Το ερυθρόλευκο “πισωγύρισμα” της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι “παρένθεση”

Ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε χθες, στη Θεσσαλονίκη, από τον Απόλλωνα Πόντου, σε ένα “ντέρμπι παραμονής”, από τα πολλά που έχει να δώσει, μέχρι το τέλος της σεζόν, χωρίς να δείχνει, σε ένα ολόκληρο 90λεπτο, πως είναι σε θέση να διεκδικήσει κάτι από αυτό, κατάσταση που είναι πιο απογοητευτική, ακόμα κι από την ίδια την ήττα.

Οι ερυθρόλευκοι, στα προηγούμενα τρία παιχνίδια, με τον Τίμο Καβακά στον πάγκο τους, άλλαξαν αγωνιστικό προφίλ. Απέκτησαν προσανατολισμό, εντός αγωνιστικού χώρου, βελτίωσαν πολλά πράγματα σε άμυνα κι επίθεση και, το σημαντικότερο, έγιναν πιο μαχητικοί, πιο έτοιμοι να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Πραγματοποίησαν μία μεγάλη νίκη, απέναντι στην Ξάνθη, στη Νεάπολη, έχασαν μαχόμενοι από την πρωτοπόρο Βέροια στο γήπεδό τους και πήραν βαθμό στην Ηγουμενίτσα, σε ένα παιχνίδι απέναντι στον Θεσπρωτό, που κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, για 96 λεπτά.

Κόντρα στον Απόλλωνα, είδαμε τον… “παλιό, ΚΑΚΟ” Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό νωθρό, προβληματικό δημιουργικά, με ποδοσφαιριστές που δε φάνηκε να καταλαβαίνουν απόλυτα την κρισιμότητα του παιχνιδιού και τι ακριβώς ζητάνε από αυτό, απέναντι σε έναν Απόλλωνα με πολλές και σημαντικές απουσίες που έκανε μόλις μία(!) αλλαγή στο παιχνίδι, αλλά το ήθελε περισσότερο και το πήρε.

Δικαιολογίες υπάρχουν. Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, η πίεση των ποδοσφαιριστών για το αποτέλεσμα, το δικαίωμα μίας κακής μέρας, η έλλειψη ομοιογένειας, ενδεχομένως, ανάμεσα στο νέο προπονητή και το ρόστερ. Στον Ολυμπιακό, όμως, γνωρίζουν πως, για να επιτευχθεί ο δύσκολος στόχος της σωτηρίας, σε κάθε αναμέτρηση πρέπει να τις κερδίζεις κι αυτές, αν θέλεις να συλλέξεις βαθμούς. Η χθεσινή εμφάνιση, κι ίσως όχι τόσο το αποτέλεσμα, ήταν ένα ερυθρόλευκο… “πισωγύρισμα”, στην κρισιμότερη καμπή του πρωταθλήματος.

Ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια, με Καβάλα στη Νεάπολη και Αλμωπό, στην Αριδαία. Δε θα “χαριστεί” τίποτα στους ερυθρόλευκους. Ο “πληγωμένος” ΑΟΚ θα έρθει στο Βόλο να παίξει τα… “ρέστα” του για την παραμονή κι ο Αλμωπός θα υπερασπιστεί το καλό του, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αξιοπρεπές του αγωνιστικό πρόσωπο. Ο “ψυχωμένος” και “διαβασμένος” Ολυμπιακός των προηγούμενων αγωνιστικών οφείλει να εμφανιστεί ξανά σε αυτά τα παιχνίδια, προκειμένου να μην απομακρυνθεί το “τρένο” της παραμονής και να αποδειχθεί πως η εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη ήταν, απλά, μία “κακή παρένθεση” στην αγωνιστική “αντεπίθεσή” του.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις