“Πάνω από 28 βαθμούς το όριο σωτηρίας, θα σωθεί ο Πιερικός”

Σε αθλητικό ραδιόφωνο μίλησε ο 31χρονος Βεροιώτης στόπερ του Πιερικού, Χρήστος Κουκόλης, που αποκτήθηκε το χειμώνα προερχόμενος από τον Πανσερραϊκό.

Ο έμπειρος αμυντικός, που ακόμα αγωνίστηκε σε Λαμία (Σούπερ Λιγκ 1), Αγροτικό Αστέρα, Ηρακλή, Δόξα Δράμας, Βέροια, Σέρρες, Εθνικό Γαζώρου, αναφέρθηκε στην προσπάθεια σωτηρίας των “μελανόλευκων”, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για θετική έκβαση, αλλά και το ματς της Πέμπτης, με τον ΠΑΟΚ Β στην Ευκαρπία.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του στο City of Primo:

Για τις εντυπώσεις στον Πιερικό, κατά το δίμηνο περίπου που είναι στην Κατερίνη: “Είμαι ευχαριστημένος, όταν ήρθα σε επικοινωνία με τους ανθρώπους, όντως όσα μου είχαν πει τα βλέπω μπροστά μου. Είναι μια ομάδα οργανωμένη και υγιής, σε θέμα νοοτροπίας. Είναι ο,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή. Να έχει ένα υγιές κλίμα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, γιατί το πρωτάθλημα φέτος είναι δύσκολο και έχει πολλές ιδιαιτερότητες”.

Για το αν Καβάλα και Τρίκαλα βάσει συνθηκών και βαθμολογίας έχουν τον πρώτο λόγο για υποβιβασμό, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή: “Τα Τρίκαλα περνάνε μια δύσκολη περίοδο είναι η αλήθεια και είναι πολύ κρίμα. Περνάνε δύσκολες καταστάσεις. Το αντιλήφθηκα και ένιωσα άσχημα. Δε θέλω να προκαθορίσω την τύχη τους, ότι είναι αυτοί που θα πέσουν. Έχει 10 ματς και για κάποιους και παραπάνω. Εμείς ως Πιερικός προσπαθούμε να βάλουμε στο μυαλό μας οτι θα κοιτάμε τα δικά μας παιχνίδια και δε μας ενδιαφέρουν τόσο τι θα κάνουν οι αντίπαλοί μας, όσο θα κερδίζουμε εμείς”.

Για το που κρίνεται η σωτηρία και το που τοποθετεί το βαθμολογικό όριο παραμονής: “Είναι ένα πρωτάθλημα αμφίρροπο και επίπονο. Θα μετρήσουν πολλά. Η κούραση. Θα είναι 10 ματς σε ένα μήνα, θα είναι πολύ δύσκολο. Για το όριο σωτηρίας, έχω αλλάξει τρεις σκέψεις, όσον αφορά τους βαθμούς. Αρχικά νόμιζα για 27-28 βαθμούς, τώρα σίγουρα θα είναι παραπάνω. Με τόσα ματς σε λίγες μέρες, δε μπορώ να προβλέψω. Παίζουν ρόλο οι απουσίες, το πως θα βρεθείς. Όποιος έχει λιγότερες απώλειες σε θέμα προσώπων στην ομάδα, πιστεύω θα καταφέρει περισσότερα πράγματα. Πιστεύω οτι ο Πιερικός θα σωθεί, έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και έχουμε και βάθος. Δε μπορώ να προσδιορίσω που θα κυμανθεί το όριο των βαθμών. Αλλάζει από στιγμή σε στιγμή”.

Για τα ατού του Πιερικού στην προσπάθεια εξασφάλισης: “Ο προπονητής (σ.σ. Γιώργος Βαζάκας) είναι έμπειρος και γνωρίζει την κατηγορία, έχει πολλά ματς. Ήρθαν πολλοί καλοί παίκτες. Το ρόστερ διέθετε ήδη πολλά νεαρά και ταλαντούχα παιδιά, μαζί με έμπειρους. Είναι καλή ομάδα ο Πιερικός, πιστεύω οτι θα τα καταφέρουμε, όπως προείπα. Το όπλο μας είναι η καλή οργάνωση και το οικογενειακό κλίμα, όχι μόνο της ομάδας, αλλά και από τη διοίκηση προς τους παίκτες, αυτό πιστεύω είναι ένα δυνατό σημείο μας”.

Για την έξοδο της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ Β στην Ευκαρπία: “Όντως είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ Β έδειξε οτι διαθέτει κάποιους παίκτες που είναι πολύ καλοί και σίγουρα θέλουν να δείξουν κάποια πράγματα. Εμείς θέλουμε να πάρουμε αποτέλεσμα, είμαστε ένα πόντο πάνω από τη ζώνη. Για εμάς κάθε βαθμός μετρά, ή βαθμοί. Πάμε για το καλύτερο αποτέλεσμα εκεί και πιστεύω οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο ΠΑΟΚ Β μπορεί να μην έχει εμπειρία, αλλά έχει όρεξη, νιάτα, έχει δείξει οτι είναι πολύ καλή ομάδα. Έχουν κίνητρο να αποδείξουν αυτά τα παιδιά οτι μπορούν να παίξουν και στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ”.

Για την ατυχία με τον Καμερουνέζο Πασκάλ Εμπουσί, με τον οποίο παίζουν στην ίδια θέση και χάνει τη σεζόν με ρήξη χιαστού: “Eίναι σοβαρός ο τραυματισμός του, για κανέναν ποδοσφαιριστή δεν είναι ωραίο αυτό. Εκτός από καλό παιδί και άνθρωπος ήταν πολύ καλός παίκτης, χρήσιμος στην ομάδα. Πρέπει να πορευτούμε χωρίς αυτόν δυστυχώς. Πιστεύω οτι και οι υπόλοιποι που είμαστε στην ομάδα θα πρέπει να ανταποκριθούμε και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Σε αυτό το μαραθώνιο σε αυτό το μήνα, σίγουρα θα χρειαζόταν όλοι. Είναι μια απώλεια, ένας παίκτης που θα μας λείψει”.

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο: “Μπορούμε ως παίκτες να υποσχεθούμε μόνο οτι θα τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι και πιστεύω οτι θα τα καταφέρουμε στο τέλος. Δε θα έχει περάσει ματς χωρίς να τα έχουμε δώσει όλα και να μην έχουμε παίξει για τη νίκη. Αυτό είναι το σημαντικό και αν το προσεγγίσουμε έτσι, πιστεύω οτι θα τα καταφέρουμε”.

Πηγή: mikriliga

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις