Προγνωστικά Στοιχήματος: Κερδίζει η Σταντάρ Λιέγης, προβάδισμα η Λέστερ

Ημέρα μεγάλων ντέρμπι το Σάββατο (05/03), ωστόσο οι στοιχηματικές ευκαιρίες προκύπτουν από λιγότερο «εμπορικά» παιχνίδια. Τέσσερις αγώνες έχει ξεχωρίσει το Betarades.gr από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, από Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία και Ελλάδα, ενώ μία ακόμη επιλογή προκύπτει από το μπάσκετ. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε, μεταξύ άλλων, για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα και τη θεωρία του, όπως για παράδειγμα να μάθετε τι είναι το ασιατικό χάντικαπ!

Με το κίνητρο της Σταντάρ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από το Βέλγιο και τον αγώνα Σταντάρ Λιέγης – Γκενκ, στον οποίο θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.00. Σπουδαίας κρισιμότητας το σημερινό παιχνίδι για τη Σταντάρ Λιέγης, που δίνει «μάχη» για να προλάβει τα πλέι οφ Ι. Έκανε το χρέος της κόντρα στη Σαρλερουά, επικράτησε εύκολα εντός έδρας 3-0, ήθελε να κάνει δεύτερη σερί νίκη κόντρα στην Άντερλεχτ, αλλά δεν τα κατάφερε. Πραγματοποίησε σπουδαία εκτός έδρας εμφάνιση στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας, προηγήθηκε δύο φορές (1-2 στο 31’ και 2-3 στο 66’), ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα. Πήγε στους 38 πόντους και έμεινε στο -2 απ’ την εξάδα, σήμερα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης στο μυαλό των παικτών. Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες η Γκενκ, από την πλευρά της, που επικράτησε 3-2 εντός έδρας της πρωτοπόρου Κλαμπ Μπριζ. Έκανε μια πραγματικά σπουδαία εμφάνιση, δεν πτοήθηκε απ’ το 0-1 στο 15’, έφτασε στην ανατροπή μέχρι το 50’ και στο 81’ «κλείδωσε» το «τρίποντο», με το οποίο εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία στα πλέι οφ Ι, καθώς η διαφορά της πλέον απ’ την 7η θέση είναι στους 7 πόντους.

Προβάδισμα η Λέστερ

Συνεχίζουμε με Πρέμιερ Λιγκ και το «2 DNB» σε απόδοση 1.93 στην αναμέτρηση Γουότφορντ – Λέστερ (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Οι «χόρνετς» διατηρούν θετική παράδοση στις εντός έδρας συναντήσεις τους με τις «αλεπούδες» (για όλες τις κατηγορίες και τις διοργανώσεις) και επιζητούν την επιστροφή στα «τρίποντα» μετά από τρεις αγωνιστικές. Μάλιστα, το νικηφόρο 1-2 της 13ης Φεβρουαρίου επί της Κρίσταλ Πάλας αποτελεί τη μοναδική νίκη τους στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (1-2-2), ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έχουν μείνει και άσφαιροι στα 6/8 τελευταία ματς πρωταθλήματος. Η Λέστερ, από την άλλη, έδειξε στο μεσοβδόμαδο 2-2 με τη Γουέστ Μπρομ ότι το άγχος της κορυφής την έχει κυριεύσει. Θυμίζουμε ότι είχε κερδίσει με ιδιαίτερη δυσκολία τη Νόριτς το περασμένο Σάββατο (1-0) και ότι η τελευταία τριάδα αγώνων της συμπληρώνεται από το ατυχές 2-1 στο «Έμιρεϊτς». Το σημαντικό είναι, όμως, ότι η ομάδα διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στον πίνακα, έχοντας επωφεληθεί μεσοβδόμαδα από τις ήττες των τριών βασικών «μνηστήρων» της. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο +3 από την Τότεναμ, στο +6 από την Άρσεναλ και στο +10 από τη Σίτι (έχει ένα ματς λιγότερο).Μόλις μία ήττα μετρά η ομάδα του Ρανιέρι στις τελευταίες 10 αγωνιστικές, στο 2-1-2 το σερί στις τελευταίες πέντε εξόδους πρωταθλήματος και πιστεύουμε ότι σήμερα θα κατορθώσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πανιώνιος με κάλυψη

Περνάμε στη Σούπερλιγκ και το «2 DNB» σε απόδοση 2.20 στο παιχνίδι Πλατανιάς – Πανιώνιος (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Το φινάλε της σεζόν αναμένει ο Πλατανιάς, που δεν έχει να παλέψει για κάτι στα εναπομείναντα παιχνίδια. Οι Κρητικοί βρίσκονται στο +14 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού, σε 1-2 αγωνιστικές θα έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή, ενώ την ίδια ώρα δεν προλαβαίνουν να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο. Βρίσκονται στο -8 απ’ τον σημερινό τους αντίπαλο, Πανιώνιο, δηλαδή την 5η θέση, ωστόσο μέχρι εκεί μεσολαβούν άλλες έξι ομάδες, εκ των οποίων τουλάχιστον οι τρεις έχουν επισήμως ως στόχο την πεντάδα. Από την άλλη πλευρά, αήττητο ήταν και πάει για τον Πανιώνιο που δεν κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση κόντρα στον Λεβαδειακό. Το ματς «στράβωσε» από πάρα πολύ νωρίς, με τους Βοιωτούς να προηγούνται στο 5’ και στο 13’ να αποβάλλεται ορθώς με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ανσαριφάρντ. Ήταν η πρώτη ήττα έπειτα από 11 αγώνες (5-6-0) σε όλες τις διοργανώσεις για τους κυανέρυθρους, οι οποίοι ήταν αήττητοι στις προηγούμενες 7 αγωνιστικές. Έμεινε στην πεντάδα η ομάδα της Νέας Σμύρνης, βρίσκεται στο +3 απ’ τον Αστέρα Τρίπολης, σήμερα θέλει «διπλό» για να ανέβει στο +6

Δε χάνει η Ρεμς

Τελευταία πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το «Χ2» σε απόδοση 2.02 στο ματς του πρωταθλήματος της Γαλλίας, Λιλ – Ρεμς. Τέλος έλαβε το αήττητο σερί της Λιλ, που δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Μονπελιέ (0-3). Επέστρεψε στις ήττες έπειτα από έξι αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (3-3-0), το έκανε μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αφού έχασε 3-0 έχοντας κάκιστη παρουσία σχεδόν σ’ όλο το παιχνίδι. Έτσι, έμεινε στους 34 πόντους και είναι δεδομένο ότι δε θα ησυχάσει μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος σε ό,τι αφορά την παραμονή. Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις επιτυχίες η Ρεμς, στον αντίποδα, την περασμένη εβδομάδα, καθώς διέλυσε εντός έδρας με 4-1 την Μπορντό. Επιθετικός μονόλογος των νικητών το παιχνίδι, έκαναν ό,τι ήθελαν απ’ την αρχή μέχρι το φινάλε, πήραν απόλυτα δίκαια ένα πολύτιμο «τρίποντο», πραγματοποιώντας ίσως μια απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν. Ήταν η τρίτη νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές για τους γηπεδούχους, οι οποίοι αν δεν είχαν και το εντός έδρας 0-1 απ’ την Μπαστιά θα είχαν κλείσει μια άκρως επιτυχημένη πεντάδα αγώνων. Στο +4 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού η Ρεμς, σήμερα θέλει να πάρει θετικό αποτέλεσμα, τέτοιο θα είναι και η ισοπαλία.

Στηρίζουμε Μπουγιουκσεχίρ

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με μπάσκετ και τον αγώνα του πρωταθλήματος της Τουρκίας, Τουρκ Τέλεκομ – Μπουγιουκσεχίρ, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ +7.5 πόντων της Μπουγιουκσεχίρ σε απόδοση 1.88. Η Τουρκ Τέλεκομ παρέμεινε προτελευταία αλλά τώρα με ρεκόρ 5-14 αφού νίκησε την Γεσιλγκιρεσούν 81-69. Η Μπουγιουκσεχίρ είναι μόνη τελευταία με ρεκόρ 4-15 μετά τη σπουδαία νίκη που πέτυχε επί της Μπεσίκτας με 74-69. Τουρκ Τέλεκομ και Μπουγιουκσεχίρ βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της BSL και φυσικά είναι τα δύο «φαβορί» για τον υποβιβασμό. Στον πρώτο γύρο η Τουρκ Τέλεκομ είχε νικήσει στην έδρα της Μπουγιουκσεχίρ 80-84 και αυτό το αποτέλεσμα διαφοροποιεί τις ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα αυτή τη στιγμή. Αν κοιτάξουμε ολόκληρη την πορεία του ζεύγους στις 19 πρώτες αγωνιστικές θα παρατηρήσουμε ότι αμφότερες έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για σωτηρία όμως το αρνητικό για εκείνες είναι ότι καμία ομάδα στην Τουρκία δεν είναι τόσο «ανίκανη» ώστε να καταρρεύσει εντελώς και να υποβιβασθεί. Τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκ Τέλεκομ νίκησε εύκολα την Γεσιλγκιρεσούν, ηττήθηκε με ανατροπή από την Μπεσίκτας (83-80 με 33-14 τέταρτο δεκάλεπτο), ηττήθηκε οριακά 70-76 από την Πινάρ, και νίκησε στην Μπουγιουκτσεκμετσέ. Αντίστοιχα η μεγάλη προσπάθεια της Μπουγιουκσεχίρ αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα 74-69 νίκη επί Μπεσίκτας, ήττα στην παράταση από Πινάρ στη Σμύρνη, ήττα 85-88 από Μπουγιουκτσεκμετσέ με buzzer-beater τρίποντο, ήττα στο τέλος στην έδρα της Μπάνβιτ 84-77 και νίκη επί της Μπάνβιτ. Αναμένεται μεγάλη μάχη αφού το ματς είναι «επιβίωσης» και καμία ομάδα δεν πρόκειται να παρατήσει την προσπάθεια ακόμα και αν κάνει ένα κακό διάστημα. Μεγάλο φαίνεται το πλεονέκτημα των 7.5 πόντων για την φιλοξενούμενη και η επιλογή είναι Μπουγιουκσεχίρ +7.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις