Βοσνιάδης: “Περιμένουμε άλλον Ολυμπιακό στο ντέρμπι, με καθαρό μυαλό να κερδίσουμε”

Συνέντευξη, στην πρωινή εκπομπή των Γιώργου Μαστρογιάννη και Δημήτρη Δεμίρη, στον BlueheartFM 105,1, παραχώρησε, στο πλαίσιο του προσεχούς ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Βόλου, ο προπονητής των κυανόλευκων, Αλέκος Βοσνιάδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής:

“Όταν υπάρχει ένα τέτοιο παιχνίδι, χάνονται οι διαφορές των ομάδων. Μετράει περισσότερο η θέληση για το ποιος θέλει να το κερδίσει κι αυτός, συνήθως, τελικά το παίρνει. Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση ενός τέτοιου ντέρμπι, όλη η ομάδα ξέρει. Ο αντίπαλος θα είναι τελείως διαφορετικός, σε σχέση με άλλα παιχνίδια που έπαιξε. Το σημαντικό είναι να είμαστε μέσα στο κλίμα και να βάλουμε σε μία σειρά πράγματα που, ως ομάδα, ξέρουμε πως θα τα βρούμε μπροστά μας από τον αντίπαλο”.

Για το μεγάλο νικηφόρο ντέρμπι για τη Νίκη στο ΕΑΚ, το 2014:

“Εκείνο το παιχνίδι άλλαξε τη μορφή των πλέι-οφ, εκείνη την περίοδο. Δημιούργησε πρόβλημα στον αντίπαλο, καλύψαμε βαθμολογικά τη διαφορά, ο κόσμος στήριξε, στη συνέχεια, πολύ την ομάδα. Από ‘κει και μετά, βγήκαμε και πρωταθλητές. Ο Ολυμπιακός, τότε, ήταν ξεκάθαρα το φαβορί να πάρει την άνοδο, αλλά, από εκείνο το παιχνίδι κι έπειτα, όλο το σύστημά του “βραχυκυκλώθηκε” κι εμείς κατορθώσαμε να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι που πάντα θα το συζητάμε.

Αυτό το παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό, όμως. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει για την επιβίωσή του, είναι μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, για την ομάδα μας, αυτό που κάνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τονίζω σε όλες μου τις δηλώσεις πως σε κάθε παιχνίδι, θέλουμε το μέγιστο. Δε θα το αλλάξουμε αυτό, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος”.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, υπογράμμισε:

“Ως επαγγελματίας προπονητής, με ενδιαφέρει να υπάρξει ένα άριστο περιβάλλον, προκειμένου να παιχτεί ποδόσφαιρο. Αντεγκλίσεις και κόντρες δε χωράνε, ζούμε στην ίδια πόλη και το κυριότερο, θέλω να είμαστε η καλύτερη ομάδα στο παιχνίδι και να το κερδίσουμε”.

Για το αν είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στη δύναμη:

“Είναι ντέρμπι. Τα ντέρμπι τα κερδίζει όποιος τα θέλει πραγματικά, δεν είναι απλά μία κλισέ έκφραση αυτό που λέω. Έχουμε δει πολλά ντέρμπι να πηγαίνουν στη δύναμη, στη μονομαχία, νεύρα. Προετοιμαζόμαστε για ένα τέτοιο παιχνίδι, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οι συνθήκες του γηπέδου θα είναι διαφορετικές. Το σημαντικό είναι να μπούμε στο παιχνίδι και να μη φύγει το μυαλό μας από οτιδήποτε δημιουργηθεί, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς, γιατί, ως ομάδα, έχουμε βρει τον δρόμο μας και δε θέλουμε να παρεκτραπούμε και να πάμε στον ρυθμό του αντιπάλου. Να είμαστε ψύχραιμοι, να μην πάμε στην πίεση και στην ένταση. Με καθαρό μυαλό, να κάνουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε, ως ομάδα, στον αγωνιστικό χώρο”.

Για το αν έχει φροντίσει οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν τη σημαντικότητα της αναμέτρησης για την οικογένεια της Νίκης:

“Πολλές φορές, σε αυτά τα παιχνίδια, όταν οι ποδοσφαιριστές είναι έμπειροι, δε χρειάζεται να κάνεις, ως τεχνικό τιμ, πολλές παρεμβάσεις. Ο παίκτης προετοιμάζεται από μόνος του. Προσωπικά, περισσότερο φοβάμαι τα παιχνίδια που, θεωρητικά, πιστεύαμε ότι “τα έχουμε”, όπως αυτό του Αλμωπού και, τελικώς, μας δημιουργήθηκε πρόβλημα. Παιχνίδια που η ομάδα είναι συγκεντρωμένη, όπως αυτό το μεγάλο ντέρμπι που έρχεται, πιστεύω ότι δε χρειάζεται να πούμε και πολλά. Αναπνέουν τον αέρα της πόλης τα παιδιά, πιστεύω πως θα είναι, όπως πρέπει. Εύχομαι ό,τι κριθεί, να κριθεί μέσα στο γήπεδο και όποιος κερδίσει, να κερδίσει με την αξία του”.

Τέλος, ο κ. Βοσνιάδης ευχήθηκε:

“Να ευχαριστηθεί όλος ο κόσμος το παιχνίδι, να το χαρεί, να γίνει μία αναμέτρηση που θα είναι διαφήμιση προς την ποδοσφαιρική Ελλάδα, αφού θα είναι και τηλεοπτικό, χωρίς απρόοπτα και παρεκτροπές”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις