Α’ Ε.Π.Σ.Θ.: Ο απόηχος της 15ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο

Το goalpost.grπαρουσιάζει και σχολιάζει τα ματς που πραγματοποιήθηκαν στον 2ο όμιλο της Α’ ΕΠΣΘ, με την μάχη της ουράς να παίρνει φωτιά και εδώ μιας και η πρωτιά έχει κριθεί εδώ και καιρό.

Σάββατο 27/2

Μικροθήβες – Γ.Σ. Αλμυρού 0-3

Για ακόμη μία αγωνιστική, η ομάδα του Γυμναστικού προχώρησε στην διεύρυνση του νικηφόρου σερί της, κάνοντας το 15 στα 15 μιας και πέρασε “αέρας” και από την έδρα των Μικροθηβών και την ερχόμενη αγωνιστική στο Δημοτικό στάδιο Αλμυρού υποδέχεται τον ουραγό Άθλο και καλείται να κάνει το 16 στα 16. Από την άλλη ομάδα των Μικροθηβών που εξαρχής γνώριζε πως είχε πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα στην ομάδα του Λ. Καλογήρου, παρέμεινε στους 16 βαθμούς και στο -2 από την σωτηρία. Την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στις Μυρμιδόνες για να τεθεί αντιμέτωπη με την ομώνυμη ομάδα σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι μιας και οι δύο ομάδες καίγονται για το τρίποντο.

Πρωτεσίλαος – Διαγόρας 1-1

Ισόπαλο τελείωσε το ματς ανάμεσα στον 3ο Πρωτεσίλαο και τον 2ο Διαγόρα και παρέμεινε η διαφορά των 10 βαθμών ανάμεσα στις 2 ομάδες. Χαμένος σίγουρα φαίνεται να είναι ο Διαγόρας, μιας και πλέον με την νέα απώλεια βαθμών είδε την διαφορά από την κορυφή να μεγαλώνει πλέον στο -9 εξατμίζοντας έτσι τις όποιες ελπίδες είχε για να παλέψει μέχρι τέλους. Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα του Πτελεού, ταξιδεύει στο Αχίλλειο για να τεθεί αντιμέτωπη με τον Αχιλλέα, ενώ η ομάδα του Στεφανοβικείου υποδέχεται την Αγχίαλο.

Άθλος – Αίας 1-1

Βαθμό μετά από καιρό πήρε ο Άθλος και μάλιστα κόντρα στο Αίαντα που ουσιαστικά του στέρησε το δικαίωμα να πιάσει στην 3η θέση τον Πρωτεσίλαο. Όσον αφορά τώρα την ερχόμενη αγωνιστική, ο Άθλος θα αγωνιστεί με τον Γυμναστικό στο τοπικό ματς του Αλμυρού, ενώ ο Αίας θα φιλοξενήσει στην Σούρπη την Σκόπελο.

Κυριακή 28/2

Σκόπελος – Αγχίαλος 2-1

Με τον πλέον θετικό τρόπο, αντέδρασε η Σκόπελος μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην προηγούμενη αγωνιστική και το -3 και αγωνιζόμενη στην Σκιάθο(τιμωρία μιας αγωνιστικής της έδρας) έφτασε στην πολυπόθητη νίκη κόντρα σε μία ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο. Οι Σκοπελίτες με το τρίποντο αυτό, έφτασαν τους 17 βαθμούς και απέχει μόλις 1 βαθμό από την θέση που εξασφαλίζει την σωτηρία. Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα της Σκοπέλου ταξιδεύει στην Σούρπη για τεθεί αντιμέτωπη με τον Αία και σίγουρα καλείται να πάρει βαθμό η βαθμούς για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες της για την σωτηρία. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα της Αγχιάλου που παρέμεινε στους 20 βαθμούς και στο +3 από την Σκόπελο (είναι η τελευταία ομάδα που υποβιβάζεται) καλείται να αντιδράσει άμεσα και να πάρει βαθμό η βαθμούς στην νέα έξοδο που έχει την ερχόμενη αγωνιστική κόντρα στον Διαγόρα.

Δήμητρα – Μυρμιδόνες 2-1

Τελικά υπάρχει ζωή και μάλιστα αντιδράει με τον καλύτερο τρόπο η Δήμητρα μιας και στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος παίρνει βαθμούς και δείχνει πως μπορεί να σώσει την κατηγορία. Οι πράσινοι της Ευξεινούπολης κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Μυρμιδόνων και έφτασαν τους 19 βαθμούς ανεβαίνοντας λοιπόν μετά από καιρό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Την ερχόμενη αγωνιστική, καλούνται να ψάξουν βαθμό ή βαθμούς στα Κανάλια κόντρα στον τοπικό Απόλλων. Ενώ η ομάδα των Μυρμιδόνων που παρέμεινε στους 11 βαθμούς πρέπει την ερχόμενη αγωνιστική να κάμψει την αντίσταση των Μικροθηβών στο εντός έδρας ματς, μιας και χαρακτηρίζεται ως τελικός.

Απόλλων Καναλίων – Αχιλλέας 2-0

Τους 24 βαθμούς έφτασε ο Απόλλων και αποσπάστηκε στο +7 από τις θέσεις του υποβιβασμού, αλλά σίγουρα ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Βασιζόμενος όμως στην σοβαρότητα ο Απόλλων δεν μπορεί να κινδυνέψει και να μπει σε περιπέτειες. Την ερχόμενη αγωνιστική η ο Απόλλων αγωνιζόμενος εκ νέου εντός έδρας, υποδέχεται την Δήμητρα και θέλει να ανοίξει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα από τις θέσεις που οδηγούν τις ομάδες σε υποβιβασμό. Από μεριάς Αχιλλέα που παρέμεινε στους 8 βαθμούς, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη πιο πολύ και την ερχόμενη αγωνιστική έχει την τελευταία ευκαιρία να ψάξει το τρίποντο και μόνο στο εντός έδρας ματς με τον Πρωτεσίλαο, αναθερμαίνοντας εκ νέου τις όποιες ελπίδες έχει για την σωτηρία.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις