιμετωπίζει ομάδες με τον ίδιο στόχο, αρχίζοντας την Κυριακή με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα.

Πώς παρέταξε την ομάδα του ο Καβακάς

Με τον Ξενοδόχοφ τερματοφύλακα και Γραικό, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτη και Σκοπελίτη, από δεξιά στα αριστερά, στην άμυνα. Κεντρικοί χαφ θα είναι οι Μάνγκα και Κόλα, με τους Κουντουριώτη και Βερνάρδο να κινούνται στις πτέρυγες, ως εξτρέμ. Γκαργκαλατζίδης και Σιαφά θα είναι οι δύο σέντερ φορ.

Ουσιαστικοί οι φιλοξενούμενοι

Με τις δύο ομάδες να θέλουν πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε το παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης. Πολλά λάθη και προσωπικές μονομαχίες κυριάρχησαν στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα που δεν είχε να επιδείξει τίποτα άλλο πέρα από ένα αδύναμο σουτ του Κουντουριώτη στο 12’ το οποίο εξουδετέρωσε εύκολα ο Βελλίδης.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Πασάς με κεφαλιά έκανε το 0-1, εκμεταλλευόμενος την καλή σέντρα του Μούχαλη και την αδράνεια των κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού Βόλου.

Με τον Ολυμπιακό Βόλου να θέλει αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει κύλησε το παιχνίδι στα επόμενα λεπτά. Στο 28’ η Βέροια απείλησε με δεύτερο τέρμα, ωστόσο η κεφαλιά του Καπνίδη στη σέντρα του Πόζογλου, πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Μία λάθος υπόδειξη του βοηθού ξεσήκωσε τον κόσμο στις κερκίδες και τον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου προκαλώντας την αποβολή του Βασίλη Ζαχείλα.

Στο 44’ ο Ξενοδόχοβ αποσόβησε το 0-2 όταν είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Μούργο, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του στον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο «ζεστοί» στο παιχνίδι με στόχο να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους και να «κλειδώσουν» το τρίποντο. Η πρώτη όμως καλή στιγμή ανήκε στους ερυθρόλευκους, με την εκτέλεση φάουλ του Κόλα από μακρινή απόσταση να καταλήγει στην αγκαλιά του Βελλίδη, στο 54’. Το συγκρότημα του Τίμου Καβακά πήρε μέτρα και κυκλοφόρησε την μπάλα στη συνέχεια και στο 64’ ο Μούχαλης ανέκοψε την τελευταία στιγμή τον Σιαφά που έβγαινε σε θέση βολής.

Με όμορφο γκολ ο Πεταυράκης «κλείδωσε» το τρίποντο

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Βέροια με κυνικό τρόπο διπλασίασε τα τέρματά της στο 66’. Ο Πεταυράκης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή άφησε άναυδο τον Ξενοδόχοβ διαμορφώνοντας το 0-2. Ένα λεπτό αργότερα ο Βερνάρδος αστόχησε σε πλασέ από κοντινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι της εστίας του Βελλίδη. Στο 77’ ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε την πιο μεγάλη του ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Φιλίποβιτς σε κόρνερ του Ντος Σάντος πήρε την κεφαλιά, με τον Βελλίδη να αποκρούει εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ. Στο 93’ ο πορτιέρε των γηπεδούχων κράτησε τον δείκτη του σκορ στο 0-2, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ με τον βοηθό να δίνει άουτ.

Κίτρινες: Γκαργκαλατζίδης

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Τ. Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Μάγνκα (53’ Ντιαμπί), Κόλα (83’ Χατζής), Κουντουριώτης (76’ Κατσούκης), Σιαφά (83’ Κότος), Γκαργκαλιτζίδης (53’ Ντος Σάντος), Βερνάρδος

Βέροια (Π. Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μούχαλης, Πεταυράκης, Δημόπουλος (71’ Μπλέτσας), Μαραγκός, Κάτσε, Μούργος (46’ Ορφανίδης), Γαβριηλίδης (86’ Αλί Αντέμ), Καπνίδης, Πόζογλου (71’ Φοφανά), Πασάς (78’ Κουατένγκ)

Διαιτητής: Ανδρέας Βλάχος (ΕΣΠ Ανατολικής Αττικής)

Βοηθοί: Αλέξανδρος Καραθανάσης και Θεόδωρος Γουρνιάς (ΕΣΠ Ανατολικής Αττικής)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις