Συγκίνηση: Έλληνας παραολυμπιονίκης προήχθη σε αξιωματικό της ΕΛΑΣ


Μοιράσου το άρθρο

Ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης προήχθη σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ και με ένα συγκινητικό post στο Instagram μοιράστηκε αυτή την όμορφη στιγμή, στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς όλο τον κόσμο.

Ένας αθλητής -πρότυπο, ο Αντώνης Τσαπατάκης, έδειξε πάλι τον δρόμο. Ο Παραολυμπικονίκης κολυμβητής προήχθη σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ και μοιράστηκε αυτή την σπουδαία στιγμή μέσω Instagram, στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης είχε κριθεί ανίκανος να συνεχίσει την υπηρεσία του στο σώμα από την υγειονομική επιτροή της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο 13 χρόνια αργότερα είναι πλέον αξιωματικός. Η σημαντικότερη νίκη του όμως – όπως τόνισε ο ίδιος – είναι ότι μπόρεσε να συνδράμει στην αλλαγή του νομοσχεδίου και να επαναπροσληφθούν 14 συνάδελφοί του που είχαν αποταχθεί για τον ίδιο λόγο.

Διαβάστε την συγκινητική ανάρτηση του Αντώνη Τσαπατάκη:

“Εσείς έχετε καταφέρει κάτι το οποίο δεν φανταστήκατε ποτέ;

Εγω σήμερα κατάφερα κάτι που δεν είχα τολμήσει καν να ονειρευτώ…

Το 2009 η υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ με θεώρησε ανίκανο να συνεχίσω την υπηρεσια μου στο σώμα.

Σήμερα προήχθην σε αξιωματικό του σώματος έπειτα από τη νικη μου στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2020. Τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια όμως την ένιωσα για το γεγονός ότι μπόρεσα μέσω της αλλαγής του νομοσχέδιου που ζήτησα, να επαναπροσληφθούν άλλοι 14 συνάδελφοι που είχαν αποταχθεί για τον ίδιο λόγο.

Ελπίζω να διαβάζουν τις γραμμές αυτές εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του αρχικού άδικου νομοσχεδίου ώστε να πιστέψουν ακόμα και εκείνοι πως όλα είναι δυνατά, με θέληση, πίστη, προσπάθεια και αγάπη…. Κυρίως όμως να πιστέψουν στις δυνατότητες…όλων!

*Καθημερινά, συνάνθρωποι μας με διαφορετικότητα στην κίνηση ή στην ζωή γενικότερα (ΑΜΕΑ), αποκλείονται εργασιακά λόγο της αναπηρίας τους”.

Πηγή: sport24

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις