ΝΙΚΗσε και στην κακή της μέρα με MVP τον Μπάγιτς

Το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο κατέκτησε η Νίκη Βόλου κερδίζοντας τον Αλμωπό Αριδαίας με σκορ 1-0, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της SL2. Το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη χρειάστηκε την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Βλαντιμίρ Μπάγιτς και την εκτελεστική ικανότητα του Θωμά Βασιλείου για να φτάσει σ’ αυτή τη νίκη καθώς ο Αλμωπός Αριδαίας, όχι μόνο στάθηκε ανταγωνιστικά απέναντι στη Νίκη αλλά διεκδίκησε επί ίσοις όροις το τρίποντο.

Ο Βασιλείου με κεφαλιά στο 35′ ανοίγει το σκορ στο Πανθεσσαλικό

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης επιτεύχθηκε στο 35ο λεπτό με κεφαλιά του Βασιλείου σε σέντρα του Γκαρσία, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μοναδική ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 20′ όταν ο Ρόβας από την άσπρη βούλα νικήθηκε από τον Μπάγιτς.

Ο Μπάγιτς αποκρούει το πέναλτι του Ρόβα στο 20′

Η Νίκη Βόλου με τους σημερινούς τρεις βαθμούς έφτασε τους 41 βαθμούς και την 4η θέση, προσπερνώντας την Ξάνθη που “σκόνταψε” στα Τρίκαλα.

Αιφνιδίασε ο Αλμωπός

Το ματς ξεκίνησε με τον Αλμωπό να πιέζει πολύ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, να κερδίζει τις μονομαχίες και να καταφέρνει να «βραχυκύκλωσει» το κέντρο της Νίκης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν πολλές λάθος μεταβιβάσεις που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Νίκου Τυριακίδη.

«Κράτησε» ο Μπάγιτς

Στο 17’ ο Αλμωπός απείλησε με τον μόνιμο σκόρερ της, Χρήστο Ρόβα. Ο Γιαλαμούλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ρόβας από την καρδιά της άμυνας έκανε την προβολή στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει πάνω από το δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλιατίδη στον Ρόβα. Ο επιθετικός του Αλμωπού ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Μπάγιτς να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να κρατά ανέπαφη την εστία του.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε και μετά από το χαμένο πέναλτι. Η Νίκη προσπαθούσε να βρει τον διάδρομο προς την εστία του Ντόκιτς, χωρίς ωστόσο επιτυχία καθώς η πεντάδα στην άμυνα και η τριάδα μπροστά τους, δημιουργούσε ένα αδιαπέραστο τείχος.

Βασιλείου ο λυτρωτής

Στην πρώτη φορά που η Νίκη έπαιξε ορθά από τα πλάγια ήρθε και το γκολ. Συγκεκριμένα στο 35’ ο Γκαρσία έβγαλε σέντρα «ξυράφι» από τα δεξιά, με τον Βασιλείου να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ντόκιτς. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν και με δεύτερο γκολ, ωστόσο το σουτ του Αθανασίου κατέληξε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούκας Γκαρσία από τη γωνία της περιοχής, πριν ο κ. Ζαμπαλάς στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ζεστός ο Μπάγιτς

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμωπός μπήκε αποφασισμένος να απαντήσει στο γκολ του Βασιλείου. Μόλις στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους ο Πέττας σούταρε δυνατά από καλή θέση με την μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς. Τρία λεπτά αργότερα ο Αλμωπός έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει όμως ο πορτιέρε της Νίκης ήταν και πάλι εκεί. Ο κ. Ζαμπαλάς έδωσε ανύπαρκτο φάουλ σε θέση ανάμεσα στην περιοχή και στο κέντρο του γηπέδου. Στο γέμισμα η μπάλα στρώθηκε στον Σουλιώτη που από θέση βολής σούταρε προς την εστία, όμως ο Μπάγιτς απόκρουσε ενστικτωδώς και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Πέταξε τις ευκαιρίες

Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε καθώς ο Αλμωπός ρίσκαρε περισσότερο, με τη Νίκη να είναι πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Στο 72’ ο Ο Αθανασίου έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Κουσκουνά, όμως αυτός αιφνιδιάστηκε κι έχασε την ευκαιρία να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Η Νίκη ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ και έξι λεπτά αργότερα. Ο Βλαχομήτρος βρέθηκε σε θέση βολής από θέση μέσα αριστερά, όμως το σουτ που επιχείρησε, έβγαλε δύσκολα ο Ντόκιτς. Στο 91’ ο Βλαχομήτρος έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του, όταν ο Μπάγιτς τον έβγαλε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο επιθετικός της Νίκης έκανε την κούρσα από το κέντρο μέχρι και την περιοχή, ωστόσο το πλασέ στο τετ α τετ με τον Ντόκιτς πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι συνθέσεις

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Αθανασίου, Αλιατίδης, Γρομητσάρης, Κυριακίδης, Βασιλείου (69′ Βλαχομήτρος), Τσουκαλάς (59′ Παναγιωτίδης), Γκαρσία (59′ Μέτσε), Μιράντα (69′ Ανδρέου), Κουσκουνάς (89′ Πάνος).

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Ντόκιτς, Σουλιώτης, Σέχου, Γιαλαμούδης (80′ Πρίκας), Παρασκευάς, Ζαχαρός (80′ Τριανταφυλλάκης), Κολλαράς, Ασλαμπάλογλου (69′ Κέρθι), Γιουκούδης (69′ Μπακουτσής), Ρόβας, Πέττας (69′ Ρίβας).

Διαιτητής: Σπύρος Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Α’ Βοηθός: Φώτης Καμπερίδης (Καβάλας)

Β’ Βοηθός: Αλέξανδρος Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής)

Τέταρτος:Κωνσταντίνος Μπούμπας (Ηπείρου)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις