Το φωτορεπορτάζ από τον ορεινό αγώνα δρόμου στο Παλιούρι (pics)

Ορεινός αγώνας δρόμου στον οικισμό Παλιούρι

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022  πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία και για πρώτη φορά, ορεινός αγώνας δρόμου στο οικισμό Παλιούρι με συνδιοργανωτές τον

Πολιτιστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Παλιουρίου “Ο Αγ. Νικόλαος”,  το ΣΔΥ Βόλου-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, τη Δ/νση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΕΠΦΑ Μαγνησίας, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και με την υποστήριξη του ULTRA PELION TRAIL.

Πολύτιμες –για άλλη μια φορά- ήταν οι υπηρεσίες  μελών της Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.  Ο αγώνας περιλάμβανε διαδρομές 10 & 5χλμ. καθώς και αγώνα για παιδιά δημοτικού. Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε σε αγροτικό δρόμο ανάμεσα σε  αχλαδιές και ελαιώνες, σε υψόμετρο 200μ. – 300μ. και ξεχωριστό  και όμορφο τόνο έδωσαν δύο άλογα που προπορεύτηκαν κατά την εκκίνηση των δρομέων (RantzoCaballeros-N.Χατζητριανταφύλλου, Απ. Χριστοφορίδης-αναβάτες).

Ο αγώνας οργανώθηκε στα πλαίσια  της προσπάθειας του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Παλιουρίου «Ο Άγιος Νικόλαος», για την ανάδειξη του χωριού αλλά και την διάσωση των εθίμων του. Διοργανώνεται σε ανάμνηση του παραδοσιακού αγώνα δρόμου, παλιού εθίμου, που γινόταν στο πανηγύρι της δεύτερης ημέρας του Πάσχα στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου. Το έπαθλο σ’ αυτόν τον αγώνα ήταν ένα μαντήλι (όπως έγινε και στους νικητές του ορεινού αγώνα) , μαζί με προσφορές των θεατών. Αγώνες δρόμου με έπαθλο ένα μαντήλι γινόταν τους προηγούμενους αιώνες και γίνονται ακόμη σε πολλά χωριά της Θεσσαλίας, όπως στη Νίκαια και στο Ριζόμυλο.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους δρομείς για την συμμετοχή τους και την αγωνιστική τους προσπάθειακαι όλους όσουςβοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.   Παρακάτω παρατίθενται οι τρείς πρώτοι-τες ανά κατηγορία.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ 10ΧΛΜ

Φιλάρετος Μπούκης (TIHIORACETEAM), Δημήτρης Φράγκος (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ). Ζήσης Τσουρέλης (ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ/ΣΔΥΒ)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 10ΧΛΜ

Εύη Μυλωνά (ΣΔΥΒ), Δήμητρα Καλτσή, Άρτεμις Λιόλιου (ANTHEMA RUNNING TEAM/ΣΔΥΒ)

ΑΝΔΡΕΣ 5ΧΛΜ

Ζήσης Τσουρέλης (ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ/ΣΔΥΒ) , Αλέξανδρος Τατάκος (GO ROW), FatmirAllushi (ΣΔΥ ΑΓΙΑΣ)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 5ΧΛΜ

Δήμητρα Πουλούλη (ΣΔΥΒ), Χριστίνα Χατζηγιαννίδου (ΣΔΥΒ/ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ) Ματίνα Λίντζου (ΓΣ ΒΟΛΟΥ)

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 10ΧΛΜ.

 ΑΝΔΡΩΝ 18-35

Χρήστος Παρασκευάς (Νίκη Βόλου), Νικόλαος Δήμτσας (ΑΤΛΑΣ ΒΟΛΟΥ), Βασίλειος Προνοϊτης

ΑΝΔΡΩΝ 36-50

Φιλάρετος Κυριακάκης (VMAX TRAINNING/ΣΜΝΛ), Μίλτος Καραπιπέρης, Πέτρος Γεωργούλας (ΣΔΥΒ)

ΑΝΔΡΩΝ 51-65

Στέφανος Μουρογιάννης, Τάσος Ροβυθάκης (ΣΔΥ Κοζάνης), Χάρης Ακρίβος (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ)

ΑΝΔΡΩΝ 66+

Γεώργιος Γαλάνης ( ΣΔΥ Κοζάνης), Μιχαήλ Άκερμαν (ΣΔΥΒ), Γιώργος Καραγκούνης

ΓΥΝΑΙΚΩΝ 36-50

Χριστίνα Χατζηγιαννίδου (ΣΔΥΒ/ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ), Μάρθα Νταϊφά (ULTRAPELIONTRAIL), Ασπασία –Ειρήνη Μανταλιανού(ANTHEMA RUNNING TEAM/ΣΔΥΒ)

ΓΥΝΑΙΚΩΝ 51-65

Κατερίνα Putz (ΣΔΥΒ), Τζώρτζια Ιωάννου (ΣΔΥΒ), Γιούλη Φυτιλή (ΛΑΜΙΑ)

ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ (μικρότερος αθλητής στα 5χλμ)

Σιδηρόπουλος Χρήστος (ΑΟ Μαγνησίας)

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ (για την πολύτιμη στήριξη)

Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας: ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας, SmokersCoffee&Food, ΕΨΑ,  ZAGORIN,ΚAUFCENTER,BakersΦούρνοι, Φροντιστήρια Μ.Ε.”ΔΙΑΣΤΑΣΗ”, Suenoscafe, στεγνοκαθαριστήριαΛιάτζουρας και Μελαχροινάκης Αποστόλης με τις γενναιόδωρες χορηγίες τους.

Η κλινική ΑΝΑΣΑ  με την διάθεση ενός πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και η ιατρός κ. Μαρία Μάνου φρόντισαν για την ασφάλεια όλων.

Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα βοήθησαν οι  Θεόδωρος Γιαλαμάς του Αθανασίου, Βούλγαρης Χρήστος , Ρέππος Νίκος , Αλκμήνη Κρινάκη , Ιωάννα Σακαβάλα του Φιλίππου, Θεώνη Βούλγαρη, Νίκος Μόσιος, Κώστας Τσιαντός, Νίκος Τουλούδης, Γιώργος Λίταινας, Κώστας Πολίτης, ΧάρηςΝτε λα Κρουζ, Σταύρος Βουλγαράκης, μέλη του συλλόγου  Κένταυρος Βόλου και του πολιτιστικού ΣυλλόγουΠαλιουρίου.

Θαυμάσια στιγμιότυπα αποτύπωσαν με την ευαίσθητη, καλλιτεχνική ματιά τους μέσα από τον φωτογραφικό φακό η κ. Γεωργία Μαραϊδώνη και ο κ. Ξενοφώντας Καπλάνης.Εξαίρετο παράδειγμα ευγενούς άμιλλας και αλληλεγγύης αποτέλεσε η συμπεριφορά του μικρού αθλητή Ιωσήφ Νικολαΐδη, που συμπαραστάθηκε σε συναθλητή του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

O ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ Ο ”ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια όλους,  που με την δυναμική παρουσία και προσφορά τους βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. Ευχή όλων να υπάρξει συνέχεια στο εγχείρημα που έδωσε μια νέα διάσταση ”στο μαντήλι” το οποίο αποτελούσε παραδοσιακό δρώμενο στο Παλιούρι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις