“Πικράθηκε”, αλλά δείχνει ότι μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην Ηγουμενίτσα, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης με τον Θεσπρωτό, γεγονός που άφησε πικρία στις τάξεις των ερυθρολεύκων, οι οποίοι, όμως, οφείλουν να κρατήσουν τα θετικά στοιχεία του τελευταίου χρονικού διαστήματος και να προχωρήσουν για τη “μάχη” της παραμονής τους στην κατηγορία.

Διανύοντας το τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος της Super League 2, στη μάχη της παραμονής του Βορείου Ομίλου, είναι ευδιάκριτο το γεγονός πως κάθε λεπτομέρεια μετράει. Έξι ομάδες, από την 11η μέχρι την 16η θέση, έχουν από 20, μέχρι 23 βαθμούς, με τη ζώνη του υποβιβασμού να είναι στους 21, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι δύο βαθμοί που έχασε ο Ολυμπιακός στην Ηγουμενίτσα δύνανται να αποδειχθούν καθοριστικότατοι στη “μάχη” της παραμονής του στην κατηγορία. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία, ύστερα από πολύ καιρό, να βρεθούν πάνω από τις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν στη Γ’ Εθνική, την έχασαν, δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το παιχνίδι και, ενδεχόμενα, το χαμένο αυτό “δίποντο” κοστίσει στο “ταμείο”, στη λήξη της σεζόν, γεγονός που, δικαιολογημένα, φέρνει προβληματισμό στις τάξεις της βολιώτικης ομάδας.

Βέβαια, το παραπάνω συμβάν φαντάζει μικρό και όχι ιδιαίτερα ανησυχητικό, μπροστά στα θετικά που παρατηρούνται, τον τελευταίο καιρό, στον Ολυμπιακό Βόλου. Πριν κάθε φίλος του Ολυμπιακού προβληματιστεί, οφείλει να αναλογιστεί την ουσία: Ο Ολυμπιακός Βόλου του Τίμου Καβακά δείχνει, επιτέλους, ότι είναι σε θέση να διεκδικήσει αγωνιστικά τον στόχο του. Μπαίνει στο γήπεδο, έχει ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα και διεκδικεί όλα τα παιχνίδια, ασχέτως δυναμικότητας του εκάστοτε αντιπάλου. Οι ερυθρόλευκοι δεν είναι, πλέον, η ομάδα του χειμώνα που δεχόταν γκολ για πλάκα, δυσκολευόταν επιθετικά και δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη στο φίλαθλο κοινό της. Είναι, πλέον, ένα σύνολο που έχει αγωνιστικό προσανατολισμό, ξέρει τι ζητάει στο παιχνίδι του, εκμεταλλεύεται τα δυνατά του σημεία και προσπαθεί να καλύψει τις αδυναμίες του. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο πόντοι που χάθηκαν στην Ηγουμενίτσα, ίσως να μην αποδειχθούν καθοριστικοί στη μάχη του Ολυμπιακού, καθώς ο Ολυμπιακός των τελευταίων εβδομάδων δείχνει πως μπορεί να βρει αυτούς τους βαθμούς, σε κάποιο άλλο γήπεδο, σε κάποια άλλη αναμέτρηση.

Μένουν, ακόμα, εννιά “τελικοί” και 27 βαθμοί να διεκδικήσουν οι ερυθρόλευκοι, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες που διεκδικούν τον ίδιο στόχο με αυτό, διανύει ένα αγωνιστικό “φορμάρισμα” που δύναται να του δώσει αυτό που χρειάζεται, για να παραμείνει στην κατηγορία. Πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται, για να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις