Μεγάλη νίκη και βήμα πρόκρισης στον τελικό για τις “μικρές” του Ολυμπιακού Β. (photos)

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Πανθεσσαλικού πρωταθλήματος μπάσκετ κορασίδων έκανε η ταλαντούχα ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου που επιβλήθηκε μέσα στη Λάρισα της Ολυμπιάδας με σκορ 72-43. Οι νεαρές «ερυθρόλευκες» έπαιξαν κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ, αποδεικνύοντας πως το μέλλον τους ανήκει.

Έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο 10λεπτο όπου προηγήθηκαν με 7-23 και έκτοτε κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, προσφέροντας όμορφο θέαμα.

Τώρα, καλούνται να επαναλάβουν αύριο Κυριακή την επιτυχία τους στο ΕΑΚ του Βόλου στον επαναληπτικό αγώνα με την Ολυμπιάδα, για να σφραγίσουν και τυπικά την είσοδό τους στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του διπλού αγώνα Αετοί Λάρισας-Αιολικός Βόλου.

Στη Λάρισα τις αθλήτριες συνόδευσαν εκτός των προπονητών Ελένης Παπαθανασίου και Κώστα Δέρβου, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας (επικεφαλής της αποστολής), ο αντιπρόεδρος Κυριάκος Κυριακόπουλος, ο γενικός έφορος Αλέκος Μεταφτσής, ο έφορος και χορηγός της ομάδας Δημήτρης Καραστάθης (ΑΝΑΣΣΑ), ο γιατρός της ομάδας Στέλιος Πολύζος, ο Ζάκος Σαχίνης, γονείς των αθλητριών και αθλητές του συλλόγου, αποδεικνύοντας πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια δεμένη «οικογένεια» που δίνει την ανάλογη σημασία σε όλα της τα τμήματα.

Η νέα γενιά με ταλαντούχες καλαθοσφαιρίστριες, κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της και δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τη λαμπρή ιστορία του συλλόγου. Μάλιστα σημαντική ήταν η στιγμή όταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Νίκος Τσεκούρας παρουσίασε στις νεαρές αθλήτριες τα δελτία των αθλητριών της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1978, ευχόμενος να συνεχίσουν τη μεγάλη παράδοση του Ολυμπιακού Βόλου στο γυναικείο μπάσκετ.

Διαιτητές: Γκέκας, Βόντσα

Δεκάλεπτα: 7-23,11-22, 7-17, 17-11

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Νταουντάκη, Τύμπας): Σακίτα 12 (1), Ζέγγου, Κολοβού 3 (1), Τσάρα, Αγγελακοπούλου 10 (1), Καραμίχου 4, Ανδρεοπούλου 2, Γκόγκα, Μακρή, Νικολακάκου 9, Βουβουσιώτη 2, Μαγαλιού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παπαθανασίου-Δέρβος): Ράπτη 6, Νιφόρου, Σιουμουρέκη 31 (3), Λογοδότη 8, Καραστάθη 14, Κοτοπούλη 7, Δαλαμάγκα, Πολύζου Κ. 7, Πολύζου Α.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις