Α’ Ε.Π.Σ.Θ.: Το ταμείο της 15ης για τον 1ο όμιλο

Το goalpost.grόπως κάθε Δευτέρα, κάνει “ταμείο” και παρουσιάζει τους κερδισμένους και τους χαμένους της αγωνιστικής στην μάχη της κορυφής, αλλά και της ουράς.

Σάββατο 27/2

Α.Ε.2002 – Πανιώνιος 1-3

Νίκη ανάσα για την ομάδα του Ν. Σκουφογιάννη στην μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Πανιώνιος είναι αναμφισβήτητα από τους κερδισμένους της αγωνιστικής μιας και εκτός της νίκης που πήρε, είδε το έτερο ντέρμπι παραμονής ανάμεσα σε Αγ. Παρασκευή και Μαγνησιακός να κολλάνε στο 0-0 και να μειώνει την διαφορά στο -1 από τη σωτηρία. Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα της Ν. Ιωνίας υποδέχεται την Α.Ε. Διμηνίου σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που σίγουρα “καίγονται” και οι δυο για το τρίποντο. Όσον αφορά την Α.Ε. 2002 που πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά ο Πανιώνιος της απέδειξε πως είναι μια ταχύτητα πιο πάνω, η ήττα αυτή ουσιαστικά της έβαλε stop στις ελάχιστες ελπίδες που μπορεί να είχε για την σωτηρία. Την ερχόμενη αγωνιστική οι κόκκινοι ταξιδεύουν στην Αγ. Παρασκευή και ουσιαστικά κατεβαίνουν χωρίς άγχος.

Α.Ε. Διμηνίου – Δάφνη 1-0

Αν και δυσκολεύτηκε η ομάδα του Κ. Μπράτσου, τελικά πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Δάφνη και παρέμεινε στην κορυφή μαζί με Ηρακλή και Σαρακηνό και την ερχόμενη αγωνιστική θα φιλοξενηθεί στο πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος, από τον φορμαρισμένο Πανιώνιο σε μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη έξοδο. Ενώ στην αντίπερα όχθη, η Δάφνη που προσπάθησε αρκετά, αλλά λύγησε στο τέλος παρέμεινε στους 12 βαθμούς, στο -7 από την θέση που εξασφαλίζει την σωτηρία και σίγουρα την ερχόμενη αγωνιστική μόνο με νίκη κόντρα στον Άρη (εντός) μπορεί να έχει ελπίδες.

Αγ. Παρασκευή – Μαγνησιακός 0-0

Αναμφισβήτητα και οι δυο είναι χαμένοι μιας και είδαν τον Πανιώνιο να ψαλιδίζει την διαφορά από την Αγ. Παρασκευή στο -1 και να προσπερνά τον Μαγνησιακό βάζοντας για τα καλά φωτιά και στην ουρά. Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα της Αγ. Παρασκευής υποδέχεται την Α.Ε. 2002 και καλείται να πάρει το τρίποντο αν θέλει και πάλι να έχει την τύχη στα δικά της πόδια, αλλά το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Μαγνησιακός κόντρα στον Θησέα(εντός) μιας και πλέον κάθε λάθος, μπορεί να κοστίσει ακριβά.

Κυριακή 28/2

Πηλέας – Σκιάθος 0-3

Ακόμη μια νίκη για τους Νησιώτες, αυτή την φορά πολύ πιο δύσκολα και αγχωτικά από ότι ομολογεί το τελικό σκορ. Ο Πηλέας που το πάλεψε αρκετά, είδε την φιλοξενούμενη ομάδα μέσα σε 5’ να σημειώνει 3 τέρματα (σ.σ. 63’ – 68’) και να φεύγει με την πίκρα από το γήπεδο έπειτα από το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από την διαιτητή της αναμέτρησης Κουσκούνη. Όσον αφορά την ομάδα του Θ. Θάνου που παρέμεινε ουραγός με 3 βαθμούς στον όμιλο η επόμενη αγωνιστική έχει εκτός έδρας αναμέτρηση στο Βασδέκειο κόντρα στον Ηρακλή, ενώ για τους Σκιαθίτες υπάρχει νέο ταξίδι στο Βόλο, αυτή την φορά για ένα ντέρμπι κόντρα στον Σαρακηνό.

Θησέας – Σαρακηνός 1-3

Σπουδαίο διπλό για τον Σαρακηνό που εκτός του ότι με την νίκη του αυτή είναι από τους κερδισμένους της αγωνιστικής, μιας και κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή, το κέρδος ήταν διπλό μιας και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 14χρονο Φουρκιώτη που ερχόμενος από τον πάγκο στο 60’ έδωσε το πολυπόθητο τρίποντο με δύο γκολ-κεφαλιές στην ομάδα του δικαιώνοντας τον Κ. Παπαστεργίου που τον έριξε στο ματς την στιγμή που η μπάλα έκαιγε. Οι κοκκινόμαυροι την ερχόμενη αγωνιστική, καλούνται να συνεχίσουν με νίκη στο εντός έδρας ντέρμπι της αγωνιστικής με την Σκιάθο έτσι ώστε να παραμείνουν στην κορυφή. Όσον αφορά τον Θησέα που με την ήττα του αυτή, είδε την Σκιάθο να τον προσπερνά και με 26 βαθμούς πλέον να πέφτει στην 5η θέση, την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στο κιούπι σε ένα δύσκολο ματς μιας και ο Μαγνησιακός καίγεται για το τρίποντο στην μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Άρης – Ηρακλής 0-2

Συνεχίζει να αποδεικνύει ο Ηρακλής μετά και το πέρας της συγκεκριμένης αγωνιστικής, πως τώρα που πάτησε κορυφή δύσκολα θα πέσει από εκεί. Η ομάδα του Γ. Φασουράκη πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό κόντρα στον Άρη και την ερχόμενη αγωνιστική πού έχει φαινομενικά εύκολο ματς εντός έδρας, με τον Πηλέα καλείται απλά να κάνει το καθήκον του για να συνεχίσει να παραμένει 1ος. Ενώ όσον αφορά τον Άρη που με την ήττα του αυτή παρέμεινε στους 22 βαθμούς και απέχει στο -4 από την επικίνδυνη ζώνη και καλείται την ερχόμενη εβδομάδα να αντιδράσει με νίκη κόντρα στην Δάφνη εκτός, μιας και οι ομάδες που μάχονται για την σωτηρία των έχουν πλησιάσει επικίνδυνα και ακόμη υπάρχουν ματς και δεν έχει τελειώσει τίποτα μαθηματικά.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις