“Όρθιος” στην Αριδαία (0-0), αλλά στο -5 από τη σωτηρία ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε ένα αρκετά καλό αγωνιστικό πρόσωπο στην Αριδαία, κόντρα στον Αλμωπό, παρά τα πολλά του αγωνιστικά προβλήματα και το γεμάτο “απουσιολόγιό” του, πήρε δίκαια έναν βαθμό (0-0), καθώς δεν απείλησε, αλλά ούτε απειλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά έμεινε πίσω στη “μάχη” της παραμονής του, με τον Πιερικό να ανεβάζει τη ζώνη του υποβιβασμού στους 26 βαθμούς και τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται, πλέον, πέντε πόντους μακριά από εκείνη.

“Έκπληξη” από Καβακά με 3-5-2 και τον Κόλα “λίμπερο”!

Ο Ξενοδόχοβ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ως “σκούπα” στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κόλα και μπροστά από αυτόν, στα σέντερ μπακ, οι Μαρκοπουλιώτης και Παπακώστας. Ως πλάγια μπακ – χαφ αγωνίστηκαν οι Βερνάρδος (δεξιά) και Σκοπελίτης (αριστερά). Μάνγκα και Ντιαμπί ήταν τα κεντρικά χαφ, με τον Κουντουριώτη να αγωνίζεται μπροστά από αυτούς, σε ρόλο επιτελικού χαφ. Σιαφά και Ξύδας ήταν οι δύο σέντερ φορ.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερη διάθεση, επιχειρώντας, συχνά – πυκνά, να δημιουργήσει επιθετικά, κοντά στα “καρέ” του Παϊτέρη, αλλά η πρώτη καλή στιγμή για γκολ δημιουργήθηκε από τον Αλμωπό. Ο Ζαχαρός, συγκεκριμένα, στο 14ο λεπτό, έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να απομακρύνεται δύσκολα από τον Ξενοδόχοβ. Ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο τελικές προσπάθειες, όμως, το σουτ του Ντιαμπί (21′) και το “ψαλιδάκι” του Κουντουριώτη (24′) δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Παϊτέρη.

Από ‘κει και πέρα, οι δύο ομάδες, ενώ συνέχισαν να δίνουν καλό ρυθμό στο παιχνίδι, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία, μπροστά στις δύο εστίες. Τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν μία κεφαλιά του Μάνγκα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κόλα, η οποία κατέληξε άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό να είναι θετικός και να δείχνει ικανός να πάρει κάτι από την Αριδαία, παρά τα σημαντικά του προβλήματα. Το 3-5-2 βοήθησε τον Τίμο Καβακά και την ομάδα του να παραμείνει συμπαγής αμυντικά, χωρίς να υστερήσει ιδιαίτερα επιθετικά, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάποια σπουδαία ευκαιρία για γκολ στα πρώτα 45′.

Με ενέργεια ξεκίνησε ξανά στην επανάληψη ο Ολυμπιακός Βόλου κι έχασε την πρώτη του καλή στιγμή στο 50’. Ο Ξύδας, ύστερα από προσωπικό του “σλάλομ”, σούταρε με το δεξί του πόδι, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Παϊτέρη. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να είναι αρκετά καλοί, είχαν τον πρώτο λόγο, απέναντι σε έναν Αλμωπό που έδειχνε αδύναμος να δημιουργήσει με αξιώσεις, κοντά στην περιοχή του Ξενοδόχοβ.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να στέκεται καλά, ο κ. Τυριακίδης “ανακάτευε”, με συνεχόμενες αλλαγές, την δική του “τράπουλα”, προκειμένου να αφυπνίσει τον προβληματικό δημιουργικά Αλμωπό, αλλά δεν ερχόταν κάποια καλή στιγμή, μπροστά στις δύο εστίες.

Το παιχνίδι πήγαινε προς την ισοπαλία, με τον Ολυμπιακό, στις τελευταίες στιγμές της αναμέτρησης, να φτάνει κοντά στο να “κλέψει”, τελικώς” το “τρίποντο”, όταν ο Βερνάρδος, στο 94′, βρέθηκε σε θέση βολής, εντός περιοχής, ύστερα από έναν όμορφο συνδυασμό των ερυθρολεύκων, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει την ισορροπία του κι έπεσε στο έδαφος, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

Τελικό αποτέλεσμα 0-0, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τους 21 βαθμούς και να βρίσκεται, πλέον, σε αρκετά δεινή θέση και σε απόσταση πέντε βαθμών από τις θέσεις που δίνουν τη σωτηρία και τον 13ο Πιερικό, ο οποίος κέρδισε τον Απόλλωνα Λάρισας, στην Κατερίνη, με 3-2, στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Παϊτέρης, Παρασκευάς (76′ Πατσιαβούρας), Σουλιώτης (18′ λ.τρ. Σέχου), Πρίκας (46′ Γιαλαμούδης), Ρουσσάκης, Ασλαμπάλογλου (60′ Τριανταφυλλάκης), Ζαχαρός (76′ Κέρθι), Κολλαράς, Γιουκούδης, Ρόβας, Πέττας.

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοφ, Ντιαμπί, Μάνγκα, Σιαφά, Βερνάρδος, Κόλα, Κουντουριώτης (76′ Ντος Σάντος), Μαρκοπουλιώτης, Ξύδας (90+3′ Γκαργκαλατζίδης), Παπακώστας, Σκοπελίτης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις