Το σήκωσε στον Βόλο η Κ17 του ΠΑΟΚ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να είναι αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις καλύτερες ευκαιρίες. Ειδικότερα, η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε στο 13′ όταν ο Γκούμας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Γεωργιάδης έπιασε κεφαλιά αφύλακτος στο πρώτο δοκάρι όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρακασίδη ενώ στο 16′ ήταν η σειρά του Γκούμα να απειλήσει με την εκτέλεση φάουλ του να περνά πάνω από την εστία.

Μετά το πέρας μισής ώρας στον τελικό, οι «ασπρόμαυροι» έχασαν μία ακόμη φάση στο 31′ καθώς η εκτέλεση φάουλ του Δεληγιάννη κατέληξε στην αγκαλιά του Καρακασίδη. Η πρώτη τελική για τους «κιτρινόμαυρους» καταγράφηκε στο 33′ με τον Αλμύρα να εξαπολύει σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας και αντίστοιχα η δεύτερη, και τελευταία για τα πρώτα 45′ ήρθε στο 44′ με το φάουλ του Σταυρόπουλου να περνά πάνω από το δοκάρι του Αγγελίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο πλούσιο σε ευκαιρίες με το συγκρότημα του Πέτρου Τσιαπακίδη να μπαίνει δυνατά καθώς μόλις στο 48′ Γκιτέρσος αρχικά και Τζίμας ακολούθως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Καρακασίδη ενώ πέντε λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Τζίμα από πλεονεκτική θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Όπως και στα πρώτα 45′ λεπτά έτσι και μετά την ανάπαυλα, η πρώτη φάση για το συγκρότημα του Κώστα Καζάνα χάθηκε μετά το πέρας ενός ημιώρου και συγκεκριμένα στο 62′ με τον Μακρή να σουτάρει εντός περιοχής στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η πίεση του «Δικεφάλου» αυξήθηκε κατακόρυφα παράγοντας αλλεπάλληλες φάσεις όμως τόσο ο Καρακασίδης όσο και η αστοχία των παικτών του δεν έφεραν κάποιο τέρμα. Ειδικότερα, στο 71′ ο Κωττάς πλάσαρε από μακριά με τον Καρακασίδη να διώχνει σε κόρνερ ενώ στο 75′, μετά από σέντρα του Γεωργιάδη από τα δεξιά, ο Αδάμ δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του Άρη παραλίγο να γίνει μοιραίος μη μπορώντας να μπλοκάρει τη μπάλα ωστόσο το πλασέ του Γκιτέρσου έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η τελευταία φάση σημειώθηκε στο 82′ όταν μετά από κόρνερ, ο δραστήριος Γεωργιάδης έπιασε κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Καρακασίδη.

Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση με τον Γκιτέρσο να λύνει τον γόρδιο δεσμό για τον ΠΑΟΚ στο 93′ καθώς μπήκε στην περιοχή κερδίζοντας τον Τσομπανίδη και σούταρε αρχικά με τη μπάλα να κοντράρει στον Τανούλη ενώ έπειτα εξαπέλυσε νέο σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Καρακασίδη για το 0-2.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μία καλή στιγμή και συγκεκριμένα στο 100′ με τον Δήμου να υποδέχεται τη μπάλα εντός περιοχής και να πιάνει γυριστό σουτ υπό την πίεση του Φίλων όμως η μπάλα έφυγε εκτός εστίας. Αντίστοιχα οι «ασπρόμαυροι» απάντησαν στις ευκαιρίες στο 107′ με τον Γκιτέρσο να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά γυρίζοντας προς τον Τζίμα, που ξέφυγε από τον Σεβαστίδη αλλά εκτέλεσε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να βρει δίχτυα ξανά, συγκεκριμένα στο 123′ καθώς έφυγε στην κόντρα μετά από κόρνερ του Άρη, όπου και ο τερματοφύλακας, Καρακασίδης είχε προωθηθεί, με τον Γκούμα να πλασάρει στο κενό τέρμα για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις: 

Άρης (Καζάνας): Καρακασίδης, Σεβαστίδης, Κράνιας (Τόλα 72′), Τσομπανίδης, Τανούλης, Καρυπίδης (Καλτσάς 72′), Μακρής, Αλμύρας, Αμπεριάδης (Δήμου 88′), Τσαλίκογλου (Κατραντζής 54′), Σταυρόπουλος (Κοντονικολάου 98′).

ΠΑΟΚ (Τσιαπακίδης): Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Φίλων, Πασαχίδης, Σνάουτσνερ, Αδάμ (Βασιλειάδης 87′), Κοττάς, Γκιτέρσος (Καστίδης 120′), Γκούμας, Τζίμας (Πολιτάκης 110′).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις